Ennél azért egyszerűbb a történet; az oktatás kb. 5 percet vesz igénybe (ennyi elég is) és elmondják, hogy ha a gázkart előre tolod előre megy, ha hátra, akkor hátra megy a járgány. Megmutatják a műszerfalon az önindító gombot és azt a kapcsolót, mellyel indítás előtt bele engeded a motort a vízbe és amivel leállítás után - hydraulikusan - kiemeled.
Jár a járműhöz horgony kb. 20 méter kötéllel, létra, mentő mellény, térkép, van rajta biztosítás ami minden kárt fedez, kivéve ha a propellert szétvered a köveken
A csónakban a benzintartály 25 literes, de van még egy külön 10 literes tartály, hogy ha kifogysz a főtartályból ne keljen eltolni a járgányt a legközelebbi kútig.
Fietés: ezeknek a 7 személyes csónakoknak az alapára - szezontól függően - 50-70 €/nap + benzin. Visszaérkezés után lemérik hogy mennyit használtál és annyit kell fizetned.
Meganisire igen, mi is átjárunk vele rendszeresen Spartochorira, Vathyra, a szárazföldön Palerosra. Kefalónia messze van, oda nem lehet, de nem is szabad ilyennel elmenni. Ahogy írtam adnak egy térképet és tulképpen egy jól behatárolható, kb 80 km2-es területen szabadon kóricálhattok és ez egy nagyon nagy terület, bőven van ott is látnivaló.
Nagyon szépek a képek ! Ezek a "zsúfolt" partok a kedvenceim, már alig várom, hogy ott legyünk. Minket is érdekel a motorcsónak, még nem próbáltuk ki. De ami késik...végül is egyszer élünk. Majd helyben kérünk Tőled egy "tanfolyamot", négy főből csak lesz egy vállalkozó a kormányzásra, meg persze én is szivesen kipróbálom.
Sziasztok!
Olvasom az aggodó szavakat a motorcsónakkal kapcsolatban, pedig egyáltalán nem kell aggodalmaskodni:)
Igaz mi még csak Zakynthoson motorcsónakoztunk, életünkben először, és semmi probléma nem volt vele...tényleg adnak instrukciókat arra vonatkozóan, h meddig mehetsz el, és hogy kell használni...néha jót nevettünk azon, hogy nem tudunk kikötni, vagy hogy kell felemelni a motort, de megoldottuk......a sziklákkal vigyázni kell, nagyon sekély vízben úgyis meglátni, arrafele ne menjetek vele.....de mindenkit csak biztatni tudok, mert nagyon nagy élmény:)
Én eddig Lefkadán nem jártam, de ami képeket felraktok ide.....vmi csodaszép
Mindenkinek jo nyaralást!
És akkor Porto Katsikire is elmehetnék egy motorcsónakkal?
Nem!!!
Még a Meganisi sziget végéig sem mehetsz el vele, csak kb a közepéig.
Különben érdekes a kérdésed előző hozzászólásod fügvényében, amikor még azt vetetted fel, hogy nem értenétek meg a magyarázatokat és félős is vagy
A "parkolás" tényleg érdekes; kb úgy kell csinálni, hogy viszonylag lendületesen mész a part felé, de közben leállítod a motort, felemeled, hogy ne legyen baja és reménykedsz, hogy a lendület elég legyen a partig
Arra is érdemes ügyelni, hogy legyen benne létra, mert ha nincs és nem partközelben fürödtök, akkor érdekes lesz a visszamászás
Ha elolvasod a tavaly előtti beszámolómat elég részletes leírást találsz a vásárlási és fizetési lehetőségekről, strandokról, motorbérlésről, gyógyszertárakról,stb.
Meganisi hűtőmágnest kb 50 méterenként árulnak, de Nidriben vagy Lefkaszban sűrübben
Ma végre sikeresen végig olvastam a fórumon a sok sok értékes beszámolót és Kakadu 2007-es és 2008-as beszámolóját. Félúton jártam amikor elhatároztam szállásunk a Philoppos-ban lesz. Email váltásokkal ott tartok, hogy a pénzt kell már csak utalnom és teljes lesz a foglalás.
Nagyon tetszett Kakadu a beszámolódban egy mondat:"Egyikük mondta és sztem nagyon igaza volt; számára egy nyaralás akkor kezdõdik, amikor elkezdi tervezni és gyûjteni hozzá az információt. "
Mi már többször voltunk Korfun és minden évben már január elején elkezdtem újra és újra a fórumokat böngészni ahonnan sok infót lehet felcsippenteni.(Azt hiszem mi is" azok közé tartozunk akik papírral a keükben amit a Netről nyomtattak ki, fedezik fel a vidéket ahol járnak".)
Így akadtam rá Lefkadara is. Nagyon várom már és leírásaitok alapján biztos nem fogok csalódni.
Kakadu! lehet hogy figyelmetlen voltam, de Nikianaról nem sokat írtál? Mivel ott lesz a szállás tudnál pár mondatot írni róla. Köszönöm