Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 406
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sandra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92889 Üzenet linkje2009-03-18 12:00:49 

Igen, én is olvasgattam, az X95-ös a Szintagma térre visz, ugye? Onnan még metrózni, ráadásul átszállással... Azért nézegettem a görög honlapon a hasonló elnevezésű buszokat, és ott találtam az X96ost, szerintem ez jó lenne. Azt hiszem december körül esett szó erről, de valószínűnek tartom hogy akkor még E96os volt a neve. Találtam is egy térképet azon a honlapon, ott szerintem még ez a régi elnevezéssel szerepel. A kérdés, hogy csak a neve változott -e.
# 407
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92893 Üzenet linkje2009-03-18 12:36:40  Válasz a #92889. hsz-ra Előzmény #92889

Szerintem csak a neve változott, máshol (talán az Indexen...?) olvastam erről. De maga a busz ugyanúgy jár, mint eddig, éjjel és nappal is megy folyamatosan (bár éjjel valamivel ritkábban, talán óránként...).
# 408
Sandra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92898 Üzenet linkje2009-03-18 13:03:20  Válasz a #92893. hsz-ra Előzmény #92893

Én nem vagyok sajnos olyan naprakész ezekben, csak így utólag kapkodok az információk után... icon_lol.gif A menetrendje megvan, azzal szerintem nem lesz gond. Letöltöttem 2 térképet, az egyik a kikötőről, ott X96ost ír, a másik pedig az útvonala lenne, ott pedig E96ot. De akkor merem feltételezni hogy jó még ez is.
A jegyáraknál nem találok változást az eddigiekhez képest, csak nekem az jön le hogy a reptérről teljesen más a díjszabás... ez a 3,20 euro, a reptérről bárhova??

# 409
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93015 Üzenet linkje2009-03-19 13:09:19  Válasz a #92898. hsz-ra Előzmény #92898

Szia. Csak a nev valtozott (az sem most) a menetrend ugy jo ahogy a neten van, a jegy pedig 3.20 minden "repter expressz" buszra. A megallokat ott talalod sorban ahogy kijossz a terminalbol. Konnyu lesz icon_biggrin.gif ...el sem lehet teveszteni
# 410
Sandra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93020 Üzenet linkje2009-03-19 13:21:09 

Köszönöm Agni!! Igen, megtaláltam mindent, a menetrendjét is kimásoltam, meg a megállókat... Azért így jobb, hogy megerősítettetek!icon_smile.gif Mivel nem én utazok, ezért szerettem volna részletesen utánajárni mindennek. (Én simán várnám a metrót...icon_biggrin.gif )
# 411
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93336 Üzenet linkje2009-03-23 13:19:45  Válasz a #92886. hsz-ra Előzmény #92886

Sziasztok!

Ha Piraeusba este 23-kor érkezik meg a kompunk, akkor ilyen időben még jár valamilyen jármű?
Például az a X96-os vagy hasonló számú.
És a szállásadó megérti és elfogadja, hogy ilyen későn megyünk?
Nem szokott ebből gond lenni ugye?

És augusztus közepén ugye kizárt, hogy 15, max 20 euroért találjak szállást 1 főnek?

# 412
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93337 Üzenet linkje2009-03-23 13:23:31  Válasz a #93336. hsz-ra Előzmény #93336

Szia itt is! icon_smile.gif

Igen, jár éjjel is. Nézd meg a honlapot, azon rajta van a menetrend, ha jól emlékszem, a legsötétebb éjszakában/hajnalban is max. egyóránként jár.

Szállással sztem nem lesz gond, főleg, ha előre szóltok. Mi tavaly éjjel fél 1 körül érkeztünk a szállásunkra, de még nagy élet volt...

# 413
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93338 Üzenet linkje2009-03-23 13:24:29  Válasz a #93337. hsz-ra Előzmény #93337

De a 23 óra még nem tartozik a "legsötétebb éjszaka" kategóriába náluk, úgyhogy sztem akkor még sűrűbben jár.
# 414
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93339 Üzenet linkje2009-03-23 13:32:41  Válasz a #93337. hsz-ra Előzmény #93337

Szia Haspók!

Hát most megnyugtattál az utazást illetően.
Visszaolvasoma topikot, hogy melyik oldalon van a buszmenetrend.

Írtam privit!

Jaj, én olyan boldog vagyok!!!! icon_biggrin.gif

Mostmár emlékszem, igen, megvetted annyiért a jegyet.
De szerintem ne bánd, mert tudtál tervezni, egyébként meg Malévra ez nemjellemző!!!
Amikor kb 1 hete írta Sandra, hogy Athén-BP odavissza 31 ezer, gondoltam mázlista, na erről is lecsúsztam. És teljesen véletlenül keveredtünk tegnap a Malév oldalára, és lám... és az akció jún.30ig volt kiírva, még jó hogy kipróbáltam amúgy mennyi lenne a jegy augusztusban.
Meghát írtad is, hogy abban az időpontban nem lett volna ilyen olcsó jegy.

Várom majd priviben a tanácsaidat. icon_smile.gif

# 415
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93344 Üzenet linkje2009-03-23 13:56:56  Válasz a #92529. hsz-ra Előzmény #92529

Sziasztok!

