Kedves Szilvi!
Nagyon örülök, hogy leírtad benyomásaidat a Neckermannról. Régi vita már ezen a fórumon, hogy a drágább árfekvésű irodák többlet szolgáltatást nyújtanak-e? Rendes körülmények között természetes lenne, hogy több pénzért több, vagy magasabb szintű szolgáltatást kapjunk. Nem így az utazási irodáknál (tapasztalatom szerint). Nem tudom Neked mennyibe került a Santorinin, Perissában való nyaralás, mi tavaly előszezonban szintén Perissában, a Kouros hotellel szemben az Ancient Thira aparthotelben két hétig nyaraltunk az Aeolussal, príma szobában, jól felszerelt konyhával, önnálló terasszal, de medence nélkül kombinált úton, kettőnknek a két hét került 133000 forintba (biztosítással, reptéri illetékkel együtt). Nézzük meg érvényesül-e az ár-érték arány? Az idegenvezető legalább elkísért és átadta a szállást, más dologban nem számíthattunk őrá sem. A Neckermannról egyébként elég sok rosszat lehet hallani, éppúgy, mint más irodákról is, csak ők sokkal drágábban adják a kifogásolható, vagy ugyanolyan minőséget a többinél. Érdemes-e náluk, drágábban ugyanazt a színvonalat megfizetni?
Úgy vélem, hogy nálunk ők a német és egyébb nyugati piacokon eladhatatlan színvonalú kondíciókat (maradékokat) értékesítik "nekünk jó ez is" - alapon.
A nagy különbség annyi, hogy mi a pénzünkért megelégedetten, Ti viszont csalódottan jöttetek haza.
Kedves Szilvi!
Nagyon örülök, hogy leírtad benyomásaidat a Neckermannról. Régi vita már ezen a fórumon, hogy a drágább árfekvésű irodák többlet szolgáltatást nyújtanak-e? Rendes körülmények között természetes lenne, hogy több pénzért több, vagy magasabb szintű szolgáltatást kapjunk. Nem így az utazási irodáknál (tapasztalatom szerint). Nem tudom Neked mennyibe került a Santorinin, Perissában való nyaralás, mi tavaly előszezonban szintén Perissában, a Kouros hotellel szemben az Ancient Thira aparthotelben két hétig nyaraltunk az Aeolussal, príma szobában, jól felszerelt konyhával, önnálló terasszal, de medence nélkül kombinált úton, kettőnknek a két hét került 133000 forintba (biztosítással, reptéri illetékkel együtt). Nézzük meg érvényesül-e az ár-érték arány? Az idegenvezető legalább elkísért és átadta a szállást, más dologban nem számíthattunk őrá sem. A Neckermannról egyébként elég sok rosszat lehet hallani, éppúgy, mint más irodákról is, csak ők sokkal drágábban adják a kifogásolható, vagy ugyanolyan minőséget a többinél. Érdemes-e náluk, drágábban ugyanazt a színvonalat megfizetni?
Úgy vélem, hogy nálunk ők a német és egyébb nyugati piacokon eladhatatlan színvonalú kondíciókat (maradékokat) értékesítik "nekünk jó ez is" - alapon.
A nagy különbség annyi, hogy mi a pénzünkért megelégedetten, Ti viszont csalódottan jöttetek haza.
Szia Cilla!
Előkerestem a tavalyi utazás adatait:
2008.09.21 -2008.09.28
Uticél:Görögország, Santorini, Perissa
Szállás: Kouros Village
301030 Ft 2 fő részére reggelivel, oda-vissza repülővel.
Abban teljesen igazad van, hogy nálunk is a nyugat-európai útjait értékesíti a Neckermann, rajtunk kívül nem volt más magyar utazó a hotelban.
Viszont az Aeolos kombinált útjával mégsem hasonlítható össze teljes mértékben az utazás módja miatt.
2007-ben mi is utaztunk az Aeolussal, viszont mivel a legolcsóbb zakinthosi utazás volt, azok közül, amiket a neten találtunk , nem is vártunk magas szolgáltatást tőle.
