Szia Gaby!
Persze, én is olvastam jókat is!
De mi még soha nem utaztunk, és van 5 millió utazási iroda, és olyan nehéz dönteni! És az Aeoluról több rosszat olvastam, mint jót... De egyébként jövőre Skopelosra szeretnénk menni, és akkor lehet, hogy csak az Aeolussal tudunk menni. Tehát nem zártuk ki teljesen, csak most a Walter mellett döntöttünk. Remélem ebben sem kell csalódni, és egyébként Parga úgyis kárpótól mindenért, mindenkit, akárhogy is jut oda!!
Légyszi, ha valaki tud bővebb információt a Sakis, Diogenis, Thomas apartmanokról, irjon róluk pár sort, mennyire voltak elégedettek a szállással. Köszi!
Szia Szilda!
Mi tavaly laktunk a Sakisban. Az apartman egy olajfaligetben épült. A földszint 4-es szoba volt a miénk: alapfelszereltségű konyha, zuhanyzó. Két ágy a szobában, egy fésülködő asztal, szekrény.Terasz tartozik minden szobához. A háziak egy másik épületben laknak. Szép nagy kert van, nagyon jól termő konyhakerttel. Így aztán a háziaktól lehet vásárolni olcsóbban paradicsomot, paprikát, uborkát és más egyéb éppen termő zödséget. Minket megajándékoztak hatalmas citrommal is, ami ráadásul nagyon jó ízű volt A szobában takarítottak, ha jól emlékszem, akkor másnaponta. Négy törölközőt is kaptunk, amit cseréltek. A környezete a háznak csendes, bár vannak a közelben apartmanok és kb. 300 m-re egy szórakozó hely, de nem volt zavaró. A Valtos kb. 1000m-re van, nagyon szép strand, homokos part napernyő, ágy bérelhető. Közért a közelben tavaly 2 volt, kb. 300 és 500 -m távolságban. Van egy néhány képem nekem is az albumban (a házról is) , de sok gyönyörűséges fotót találsz a fotóalbumban , javaslom nézzél bele.
Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Feleségemmel kettesben szeretnénk nyaralni Görögországban,de nehezen tudunk dönteni a helyszínről.Talán Sarti és Parga akadt fenn a rostánkon.Parga az esélyesebb.Saját autóval mennénk.Először járunk majd Görögországban.Tudom,hogy nehéz két helyet összehasonlítani,meg igények meg stb,de mégis melyiket ajánljátok.Amit szeretnénk:tengerre néző szállás,ne legyen tömegnyomor-ám unalmas sem,kirándulni,hajózni,pihenni,pancsolni.Fiatalok vagyunk(27-29 évesek),tehát nem nyugdíjas klubbra vágyunk.Esetleg kvadot bérelni,ezzel bejárni a környéket,fürdőzni egy üres öbölben stb.Megnéznénk a Meteórákat is.A szállásfoglalással is bizonytalan vagyok.Foglaljuk le utazási irodánál vagy esetleg kinti tulajjal?Vagy foglalni sem kell,majd találunk kint valamit?Tehát csak ilyen "apróságok" érdekelnének.
Szívesen fogadnám az ötleteket,tanácsokat.Segítségeteket előre is köszönöm.
Tepy
Szerintem mindkét hely megfelelhet nektek.
Parga picit szebb és "menőbb" hely.
Sartin rengeteg magyar van, Pargán meg rengeteg más nemzet.
Mindkét helyen tömeg van, ez persze függ az időponttól is, meg hogy kinek mi a tömeg.
Mindkét hely jó választás lehet, de ha nem szeretitek a nagy tömeget, ne a fent említett két várost, hanem inkább egy, a közelükben lévő települést válasszatok lakóhelyül. A Sithonia és a Kassandra földnyelven sok eldugott, homokos öblöt találhattok, szerintem a Sartitól délebbre fekvő területek nyugisabbak.
Párga környékén kevés a homokos, csendes öböl, inkább kavicsos partszakaszok vannak, viszont jóval gazdagabb a víz alatti élővilág mint a Halkidikin.
Ha még nem tetted meg, akkor nézz körül egy kicsit a Google Earth-ön, talán segít a döntésben.
Sartin már voltunk, nagyon jó kis hely. Pargára most megyünk elöször. Sartira annak érdemes menni, aki a tengert és a tájat részesíti előnyben.
Parga és környéke sokkal több kultúrális látványt, élményt tartogat.
Igazán, ha megteheted, 1 hetet Sartin - 1 hetet Pargán töltsetek el.
Így egyikről sem maradsz le, bár egyiket sem élvezheted ki igazán.
Mi a saját szervezést tartjuk most már előtérben, neten át foglaltunk szállást, kocsival megyünk. 06. 27. - 07. 11. között a tengertől, központtól 10 perc 50 eu/apartman (4 fő).
A tengerre néző apartmanok, studiók mindkét helyen szinte egyforma árban vannak júliusig. Pargán augusztusban mennek az árak fel 90-120 eu-ig/apartman.
2007-ben Sartin augusztusban volt egy család, aki nem talált szállást még Sarti melletti falukban sem.
De volt itt egy hozzászólás, aki azt írta, hogy Pargán egy iroda segített neki a szállás keresésben és nagyon jót kaptak (mi az idén ezen iroda segítségével foglaltunk szintén).
Így ebben segíteni nem tudok, csak véleményem, hogy a biztosban jobban bízunk.
Ha, sikerül döntened, szívesen segítek, bármelyik helyet is választod.
köszi ,már közben megleltem én is.csak gondoltam hátha valaki tud több infot,mert a mértékarényok a térképen...hát nem tudom...de végül is mindegy.
Ti ids a danae-ban lesztek?
Mi nem ott leszünk. De, oda szerettünk volna menni. Csak amikor elküldtem a foglalást, hogy akkor mennénk, nem kaptam visszajelzést. Írtam még egy levelet egy másik címről, hátha a mail rendszerben van a hiba, de arra sem kaptam választ. Így kerestem másikat.
Mi Parga másik felén leszünk az Anna's Hausban.
Viszont, trécselhetnénk egyet majd kint egy kávézóban. Mi 06. 27-től leszünk kint.