Igen július vége, de csak 3 nap előszezon, 4 nap főszezon...
De ezekből az is látszik, hogy melyek azok amik jó áron vannak, igaz mindegyik felemeli kicsit az árát főszezonban, de azért látszik melyiket érdemes megkérdezni akkorra
Várjuk a te listádat is.
(Nekem készül Samos és Chios)
Itt az idézet a különböző fajta szállások árairól (több helyen is van nekik, Agios Georgios, Agios Prokopios és bent Naxos városban), az első ár június végére szól, a második július végére:
"The price at COLOSSEO APARTMENTS & COLOSSEO PALATAKI is 40 / 55 Euro per day. At COLOSSEO STAR the price is 65/ 90 Euro per day for an apartment (sea view, top floor) and 40 / 60 Euro for a studio. At Pension Anna Maria (in old town, 2 min from the bus station, close to the port) the price is 35/ 45 Euro."
Azt szeretném kérdezni, hogy mi alapján választottátok Naxos szigetén a Hotel Sergist? Jobb, mint a Naxos Holiday? Esetleg hallottatok már a szállodáról vagy csupán kedvező a fekvése? Nézegettem a neten én is, szépnek és kényelmesnek tűnik.
Köszönöm szépen a gyors választ, ezek szerint estefelé érkeznénk Naxosra, ha az Apollonnál fizetjük be az utat. Tehát az első nap csak az utazásról szólna. Kár, hogy Naxosra nem lehet közvetlenül eljutni, de annyira izgat most ez a sziget, hogy talán ez sem riaszt el.
Viszont mindenféle fórumokon elég vegyes leírásokat találtam a szigetről, van aki szerint nagyon "görög" és nyugis, mások szerint pont nem az a tipikus kék-fehér görög sziget és egyáltalán nem nyugis. Esetleg tudsz erről is valamit írni, neked mi a véleményed? Mások véleményét is várom, és köszönöm előre is!
Szia Bottakati!
Naxos nem kék-fehér és nem is nyugis, ez így igaz. De csak a főváros nyüzsis, mert azon kívül csak pici falvak vannak, ahova már turista szinte nem is vetődik.
Mi az első héten voltunk Santorinin, a másodikban pedig Naxoson és az első 1-2 napban szinte csúfnak ítéltem meg Naxost - Santorinihez képest. Túl jellegtelen volt. De Santorini a görög szigetek csúcspontja, persze, hogy nem érhet fel hozzá egy másik sem. A nyaralás végére nagyon tetszett a sziget (főleg a szépséges strandjai miatt) és az emlékeimben is totál pozitív kép él róla.
Az kár, hogy nem kék-fehér, mert azt nagyon szeretem. De rengeteg képet nézegettem már Naxosról és nagyon tetszenek a sikátorok, a strandok. A kis falvak meg kifejezetten vonzanak. Santorini persze gyönyörű, elvarázsol, de nekem kicsit "csinált", remélem, érted, mire gondolok. (Végülis Kefalónia sem kék-fehér és mégis beleszerettünk).
Köszi az infót, gyűjtöm tovább.
Akad rajta kék-fehér is, csak nem annyira sok. Pl. egyik kirándulásunk során egy elágazásban a semmi közepén egyszercsak ott termett egy kék-fehét templom.
Tetszeni fog, egész biztosan.
ezek szerint estefelé érkeznénk Naxosra, ha az Apollonnál fizetjük be az utat.
Háát... erre nem vennék mérget. A kompok azért nem tízpercenként járnak a két sziget között, napi pár db van csak. Ha délután érkeztek Santorinire a charterrel, akkor sanszos, hogy aznap már nem lesz komp, hanem csak a másnapival visznek át Naxosra, és egy éjszakát így Santorinin lesztek előbb. Visszafelé is előfordulhat ugyanez, ha a kompmenetrend és a repülő indulása miatt így jön ki a lépés...
(Erről pl. Andi is tudna Neked mesélni..., ha érdekel, olvasd el a beszámolóját! Bár ők más utazási irodával voltak, de ez a többinél is ugyanígy működik szerintem.)
Az irodát kérdezd meg szerintem erről. A Blue Star komptársaságnak már megvan a nyári menetrendje, ha az Apollon is tőlük veszi a jegyet, akkor már most lehet tudni, hogy mikorra értek Naxosra, mert a Blue Star menetrendje már fent van a neten---> www.bluestarferries.com
Meg is néztem gyorsan: 16.00-kor indul a komp Santoriniről Naxosra minden nap, tehát ebben az esetben ha a repülő úgy érkezik, hogy a leszállás, csomagozás stb. után még az indulás előtt 1-2 órával kiértek a kikötőbe, akkor szerintem aznap, ha nem, akkor másnap lesz a kompolás...
Persze lehet, hogy más komptársaság jegyét veszik meg, de az esély a fentiekre akkor is fennáll. Minden a kompmenetrendektől függ, erre ugye egyik utazási irodának sincs ráhatása.
megnéztem gyorsan az Apollonos charter menetrendjét is:
BUD 1205 - 1515 JTR 1600 - 1715 BUD
Sajnos ha Blue Star kompra vesznek jegyet az Apollonosok, akkor ebből bizony odafelé és visszafelé is egy-egy Santorinis éjszaka lesz, mert a repülő mindkét esetben nagyjából akkor érkezik, amikor a komp elindul... De legalább akkor tudsz az igazi kék-fehér falvakban is sétálni egyet, úgyhogy talán nem olyan nagy baj, nem?
Viszont mindenféle fórumokon elég vegyes leírásokat találtam a szigetről, van aki szerint nagyon "görög" és nyugis, mások szerint pont nem az a tipikus kék-fehér görög sziget és egyáltalán nem nyugis. Esetleg tudsz erről is valamit írni, neked mi a véleményed?
Az, ami Andinak, bár én még nem voltam ott.
Mi elsősorban a strandjai miatt megyünk Naxosra. Bérlünk majd autót, és napközben elmegyünk a néptelenebb partokra, így fedezzük majd fel a nyugis részét is, esténként pedig a nyüzsisebbet Naxos városban sétálva. Alapvetően úgy gondolom, hogy minden helynek van nyugodtabb és jobban látogatott része is, és végülis csak az emberen múlik, hogy hová megy, szerinem ez Naxosra is igaz. A városi Agios Georgios strand pl. biztos zsúfoltabb, mint a messzebb lévő, nehezebben elérhető helyek, ezért fogjuk mi inkább az utóbbiakat előnyben részesíteni.