Nem is volt az, csak átlagos, de mint említettem az ott akkor nem is volt elvárásunk. Ott is több kellemetlenség érte a magyar turistákat, főleg a telepített "idegenvezetők" hozzáállása miatt. Egyáltalán nem éreztük, hogy egyenrangúként kezeltek volna a szlovák útitársainkkal + aki nem beszélt valamilyen idegen nyelvet valóban nem kapott elég támogatást, tájékoztatást az Aeolustól.
Az mondjuk igaz, hogy az Aeolusnál az ár-érték arány rendben volt (nekünk, több magyar útitársunk nagyon elégedetlen volt!).
Mi minden esetre utolsó opcióként számolunk az Aeolussal, inkább megszervezem magam az utazást. Nem voltak szimpatikusak. Semmilyen szituációban sem szeretem azt érezni, hogy a magyarságom miatt háttérbe kerülök.
A Neckermannál viszont belefutottunk abba, hogy színvonalasabb szolgáltatást vártunk, mint pl. az Aeolustól, vagy Dias Zeustól, viszont csak a hotel szépsége volt igazán pozitív, amit meg is fizettünk rendesen.
Itt az ár-érték arány nem volt jó.
Szerintem mindenkinek az igényei és a lehetőségei alapján kell utazási irodát választania. Viszont fontos, hogy azzal tisztában legyen, hogy nagyon olcsón csak ritkán kap luxus szolgáltatást. Sok esetben éreztem azt, hogy pl. valaki a legolcsóbb apartmant választotta, mégis sokkal jobb körülményeket várt el. A realitás talaján kell maradni.
Az is tény viszont, hogy egy drágább utazás sem biztosan jelent jobb szolgáltatást.
Az Aeolusnál bizony igencsak hátrányban vannak a magyarok, és ahogy olvasgatom a fórumokat, ezt nem csak én tapasztaltam. Ezt már 3 éve leírtam ugyan, de egy akkor velünk egy apartmanban nyaraló srác szavaival tudok egyet érteni, hogy a magyarokat csak tölteléknek használják. Oda telepítenek egy magyarul nem beszélő (beszélni nem akaró) id.vez-t, akit akkor látsz, amikor az emeleti szoba helyett beoszt egy szuterénbe, ahol éjszaka a jól megtermett csótányokat csodálhattuk, akik nagyon is élvezték az átázott falakat, és a nem csöpögő, hanem már "folyó" mosogató csapját.
Az nem hiszem, hogy az is ár kérdése, hogy, ha a prosiban az van, hogy a 3 ágyas szobák az emeleten vannak - vagy nélkül, tehát csak ott - , akkor azok ott is legyenek. Az már megszokott sajnos, hogy a képnek semmi köze a valósághoz, de hogy még ekkorákat hazudjanak, az már túlzás.
Az is kizárólag szlovákul volt kiírva, hogy fél órával a tusolás előtt kapcsoljuk le a biztosítékot, mert megráz az áram. Ez csak a 3. napon derült ki, amikor a magyaroknak is volt tájékoztató.
Ahogy olvasom, egy közös van a Neckermann-ban és az Aeolus-ban, a magyarokhoz való hozzáállásuk.
És nem, nem vagyok szlovák-gyűlölő, ha ezt akármilyen nemzetiségű társaság műveli, ugyanúgy háborgok (ezt annak írom, aki múltkor gyanúsított meg a fentivel).
Sziasztok!
Azt a látszatot mindenképpen el szeretném kerülni, hogy az Aeolust szerettem volna favorizálni. Én is hasonlóan látom a magyarokhoz való viszonyulásukat. Néhány oldallal ezelőtt le is írtam, mekkora balhé van közöttünk. http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=1860
Én csak a példa kedvéért írtam erről az esetről, hogy viszonyítható legyen egyik a másikhoz. Aki olcsóbban utazik, az (feltéve ha normálisak az elvárásai) nem csalódik akkorát, persze szélsőségek mindig előfordulhatnak, anno az Euroturs idejében láttam olyan szállást, aminek az ablakából a felette lévő taverna vendégeinek lábát lehetett csak látni, igaz egy hét 3000 Ft volt, annak, aki ennyiért körpanorámát várt, csalódnia kellett. Egyébként Spanyolországban sok - akár elegáns - szállodában van ablak nélküli, vagy világítóaknára néző szoba, ha gyanúsan olcsó az út, akkor lehet szó ilyenről, de járt már úgy egy barátnőm, hogy tengerre néző szállodában egyágyas felárral éppen a Neckermann rakta ablak nélküli szobába az alagsorba, a konyha csapóajtaja mellé, azért is három napig kellett könyörögnie, hogy kapjon egy kislámpát, mert a vaksötétben nehezen talált az ágyáig a csillárkapcsolótól.
