Felháborító ami itt történik ebben az országban! Hónapokig spórolsz egy útra aztán meg közlik veled, hogy bocs de elúszott a pénzed és a nyaralásod is!
Az utazási irodák helyzetét hol lehet leellenőrizni? Van olyan "fekete" lista?
Felháborító ami itt történik ebben az országban! Hónapokig spórolsz egy útra aztán meg közlik veled, hogy bocs de elúszott a pénzed és a nyaralásod is!
Az utazási irodák helyzetét hol lehet leellenőrizni? Van olyan "fekete" lista?
Az a baj, hogy sokan ragaszkodnak az utazási irodákhoz, pedig nélkülük is lehet utazni, és akkor nem kell félni, hogy esetleg elúszik a pénz. Tavaly egyénileg mentünk Lefkadára, nagyon jó döntés volt, és egy percig nem kellett idegeskednem, halál nyugodtan vártam az utazást. Probléma mentes volt minden.
Persze hozzáteszem, akinek nincs autója, (és nem szigetre menne, hanem szárazföldi részre) annak nem könnyű megoldani.
Szia Kristin
Hát ez az. Nekünk se autónk, se jogsink. Még ha véletlenül az ölembe hullna egy olcsó rep. jegy, akkor még a reptérről is el kell jutni a nyaralóhelyre, ez mondjuk felcuccolva plusz gyerekkel nem egyszerű. Busz meg ugyan van pl. a Volánbusznál is, viszont másfélszer, kétszer annyiba kerül, mint egy ut. irodánál. Aki még megy oda busszal elfogadható áron az a Contibus, velük viszont 3 éve megjártuk Spanyolországból jövet, tehát egyelőre marad az iroda. És mivel mindeddig az Apollon szolgáltatásait vettük - elégedetten - igénybe, nagyon reméljük, hogy a kósza hírek csak vaklármának bizonyulnak velük kapcsolatban.
Próbálkoztunk már szállást egyénileg foglalni, viszont görög viszonylatban bizony a neten található szállásárak sokszor duplájába kerülnek mint az irodánál mindenféle kedvezményekkel együtt. Persze lehet kivétel, tavaly sikerült az irodákéhoz hasonló áron szállást foglalnunk.
Szóval az irodák jönnek mennek, de van, akiknek szükségük van arra, hogy őket vegyék igénybe.
Hát én megnéztem azt a topicot az indexen, háááááááááááát.....
Undorító ahogy írogatnak egymásnak. Mindenkinek van véleménye, de ismeretlenül NE mondjunk ítéletet senkiről csak azért, mert utazási irodában dolgozik, attól nem rossz ember.
Vissza olvastam egy darabig ott, de csak a szapulás, gyorsan kiléptem.
Ott vezetik le a feszültségeket?
anyuci68
Mit hallottál az Apollon-ról? Mi velük megyünk igaz autóval, de azért érdekelne.
Szia!
Itt olvastam 1-2 oldallal előbb, hogy állítólag év végén lehúzzák a rolót. Engem is érdekel a dolog, mivel az utóbbi időben többségében velük utaztunk, és idén is náluk fizettük be a nyaralást. Ha nem velük utaztunk, akkor nagyon megbántuk (Aeolus), úgyhogy addig nem szeretnénk váltani, míg "élnek". Ha egy hetet még kint kéne maradni, míg valaki hazahoz azt nem bánnám, de ha el sem indulnánk, akkor a nyaralást is meg a befizetett 200 ezer forintot is erősen bánnám. De ne fessük az ördögöt a falra. Én próbálok velük kapcsolatban optimista lenni, bár nem alaptermészetem az optimizmus.Igaz, hogy Toroniban - ahová idén megyünk - már nem foglaltak csak két apartmanban szobákat - a korábbi 4-gyel szemben-,viszont Sartin rengeteg szállásuk van, állítólag azért is csökkentették a Toronis-okat.
Mi is az Apollonnal megyünk augusztusban Thassosra.
Állítólag nem igaz a hír, hogy becsődöl. Azt mondják, hogy ez az iroda kint Görögországban is elismert, nincs tartozása. Az üzletfelei is korrektnek tartják őket. De ebben a helyzetben már semmi sem biztos.
Minden esetre én bizakodom.
Erről jut eszembe. Ahogy néztem az utazási irodák kínálatát, azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a kínálatban a szállás, főleg az apartman. Lehet abban ráció, hogy azért kevesebb a szállás, mert rosszabbul megy az irodának? Mit gondoltok erről?
Amit írtál anyuci, hogy azért lett idén kevesebb Toroniban a szállás, mert Sartiban viszont sok van, ez olyan kurta-furcsa érv, nem? Mert ha valaki Toroniba akar menni, nem fogja érdekelni, hogy máshol több a szálláslehetőség... ha máshova (jelen esetben Sartira) akarna menni, akkor eleve afelől érdeklődne.
