Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 391
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#91995 Üzenet linkje2009-03-08 20:30:21 

Óóóó egyáltalán nincs meg 70 perc! Mi odafele utaztunk 45-50-et, és a városban dugó volt... Szal szerintem az messze nincs meg annyi!
# 392
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#91998 Üzenet linkje2009-03-08 20:40:23  Válasz a #91994. hsz-ra Előzmény #91994

Köszönöm a tippet, ez biztos nyerő, mert más fórumon is olvastam már! icon_smile.gif Így már tuti, hogy oda fogunk menni! icon_smile.gif

Örülök, ha 40-50 perc, az már akkor ugyanannyi elvileg, mint a metró menetideje - bár ezt elég nehezen tudom elképzelni, hogy hogy lehet, de ha így van, akkor remek! icon_smile.gif

# 393
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92002 Üzenet linkje2009-03-08 21:37:51 

Én sem értettem hogy lehet ez a gyorsaság! icon_biggrin.gif Dehát néztem az órám már csak a kiváncsiság kedvéért is, és télleg annyi amennyi! icon_biggrin.gif
# 394
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92013 Üzenet linkje2009-03-08 23:23:07 

Katerina írta:
Na ennek örülök, akkor valóban hamar foglald le! icon_razz.gif Még hogy drága..Ja igen, valszeg vége annak a korai akciónak, mi sem annyiért voltunk, amennyit jelenleg felajánl.
Mikor mész? Ha hétvégére esik, érdemes vasárnap látogatni az Akropoliszt, mert akkor ingyenes! icon_biggrin.gif
Hm...pedig fenn van valamelyik közlekedési honlapon egy nagyon jó kis térkép, ami mutatja a helyettesítő járatokat. No de mindegy, az X95-ös közvetlen a Syntagma térig visz és onnan bárhová könnyen eljutsz. Az időtartam kb 45 perc (dugó nélkül, viszont ez sem nagy probléma, van külön buszsáv!). Nekem az tetszett, hogy a metrókban iszonyat jól el lehet igazodni, minden ki van táblázva, egyszer sem kellett kérdezni a helyieket. Max az utcán, mikor elfelejtettük magunkkal vinni a térképet...Az angol nyelvtudásukkal sincs probléma, bár így lenne ez Pesten is! icon_biggrin.gif

Hoppá, ezt a hozzászólást az előbb átugrottam véletlenül... icon_smile.gif Szóval nem tudom, hogy mennyiért volt most, de június végén megyünk, és akkor 90 euró lenne egy éjszaka, ami pont duplája annak a 45 eurósnak, ahol végül leszünk.

Sajnos vasárnap délután fogunk érkezni, így nem hiszem, hogy... illetve... várjunk csak! icon_biggrin.gif Hoppá, gyorsan megnéztem a neten: 19.30-ig van nyitva nyáron, tehát úgy fogjuk csinálni, hogy megérkezünk a hotelbe, ledobjuk a cuccainkat és elmegyünk rögtön oda! icon_biggrin.gif Mivel gyalog 10-15 perce lesz a szállásunk pont az Akropolisztól, szerintem még talán belefér, hogy felmenjünk, ha nem késik a gépünk és nem lesz nagy dugó és a szállással sem lesz semmi baj. icon_smile.gif Jó kis első esti program lesz! icon_smile.gif

Ezt a helyettesítő járatos dolgot majd megkeresem még... nyáron is le lesz zárva még?

# 395
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92036 Üzenet linkje2009-03-09 10:39:29 

Katerina írta:
Én sem értettem hogy lehet ez a gyorsaság! icon_biggrin.gif Dehát néztem az órám már csak a kiváncsiság kedvéért is, és télleg annyi amennyi! icon_biggrin.gif

Ugyesen es gyorsan vezetnek a soforok icon_biggrin.gif En az X93-ast szoktam hasznalni, ott is 65-70 perc a hivatalos menetido, de meg soha nem volt annyi, a rekord 38 perc volt legutobb amikor jottem haza...

# 396
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92111 Üzenet linkje2009-03-10 10:02:20  Válasz a #92013. hsz-ra Előzmény #92013

Mi a tesómmal összesen 160 EUR-t fizettünk a 3 éjszakáért ketten és minisvédasztalos reggelit is kaptunk! icon_lol.gif De hát a Te szállásod valszeg sokkal jobb helyen van, ha csak negyed óra gyalog az Akropolisz! icon_razz.gif

Igen, szerintem egész nyáron lesz ez a felújítás a 3-as metróvonalon, de hidd el, az nem zavar be! icon_wink.gif

# 397
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92112 Üzenet linkje2009-03-10 10:04:14 

Már az elején feltűnt a gyorsaság, mikor beelőzött sportautókat is a buszsofőr! icon_biggrin.gif Nem volt semmi. Meg voltunk elégedve vele! icon_biggrin.gif
# 398
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92163 Üzenet linkje2009-03-10 22:43:35 

Sziasztok,

ahogy ígértem, bemásolom az athéni szállásokat is, hátha jól jön még valamikor valakinek. Az árak mind euróban vannak, június végére és kétágyas privát fürdőszobás szobára vonatkoznak. (A távolságokat a térképen saccoltam meg. icon_smile.gif Mivel gyanakvó vagyok, a honlapon lévő infóknak nem szoktam elsőre hinni. icon_razz.gif)

Mi ezt foglaltuk:

www.marblehouse.gr
45 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Syngrou-Fix
Távolság a metrótól kb.: 350 m

És ez volt a többi:

www.tempihotel.gr
64 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Monastiriki
Távolság a metrótól kb.: 300 m

http://www.hoteltony.gr/
55 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Syngrou-Fix

http://www.booking.com/hotel/gr/alma-athens.html
http://www.hotelalma.gr/pages/preise.php
http://www.almahotel.net/contact.htm
40 €/éjszaka (a booking.com-on, a közvetlen elérhetőségről azt írták vissza, hogy náluk már nincs hely, próbáljam a booking.com-ot)
Legközelebbi metrómegálló: Omonia
Távolság a metrótól kb.: 150 m

www.athhotel.com
http://www.trav.com/wri-30881/Athinaikon
44 €/éjszaka
Távolság a metrótól kb.: 500 m

www.pellainn.gr
60 €/éjszaka
Távolság a metrótól kb.: 250 m

http://www.solomouhotel.com/
http://www.trav.com/wri-7426/HotelSolomou
50 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Omonia

Ezenkívül sok szállás van még az Omonia körül 40-49 € közötti árfekvésben, a metrótól 200-900 m távolságban, ezek általában fent vannak a booking oldalakon, én speciel itt nézegettem végig őket: http://www.trav.com/

Amit érdekesnek találtam, hogy ebben a hostelben a közös hálótermi árak is árak magasabbak, mint máshol egy kétágyas szoba...:
http://www.studenttravellersinn.com/index.html
http://www.trav.com/wri-15729/StudentsTravellersInn
80 €/éjszaka (ez persze a kétágyas privát szoba ára)
Legközelebbi metrómegálló: Syntagma
Távolság a metrótól kb.: 550 m

# 399
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92164 Üzenet linkje2009-03-10 22:47:28  Re:

Katerina írta:
Mi a tesómmal összesen 160 EUR-t fizettünk a 3 éjszakáért ketten és minisvédasztalos reggelit is kaptunk! icon_lol.gif De hát a Te szállásod valszeg sokkal jobb helyen van, ha csak negyed óra gyalog az Akropolisz! icon_razz.gif

Igen, szerintem egész nyáron lesz ez a felújítás a 3-as metróvonalon, de hidd el, az nem zavar be! icon_wink.gif