Na ezeket nehezebben lehet megemészteni százezrekért, mint háromezerért a szuterént, hiszen ott legalább azt mondhatod, hogy én akkor is jól fogom magam érezni, süt a nap, itt a tenger, és mindez nem is került sokba!
És még egyszer visszatérve Santorinire az Aeolussal - nem csak az ára miatt választottuk a kombinált utat, hanem mert szinte minden útikönyv azt írta, hogy szerencsés, aki először hajóról pillantja meg ezt a szigetet - hát igen, számomra fantasztikus élmény volt, egészen más, mint amit a repülőről láthatsz, megérte a a buszozás okozta fáradtságot!
Lehet, hogyha 3 ezerért mész szuterénbe, akkor elviseled, de azért közel nem 3 ezerért tettek oda minket. De még a szuterén sem érdekelt volna annyira, ha a többi körülmény és az éjszakai látogatók nincsenek.
A tiszta, karbantartott szoba nem luxus elvárás. Az már lehet, hogy az lett volna, hogy legyen a csupa üveg bejárati ajtón legalább egy sötétítő - ha már redőnyre nem telik szegényeknek -, mivel se klíma, se szúnyogháló, a nap meg felülről folyamatosan besütött. Persze ez sem napközben zavart, mert nem voltunk otthon. Viszont éjszaka megmaradni nem lehetett a melegtől. Tudod kis odafigyelés. Pl az Apollonnal sem luxusra fizetünk, mégis normális körülmények fogadtak mindeddig.
Tény, 16 éve van szerencsénk külföldön nyaralni, és az Aeolus csodája volt a leg színvonal alattibb szállásunk. Minden luxus elvárás nélkül.
Szia Anyuci!
Lehet, hogy nagyon nem volt szerencséd. Mi két ízben voltunk velük és mindkét szállás átlagon felül jó volt. Pargán a Sakis, Santorinin az Ancient Thyra apartmanház. Egyébként mi sem megyünk többé velük sehová, de más okból kifolyólag.
Mi pl. nagyon sokszor voltunk a Dias Zeussal, róluk is csak azt tudom mondani, hogy abban az árfekvésben színvonalas szállásokat kaptunk, kivéve egyet (a sokból), de azokkal többet nem kötöttek szerződést, valószinűleg sok volt a panasz. Hát ilyenbe bárki belefuthat sajnos, és elronthatja a nyaralását, de sok olyan emberrel találkoztam már, akik választanak egy aránylag olcsó utat, az elvárásaik viszont egészen mások, pl. Nei Poriban a volt Expresszel voltunk, velünk egy buszon utazott egy házaspár, azok végigsopánkodták az utat, hogy nem tudnak fürödni, mert nincs medence.
Két hét volt 23 ezer forint (1997), mégis mi a fenét kellett volna még ennyiért kapnunk a tiszta rendes apartman és a korrekt utaztatás mellett? Persze ennyi mindenkinek alapvetően jogos elvárása.
Tavaly szeptemberben utaztunk a Neckermannal .....
...azt hiszem én is tudnék sok , vadabb dolgot említeni - saját tapasztalatot ; nem pletyus bizonyítható - DE nem teszem , mert annyira tele van velük a ...........-om /hócipőm/
De elszomorít , hogy sokan fogják még megtapasztalni mi mindent képesek
szemrebbenés ( és következmények ) nélkül elkövetni versenyfölénnyükkel
visszaélő irodá/k/ főleg - " multik "
Idén mi is a Neckermann-al akartunk utazni, olvasva a tapasztalatokat így utólag már nem bánom, hogy nem azt az utat választottuk.
Annak nagyon örülnék, hogy ha van valakinek IBUSZ útról véleménye az leírná ide ( elsősorban a repülős útjaikkal kapcsolatban).
Jó lenne ha ezeket a rémhír irogatást abba hagynátok.
Elég idegesítő szerintem. Már egy másik fórumon is olvastam ezt a hülyeséget!
Ha erre téved egy forumozó és ezeket olvassa az gondolhatjátok, hogy nem fog az adott utazási irodával utazni. Ami viszont üzletrontás mivel utasokat veszít az iroda!!
Az Apollon a legnagyobb görögországba utaztató iroda szerintem!
És hogy a topiknak megfelelő legyen a téma én és családom többi tagja (anyukám, nővérem) is mindig velük utazik és 1000%-osan meg vagyunk elégedve velük.
Mind az utazásokkal (busz) mind a szállásaikkal. Soha semmi gondunk nem volt!
A fent említett irodákat én is fenntartásokkal kezelem.
Én hiszek abban, hogy egy kisebb utazási iroda(Apollon, Dias, Walter...) jobban figyel az utasokra mivel csak így tud életbenmaradni ha az utasok megvannak elégedve.
Jó lenne ha ezeket a rémhír irogatást abba hagynátok.
Elég idegesítő szerintem. Már egy másik fórumon is olvastam ezt a hülyeséget!
Ha erre téved egy forumozó és ezeket olvassa az gondolhatjátok, hogy nem fog az adott utazási irodával utazni. Ami viszont üzletrontás mivel utasokat veszít az iroda!!
Az Apollon a legnagyobb görögországba utaztatü iroda szerintem!
És hogy a topiknak megfelelő legyen a téma én és családom többi tagja (anyukám, nővérem) is mindig velük utazik és 1000%-osan meg vagyunk elégedve velük.
Mind az utazásokkal (busz) mind a szállásaikkal. Soha semmi gondunk nem volt!
Üdv
Laci
Kedves Laci !
Érdeklődve olvastam soraid .
Nem hinném , hogy hobbyból irogat ide akárki - ezek tapasztalatok .
Neked nem voltak ilyen tapasztalataid ? - Örülj neki ; Téged ez a topic nem
érint , ha idegesít ; ne olvasd !
Tán , nem ártana tisztában lenni , hogy mi is az az " üzletrontás " , piaczavarás ,....stb. , én tudom , mint sokan mások is ezen az oldalon!
Itt tapasztalatokat - TÉNYEKET - olvashatsz , -ez nem jogellenes magatartás , sőt szerintem - ezek elhallgatása lenne elitélendő .
"Jó lenne ha ezeket a rémhír irogatást abba hagynátok."
= Jó lenne ha ezeket a rémhír irogatást abbahagynátok.-
1. egybeirandó
2. miért lenne jobb
3. tények ; nem rémhírek- bizonyíthatók !
4. "Már egy másik fórumon is olvastam ezt a hülyeséget! "
bátor dolog az e topcba iró tagok kvázi minősítése
Szia csz75!
Santorinin a (német) Neckermannal hasonló élményeink voltak a reptérről a szállásra való transzfernél. De talán ez bevált német szokás, mert másik utazásainkon, másik német irodákkal is hasonlóképp volt. A reptéren elmondta a hölgy a mondókáját, de a buszon már nem jött velünk. A sofőr kiáltotta el magát, ha megáltt, hogy "hotel xy". Samoson a sofőr még ehhez is béna volt, így ott majdnem továbbmentünk a busszal, nagyon résen kellett lenni. De egyébként, szerintem ez különösebben nem zavaró.
Szintén Santorinin az érkezésünkkor nem adták oda nekünk a foglalt szobát, hanem hol az alagsorba, hol meg konyha nélküli szobába akartak tenni. Mi magunk rendeztük a helyzetet, de ott akkor én is tomboltam, hogy nincs ott a képviselet, aki kiáll értem. Mint kiderült, mivel mi nagyon sokat késtünk, azt hitték, már nem is jövünk (?) és egy aznap, nálunk korábban érkező pár fizetett egy kis zsebpénzt egy konyhás szobáért és odaaták nekik a miénket. Ez egy két épületből álló szálloda volt, egyik épület hotel volt, csak szobákkal, másik apartman konyhával. Mi az utóbbit foglaltuk. Kisebb cirkusz után végignézhettük, amint a szobánkban lévő pár pakolja a bőröndjét és átvonul a hotelbe. Csak a sors ironiája, hogy a végén ezzel a párral baráti viszonyba kerültünk.