Athénnak melyik része az ahol nem nagyon érdemes megszállni?
Most nézem a booking.com-ot, és szeretnék erre is figyelni.

Most írok Haspók szállásának is icon_smile.gif

Szóval ezek beleesnek a "rossz" környékbe? -->

- 91 Filis Street, Victoria Square , Athén
- Platonos 3, Moschato, Athén
- 40 Evripidou Street, Athén

Előre is köszönöm!

# 416
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93360 Üzenet linkje2009-03-23 16:27:41  Válasz a #93015. hsz-ra Előzmény #93015

Sziasztok!

Sikerült pár térképet letöltenem Athénról.

Szeretném megkérdezni, hogy:

- ha a repülőtérről megyünk busszal a belvárosba, akkor a jegyet a buszon kell megvenni? (3 euro valamennyi X95-ös)

- ha a belvárosból szeretnék a repülőtérre menni, akkor ugyanott kell felszállni a buszra ahol leszálltam róla?

- ha a belvárosból Piraeusba szeretnék menni, hol szállhatok fel a buszra? (X96-os)

- Piraeusból Athén belvárosába menő buszra hol kell felszállni (ha ekkor érkezek először Piraeusba), a kikötőnél? Vagy kicsit arrébb van a buszmegálló?

- a napi "bkv" bérlet Athénban 3 euro lenne tényleg, ami az érvényesítéstől él 24 órán keresztül? Csak az első felszállásnál kell érvényesíteni, vagy az összes buszozás-metrózás-villamosozás alkalmával kell bedugni a masinába?

Előre is köszönöm a segítséget!!

# 417
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93373 Üzenet linkje2009-03-23 18:05:50  Re:

firkamano írta:

- 91 Filis Street, Victoria Square , Athén
- Platonos 3, Moschato, Athén
- 40 Evripidou Street, Athén

Szia Firkamano,

ezt valakinek a beszámolójából jegyzeteltem ki (sajnos nem emlékszem, hogy kié és honnan van, de talán az Indexről):

"Annyit azért mondanék, hogy az Omonia és a Victoria tér környéke nem a legtisztább és nem a legbarátságosabb,legcsendesebb környék Athénban ( a bevándorlók-fõként színes bõrûek- erre laknak).Ezért ezen a részen valamivel olcsóbbak a szoba árak mint Athén más részein. "

Ezt pedig itt a Hellaszon Romindaa beszámolójából másoltam:

"majd elsétáltunk a Monastirakiou metróállomásra, na az valóban nem mondható éppen fényes és barátságos környéknek. Igazából későn értünk oda, addigra a nappali szép színes zsibvásár elvonult a térről, s csak a kosz maradt utánuk. Gyorsan el is hagytuk a teret."

Az Evripidou utca pont félúton van az Omonia és a Monastiraki metrómegállók között.

A Moschato pedig az a metrómegálló, amelyiknél Katerina is lakott, szerintem azzal biztos nincsen semmi baj, én a fenti három közül azt választanám.

De egyébként nem biztos, hogy nagyon túl kell aggódni ezt a dolgot. Vagyis nem tudom, mert saját tapasztalatom ugye nincs, de pl. a Régészeti Múzeum is ott van az Omonia és a Victoria környékén, és oda azért el szoktak menni az emberek.

# 418
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93374 Üzenet linkje2009-03-23 18:18:39  Re:

firkamano írta:

Szeretném megkérdezni, hogy:

- ha a repülőtérről megyünk busszal a belvárosba, akkor a jegyet a buszon kell megvenni? (3 euro valamennyi X95-ös)

Ejnye, tessék visszaolvasni, nem is kellett sokat: icon_wink.gif

Katerina írta:
Érdemes az X95-ös buszt választani inkább mindössze 3,20 EUR-ért! icon_biggrin.gif Rögtön ott van a terminál oldalában a jegyeladás és a busz megállója is! icon_razz.gif

# 419
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93375 Üzenet linkje2009-03-23 18:21:06  Re:

Haspók írta:

A Moschato pedig az a metrómegálló, amelyiknél Katerina is lakott, szerintem azzal biztos nincsen semmi baj, én a fenti három közül azt választanám.

Pardon, helyesbítek, Katerina nem itt lakott, az egy másik metrómegálló volt. Viszont a mondat második felét fenntartom, mivel ez egy kintebbi állomás, és messze esik a "hírhedt" környéktől.

# 420
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#93377 Üzenet linkje2009-03-23 18:31:17  Válasz a #93360. hsz-ra Előzmény #93360

Metró honlap:

https://www.amel.gr/site/index.php?id=54&no_cache=1&L=1#print

Busz honlap:

https://www.oasa.gr/index.asp?lang=en

Idézet ez utóbbiról, ami sztem egyben válasz a jegykezelős kérdésedre:

"We kindly remind you that you should always either validate your ticket upon boarding on the vehicle or entering the station or possess a valid travelcard. When requested, you should show your ticket or travelcard to the Ticket Inspectors. "

Tehát szerintem a leírás alapján a napijegyet nem kell minden felszállásnál újra érvényesíteni. (Általában máshol sem szokott kelleni.)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu