Köszönöm a sok infót, érdemes megkérdezni az utazási irodát. Örülnék, ha ugyanaznap tudnánk Naxosra menni, mert - bár igazán semmi kifogásom nincs Santorini ellen - de nem szeretném, ha csak 5 napom maradna Naxosra. Ha így lenne, azt kicsit átverésnek érezném.
...nem szeretném, ha csak 5 napom maradna Naxosra.
Ebben az esetben feltétlenül kérdezd meg őket! Sajnos elég sanszos, hogy a Blue Starral mennek, mert ezen a desztináción leginkább ez a társaság jár, meg hát ez az egyik legnagyobb... De hátha...!
Felhívtam az Apollont most nyomban és egyelőre nem tudják sem a Malév menetrendet, sem a görög partneriroda kompjáratát. Mikor mondtam, hogy a Malév charter menetrend már fent van a neten, a hölgy közölte, hogy az bizony még változhat és ők nem kapták még meg. Mint ahogy a komp menetrendet sem. Leghamarabb április közepén fogják tudni megmondani, hogy az utazás napján elvisznek-e Naxosba vagy Santorinin kell tölteni 1 éjszakát. Nekem kicsit furi ez az egész, de nem volt kedvem vitatkozni vele.
Mindezt csak azért írom le, hogy ha van valaki, aki szintén tervez Naxos-i utat, tudjon róla. Ha bármi új infó van, amit majd megtudok és valakit érdekel, jelezze és természetesen megírom!
a hölgy közölte, hogy az bizony még változhat és ők nem kapták még meg. Mint ahogy a komp menetrendet sem. Leghamarabb április közepén fogják tudni megmondani, hogy az utazás napján elvisznek-e Naxosba vagy Santorinin kell tölteni 1 éjszakát. Nekem kicsit furi ez az egész, de nem volt kedvem vitatkozni vele.
Hát valóban eléggé fura, de máshol is olvastam már, hogy az utazási irodák mindig titkolódznak és csak az utazás előtt szeretik elárulni a konkrétumokat... Nem értem egyébként, hogy miért csinálnak úgy, mintha nem lenne a világon internet, ahol bárki megnézheti a menetrendeket...
Idézet az utazási irodától (Apollon) a kérdésünkre:
"Minthogy a légitársaság (Santorinire Malév járattal repülünk) még nem adta ki a végleges menetrendet, így pontos szigettúra menetrendet nem tudunk Önnek küldeni. Azonban azt természetesen leírjuk Önnek, milyen módon szoktuk ezeket az utakat lebonyolítani.
Nos, amennyiben a charter járat késő délután, vagy kora este, esetleg még később érkezik Santorini szigetére, úgy egy éjszakára Santorinin biztosítun szállást (ennek külön költsége nincsen), majd a második napon hajóznak át vendégeink a kiválasztott szigetre. Amennyiben a charter járat a délelőtti órákban érkezik, úgy már aznap van lehetőség a szigetekre hajózni. Ebben az esetben azonban az utolsó éjszakát kell majd Santorinin tölteniük (ennek sincsen külön költsége). "
Hát ennyi, sokkal okosabbak nem lettünk. Mi egyébként 07.25-én utazunk , bocsánat, indulunk el Naxos szigetére. Hogy mikor érkezünk, az rejtély.
Üdv
Misiarc
Szia misiarc!
Mi (bár Németországból utaztunk, német Neckermannal) a szervezés ugyanilyen volt. Sajnos ez van, másképp nem tudják megoldani.
De megsúgom annak, aki vállalkozó szellemű, hogy kisebb, proelleres gépek szállnak le Naxoson (van egy mini reptere). Bécsi indulással Lesvos érintésével. illetve Athénból is. Talán érdemes a saját szervezésű úton is gondolkozni.
Kedves Haspók!
Hogy ne csak a szám járjon, utánanéztem, és Athénból repül az Olympic Naxosra, úgy néz ki, hogy minden nap egyszer, oda-vissza jegy jelenleg pl. áprilisra názva 168 Euro.