Szia csz75!
Santorinin a (német) Neckermannal hasonló élményeink voltak a reptérről a szállásra való transzfernél. De talán ez bevált német szokás, mert másik utazásainkon, másik német irodákkal is hasonlóképp volt. A reptéren elmondta a hölgy a mondókáját, de a buszon már nem jött velünk. A sofőr kiáltotta el magát, ha megáltt, hogy "hotel xy". Samoson a sofőr még ehhez is béna volt, így ott majdnem továbbmentünk a busszal, nagyon résen kellett lenni. De egyébként, szerintem ez különösebben nem zavaró.
Szintén Santorinin az érkezésünkkor nem adták oda nekünk a foglalt szobát, hanem hol az alagsorba, hol meg konyha nélküli szobába akartak tenni. Mi magunk rendeztük a helyzetet, de ott akkor én is tomboltam, hogy nincs ott a képviselet, aki kiáll értem. Mint kiderült, mivel mi nagyon sokat késtünk, azt hitték, már nem is jövünk (?) és egy aznap, nálunk korábban érkező pár fizetett egy kis zsebpénzt egy konyhás szobáért és odaaták nekik a miénket. Ez egy két épületből álló szálloda volt, egyik épület hotel volt, csak szobákkal, másik apartman konyhával. Mi az utóbbit foglaltuk. Kisebb cirkusz után végignézhettük, amint a szobánkban lévő pár pakolja a bőröndjét és átvonul a hotelbe. Csak a sors ironiája, hogy a végén ezzel a párral baráti viszonyba kerültünk.
Krétán is ez a rendszer ; a sofőr "intézi" a dolgokat -görögül ; utast leszórja
a buszról és int , hogy arra ......
láttam olyat is , hogy az országúton lehúzódott -éccaka 2 körül , szintén csak az irányt jelezte és elhúzott , idegenvezető?!?!?!??! sehol , majd jön ....
fakultatív kirándulást árulni
Szó sincs riogatásról! Ahogyan Antero is írta ezek tapasztalatok!
Veled ellentétben mi akik évek óta járjuk a világot (külön kiemelném az imádott Görögországot ) tapasztaltunk egyet mást és az sajnos nem mindíg volt pozitív! Szerencsés vagy, hogy neked nincs ilyen tapasztalatod! Még lehet .....
Legtöbben ezeket a negatívumokat azért írjuk itt le a fórumon belül, hogy a többiek ki tudják védeni vagy esetleg felkészüljenek rá. Így nem érhet kellemetlen meglepetésként!
Mi is régóta utazunk irodával és osztom a véleményeket - sajnos a negatívokat. Ott kezdődik, hogy az irodában gyakorlatilag alig tudnak valamit a szállásról, a környékről, képek nincsenek, ha van, az sokszor eltér a valóságtól. (Most éppen az Apollón katalógusban lévő Naxos-i szállás nem stimmel azzal, amit a neten találtam.) A másik az idegenvezető: a transzfer buszon gyorsan ledarálja a kötelezőt, aztán aznap délután az egyik szálláson tart egy órás részletesebb ismertetőt a szigetről, de leginkább a fakultatív kirándulásokról. Eddig o.k., még kedves is. De amikor kiderül, hogy nem nála fizetsz be kirándulást többért, nem rajta keresztül bérelsz motort/autót, csak simán érdeklődsz néhány helyi dologról, átmegy undokba és egyszerűen elfordul. (Tudom, ebből él...).
Azt hiszem, bennük és talán bennünk is van hiba, más szemszögből nézzük a nyaralásunkat. Nekik munka, mi viszont maradéktalanul évezni szeretnénk a pénzünkért.
Bottakati