Persze, mi tudtuk, hogy két választási lehetőség van, de az Apollon apartmanban nem tudták garantálni, hogy az emeleten leszünk, ezért lett a Vangelis. Remélem az alattunk lévő étterem nem zavar majd be semmilyen értelemben. Mondjuk az lehet, hogy visszafognak ők is, most a válságban, és inkább a népszerűbb helyekre koncentrálnak. Azt sem bánom, ha Toronira kevesebb ember jön, legalább megmarad az a nyugodt, békés hely, ami eddig volt. A fiatalabbak (mondom én 40 évesen) nem az ilyen helyeket választják, legalábbis a többség, inkább a bulisabb, élénkebb nyaralóhelyekre mennek. Persze nem általánosítanék, kivételek köztük is vannak természetesen. Nem is pejoratív értelemben beszéltem róluk, csak tapasztalatból beszélek. Az öregek tanácsa diktálhatna még jó pár évig Toronin, én nem bánnám. Szeretünk a lehetőségeinkhez mértem más-más helyekre utazni, de Toroni még mindig a szívünk csücske, azért is térünk vissza 4 év elteltével.
Mindenesetre meglepne, ha az Apollon bedőlne. Eddig bármikor voltunk náluk, olyan nem volt, hogy mi lettünk volna az egyetlen ügyfelek - sőt, körülöttünk nem egy ügyfél egész társaságoknak foglalt náluk - , vagy az utazás során félig üres busszal mentünk volna. Pedig ők nem vonnak össze Paraliai meg Chalkidikire utazó társaságot, ezt is nagyon korrektül szervezik. Ráadásul a fórumot olvasva talán ez a társaság az, akiről a legkevesebb rosszat vagy legalábbis negatívumot találhatunk. Persze, ez sem garancia, de ha a kereslet nem változik olyan sokat - ahogy itt is írták többen, hogy a kiállításon sem lehetett észreveni - akkor már "csak" az euro árfolyam befolyásolhatja a hasznukat. Már magamból is kiindulva úgy gondolom, hogy aki már egyszer beleszeretett Görögországba, az mindent megtesz azért, hogy ismét találkozzon Vele. Mi egész évben a nyaralás 2 hetére spórolunk, feltételezem ezzel sem vagyunk egyedül.
A lényeg a lényeg, ezért az egy irodáért szívesen szorítok - ha már imádkozni szégyen szemre nem tudok.
Erről az "Apollónos sztoriról" először egy másik forumon olvastam. Ott kezdték pedzegetni, hogy ebben az évben várhatóan történni fog valami. Aztán kezdtek szaporodni az ilyen-olyan reagálások és néhány nap múlva le is törölték az összes ezzel kapcsolatos hozzászólást.
Hát én is nagyon sajnálnám, ha lehúznák a rolót! Az utóbbi években mi is mindig velük utaztunk és maximálisan elégedettek voltunk a szolgáltatásaikkal.
Toroniban tavaly is és tavaly előtt is voltam. Egyik alakalommal a Vangelisben. Nem kell aggódni, nincs semmilyen zavaró körülmény Sem ételszag nem jött fel, sem pedig az éttermi zaj. Az udvaron egy melléképületben voltak a mosógépek. Azok zúgását hallottuk időnként, de az sem volt annyira zavaró, hogy emiatt ne tudtunk volna pihenni.
Szia Gudli!
Köszönöm az infókat a Vangelisről. Már egy kicsit körbeszaglásztam ügyében, és mások sem panaszkodtak rá.
Apollon ügy: reménykedjünk benne, hogy ha beszélnek róla, akkor nem következik be, és nem a "nem zörög a haraszt..." tipikus esetével állunk szemben. Lehet, hogy valami konkurensük terjeszti róluk, hogy inkább náluk foglaljanak. Értük szerintem is kár lenne. Egyet sajnálok, hogy a számunkra elérhető és általunk kedvelt uticélokat nem bővítik. A Chalkidikin mennek még a Sithonia tetejére is, de csak szállodába, amit nem mindenki engedhet meg magának. Na de mindegy, beosztjuk azt, amijük van, csak maradjanak ők is, meg az általuk nyújott színvonal is, még egy pár évig.
Bocsi, hogy belebeszélek, de így is haza lehet ám vágni egy céget, a rossz hírének a keltésével. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy akitől ez a hír elindult, mire alapozta vajon? Lehet valós alapja is (bár aki év elején már látja az év végi csődöt, az vagy nagyon jó közgazdász, vagy nagyon hazudós), de lehet a konkurrencia rosszindulata is.
szepeva