Igen, ez jó ár érte, de a 90-et már sokallom. Akkor az azt jelentené, hogy - a többihez képest - nagyjából 45-öt fizetünk a reggeliért, ami egy kicsit túl lenne árazva. icon_wink.gif

Nem tartok a metrós dologtól, főleg, ha a buszsofőrök ilyen ügyesek, ahogy írjátok! icon_smile.gif

# 400
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92203 Üzenet linkje2009-03-11 14:51:58  Válasz a #92164. hsz-ra Előzmény #92164

Ha ilyen kozel fogtok lakni az Akropoliszhoz akkor semmilyen kozlekedesi eszkozre nem lesz szuksegetek, hiszen ott mindent elertek gyalog is...A Parlament es az Akropolisz kozt is csak 20 percet kell (lassan) setalni.
# 401
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92208 Üzenet linkje2009-03-11 15:05:03  Re:

AgniTolo írta:
Ha ilyen kozel fogtok lakni az Akropoliszhoz akkor semmilyen kozlekedesi eszkozre nem lesz szuksegetek, hiszen ott mindent elertek gyalog is...A Parlament es az Akropolisz kozt is csak 20 percet kell (lassan) setalni.

Remek hír, köszönöm szépen! icon_smile.gif Számolgattam a térkép alapján, hogy olyan nagyon a legrosszabb esetben sem lehet messze semmi, de elég rossz a szemmértékem, és azért sokkal jobb olyasvalakitől hallani, aki igazán tudja! icon_smile.gif

# 402
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92529 Üzenet linkje2009-03-15 10:32:28 

Sziasztok!

Van valakinek valami tippje athéni autókölcsönző ügyében?

Illetve azon morfondírozom, hogy hol kellene felvenni az autót... Nagyon nem szeretném, ha Athén belvárosában kellene vezetnünk, így arra gondoltam, hogy inkább kimennénk a reptérre, és ott vennénk fel... bár ez nem túl logikus lépés, mert utána pont az ellenkező irányba megyünk majd (Peloponnészosz felé), ráadásul a reptérig is ugye egy órát kell kb. utazni...

# 403
Sandra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92884 Üzenet linkje2009-03-18 11:40:43 

Sziasztok!
Itt azt írják, hogy febr. 14-től a reptérről nem megy a metró...
http://www.amel.gr/index.php?id=52&no_cache=1&L=1
Gondolom ez a helyzet május elejéig változatlan. Akkor hogy a legegyszerűbb eljutni a reptérről a kikötőbe? Ha jól látom, az X96os busz (expressz) pont ezen a vonalon közlekedik. Utazott már valaki ezzel mostanában? Mennyi lehet ez időben?
Tudom, hogy korábban is volt már erről szó, csak írtátok hogy valamit átkereszteltek, valami már nem aktuális... Szóval jól jönne valami naprakész infó...

# 404
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92885 Üzenet linkje2009-03-18 11:49:22  Válasz a #92884. hsz-ra Előzmény #92884

Szia,

szerintem Katerina hsz-a az múlt hétről elég naprakész... icon_wink.gif

Katerina írta:
Pár órája érkeztem haza Athénból .... A 3-as metró a reptérről jelenleg nem közlekedik, csak Etniky Amyna-tól. Érdemes az X95-ös buszt választani inkább mindössze 3,20 EUR-ért! icon_biggrin.gif Rögtön ott van a terminál oldalában a jegyeladás és a busz megállója is! icon_razz.gif

Az előző oldalon írta, és utána azt is kitárgyaltuk, hogy bár a hivatalos honlapon 70 percre írják a busz menetidejét, a valóságban 40-50 perc alatt beér a busz a belvárosba.

# 405
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92886 Üzenet linkje2009-03-18 11:50:28  Válasz a #92885. hsz-ra Előzmény #92885

Pardon,
most látom, hogy a kikötőt kérdezted. icon_smile.gif De szerintem az X96-ossal is hasonló lehet a helyzet.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 26 27 28 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu