Igen, én is olvasgattam, az X95-ös a Szintagma térre visz, ugye? Onnan még metrózni, ráadásul átszállással... Azért nézegettem a görög honlapon a hasonló elnevezésű buszokat, és ott találtam az X96ost, szerintem ez jó lenne. Azt hiszem december körül esett szó erről, de valószínűnek tartom hogy akkor még E96os volt a neve. Találtam is egy térképet azon a honlapon, ott szerintem még ez a régi elnevezéssel szerepel. A kérdés, hogy csak a neve változott -e.
Szerintem csak a neve változott, máshol (talán az Indexen...?) olvastam erről. De maga a busz ugyanúgy jár, mint eddig, éjjel és nappal is megy folyamatosan (bár éjjel valamivel ritkábban, talán óránként...).
Én nem vagyok sajnos olyan naprakész ezekben, csak így utólag kapkodok az információk után... A menetrendje megvan, azzal szerintem nem lesz gond. Letöltöttem 2 térképet, az egyik a kikötőről, ott X96ost ír, a másik pedig az útvonala lenne, ott pedig E96ot. De akkor merem feltételezni hogy jó még ez is.
A jegyáraknál nem találok változást az eddigiekhez képest, csak nekem az jön le hogy a reptérről teljesen más a díjszabás... ez a 3,20 euro, a reptérről bárhova??
Szia. Csak a nev valtozott (az sem most) a menetrend ugy jo ahogy a neten van, a jegy pedig 3.20 minden "repter expressz" buszra. A megallokat ott talalod sorban ahogy kijossz a terminalbol. Konnyu lesz ...el sem lehet teveszteni
Köszönöm Agni!! Igen, megtaláltam mindent, a menetrendjét is kimásoltam, meg a megállókat... Azért így jobb, hogy megerősítettetek! Mivel nem én utazok, ezért szerettem volna részletesen utánajárni mindennek. (Én simán várnám a metrót... )
Ha Piraeusba este 23-kor érkezik meg a kompunk, akkor ilyen időben még jár valamilyen jármű?
Például az a X96-os vagy hasonló számú.
És a szállásadó megérti és elfogadja, hogy ilyen későn megyünk?
Nem szokott ebből gond lenni ugye?
És augusztus közepén ugye kizárt, hogy 15, max 20 euroért találjak szállást 1 főnek?
Hát most megnyugtattál az utazást illetően.
Visszaolvasoma topikot, hogy melyik oldalon van a buszmenetrend.
Írtam privit!
Jaj, én olyan boldog vagyok!!!!
Mostmár emlékszem, igen, megvetted annyiért a jegyet.
De szerintem ne bánd, mert tudtál tervezni, egyébként meg Malévra ez nemjellemző!!!
Amikor kb 1 hete írta Sandra, hogy Athén-BP odavissza 31 ezer, gondoltam mázlista, na erről is lecsúsztam. És teljesen véletlenül keveredtünk tegnap a Malév oldalára, és lám... és az akció jún.30ig volt kiírva, még jó hogy kipróbáltam amúgy mennyi lenne a jegy augusztusban.
Meghát írtad is, hogy abban az időpontban nem lett volna ilyen olcsó jegy.
- ha a repülőtérről megyünk busszal a belvárosba, akkor a jegyet a buszon kell megvenni? (3 euro valamennyi X95-ös)
- ha a belvárosból szeretnék a repülőtérre menni, akkor ugyanott kell felszállni a buszra ahol leszálltam róla?
- ha a belvárosból Piraeusba szeretnék menni, hol szállhatok fel a buszra? (X96-os)
- Piraeusból Athén belvárosába menő buszra hol kell felszállni (ha ekkor érkezek először Piraeusba), a kikötőnél? Vagy kicsit arrébb van a buszmegálló?
- a napi "bkv" bérlet Athénban 3 euro lenne tényleg, ami az érvényesítéstől él 24 órán keresztül? Csak az első felszállásnál kell érvényesíteni, vagy az összes buszozás-metrózás-villamosozás alkalmával kell bedugni a masinába?
ezt valakinek a beszámolójából jegyzeteltem ki (sajnos nem emlékszem, hogy kié és honnan van, de talán az Indexről):
"Annyit azért mondanék, hogy az Omonia és a Victoria tér környéke nem a legtisztább és nem a legbarátságosabb,legcsendesebb környék Athénban ( a bevándorlók-fõként színes bõrûek- erre laknak).Ezért ezen a részen valamivel olcsóbbak a szoba árak mint Athén más részein. "
Ezt pedig itt a Hellaszon Romindaa beszámolójából másoltam:
"majd elsétáltunk a Monastirakiou metróállomásra, na az valóban nem mondható éppen fényes és barátságos környéknek. Igazából későn értünk oda, addigra a nappali szép színes zsibvásár elvonult a térről, s csak a kosz maradt utánuk. Gyorsan el is hagytuk a teret."
Az Evripidou utca pont félúton van az Omonia és a Monastiraki metrómegállók között.
A Moschato pedig az a metrómegálló, amelyiknél Katerina is lakott, szerintem azzal biztos nincsen semmi baj, én a fenti három közül azt választanám.
De egyébként nem biztos, hogy nagyon túl kell aggódni ezt a dolgot. Vagyis nem tudom, mert saját tapasztalatom ugye nincs, de pl. a Régészeti Múzeum is ott van az Omonia és a Victoria környékén, és oda azért el szoktak menni az emberek.
A Moschato pedig az a metrómegálló, amelyiknél Katerina is lakott, szerintem azzal biztos nincsen semmi baj, én a fenti három közül azt választanám.
Pardon, helyesbítek, Katerina nem itt lakott, az egy másik metrómegálló volt. Viszont a mondat második felét fenntartom, mivel ez egy kintebbi állomás, és messze esik a "hírhedt" környéktől.
Idézet ez utóbbiról, ami sztem egyben válasz a jegykezelős kérdésedre:
"We kindly remind you that you should always either validate your ticket upon boarding on the vehicle or entering the station or possess a valid travelcard. When requested, you should show your ticket or travelcard to the Ticket Inspectors. "
Tehát szerintem a leírás alapján a napijegyet nem kell minden felszállásnál újra érvényesíteni. (Általában máshol sem szokott kelleni.)