Üdv: Andi
Köszi a választ, neked legalább leírtak, amit tudnak. Mivel mi csak aug. végén tervezzük a nyaralást, örülnék, ha majd megírnád, hogy a végén hány részletben sikerült eljutni Naxosra. Nem tudom, hogy a Malév mikor változtatja meg a charter menetrendeket (ha változtat egyáltalán), az biztos, hogy a www.gtp.gr oldalon minden Santorini-Naxos kompjárat már fenn van. Az lenne a szép, ha mind a Malév mind pedig az utazási irodák alkalmazkodnának a kompjáratokhoz (tudom, ez csak álom), de mivel szombatra teszik - egyelőre - az utazásokat, sok választásunk nem lesz. Engem az egészben még mindig csak az bosszant, hogy 2 napot elvesznek Naxosból. Na jó, abbahagyom a panaszkodást, inkább úgy fogom fel, hogy örüljek, hogy el tudok utazni idén is egy gyönyörű görög szigetre. Amit sajnos sokat nem tehetnek meg.
Mindenkinek köszönöm az infókat most is és a jövőben is!
Szia Bottakati!
Hát még én milyen dühös voltm, mert nálunk meg előre egy szót sem szóltak, én nem nem olvastam el az árrésznál egy mikroszkópikus méretű betűkkel írt részt. Szóval, mi csak akkor tudtuk ezt meg, hogy elvesztünk egy napot, amikor már Naxoson ott voltunk és szóltak, hogy egy nappal korábban visznek vissza Santorinire. De ha előre így tudtam volna, akkor azért másképp állok hozzá. Amíg elutaztok, van időd beletörődni.
Beletörődöm, azt hiszem, mást sem tehetek. Csak így nehezebb tervezni, hogy 5 nap alatt be tudjuk-e járni motoron a szigetet és belefér-e esetleg 1 nap látogatás Paros szigetén. Meg közben lpersze lustálkodni is szeretnénk a parton órákat. Lehet, hogy bennem van a hiba, túl sokat akarok?
Bottakati, nem, igazad van, 5 nap kevés, de a szigeten nincs annyira sok látnivaló és az egyik felébe egyáltalán el sem lehet jutni, ott nincsenek utak sem.
Úgy rémlik, mi is csak 5 napot voltunk, illetve az odautazás napjábal együtt hatot. Ebből egy egész napot Mykonoson töltöttünk. Úgy, ahogy elég volt. A látnivalókat meg tudtuk nézni, csak jó lett voln amég egy pár szép strandra elmenni.
"Autó, motor minden mennyiségben és nagyon kedvező áron bérelhető a fővárosban. Az utak elég jó minőségűek, benzinkutak viszont a sziget belsejében nem, vagy csak nagyon ritkán találhatók (a kölcsönzős nekünk olyan térképet adott, amin be voltak jelölve a benzinkutak).
A sziget déli, délkeleti része nem érhető el, itt nincsenek utak. Ennek oka azonban nem a vidék elrendeződésében rejlik, hanem abban, hogy ezen a vidéken még rengeteg feltáratlan antik rom van. Az emberek nem mernek itt építkezni, mert ha az építkezés közben romokra találnak, akkor azt be kell jelenteniük és elkezdődnek a hosszú évekig tartó hivatalos ásatások. Így az illető nem tud tovább építkezni. Ezért inkább a náxosziak békén hagyják szigetüknek ezt a felét."
Már olvasgatom a beszámolódat Naxos-ról, meg a Lonely Planet-et is, meg a netet is. Sok info nincs a járhatatlan részekről (vagy az én figyelmemet kerülte el?) Egyelőre a te írásod az egyik alap, amiből kiindultam, köszönet érte! Arra is gondoltam, ha megtetszik nekünk a sziget, és kevés 5 nap mindent megnézni és sok szép strandon pihenni, ugyanúgy vissza tudunk menni jövőre, mint Kefalónia vagy Kréta, Zakynthos esetében tettük. (Már ezt tervezem, pedig azt sem tudom, hogy eljutunk-e idén Naxosra és ha igen, mennyire fogunk beleszeretni). De nagyon várom a többiek beszámolóját is, akik már biztosan mennek, mert az is segítséget fog adni a döntésben.