A vizeséshez kocsival közel lehet menni, mert gyakorlatilag a városban van. Az Olymposz lábától azér jó messze északra. A távolság miatt egy napot nem árt rászánni, esetleg egy Thessaloniki piacozással összekötve.
Mi rászántunk egy napot a két hétből és így látogattunk el Edessába autóval, megéri a látványt. Utána még Naussába is átmentünk (remélem jól írom), ott egy kis park van, mint a Margit-sziget, csodálatos virágokkal, fákkal, pávákkal, madarakkal és csodálatos kilátással a síkságra és a város többi részére... Mi Makrigialosról mentünk, onnan közel száz kilométerre van Edessa, de tényleg megérte...
Sziasztok,
Engem is érdekelne a vízesésé, Nei Poritól mennyire van? Gyerekkel érdemes megnézni?2 és 4 évesek.
Ha tudtok valami jó programot én vevő vagyok az ötletekre!
Ettika, a mi picikénk akkor még nagyon babakocsis (két éves) volt, vittük magunkkal, de sajnos nem tudtuk használni a rengeteg lépcső miatt a kocsit. Ő nem élvezte annyira mint mi... Mi Makrigialosról mentünk, de még így is hosszú volt neki az út, meleg volt napközben, akármennyire próbáltuk takarni őt és könnyű ruha volt rajta... Igaz, Naussában megkergette a pávát, és az összes kacsát haza szerette volna hozni, de annyira nem élvezte. Szerintem Ti döntitek el.
Ami viszont a kicsinek (akkor három éves volt) nagyon "bejött"... Nei Poriban esténként a tengerparton van ugrálóvár, mi először nem mertünk vele odamenni, mert kis félőske, és biztosan nem tetszik majd neki. Az első alkalom után minden este meg kellett látogatni a "mosolyogós bácsit" - egy nagyon kedves fiatal férfi a tulaj, és imádta Mírát (no, meg az egy számmal nagyobb 16 éves lányomat is... )) Szerintem azt ne hagyjátok ki. Annak van olyan része, ami ingyenes és van a nagy ugráló, ami azt hiszem 3 euró volt. Ha elég korán mentek (19.00 tájban), akkor a hivatalos 10-15 perc helyett, addig vannak benn a kicsik sokszor, amíg jól esik...
A másik, ahová el tudtunk vele menni és nagyon tetszett neki, az Paleo Panteleimonas volt, fenn a hegyekben a falucska. Nagyon sokat sétáltunk vele ott és Platamonas várában is...
A fiam 1 éves volt, amikor 2006-ban az edasszai vizesést megnéztük, szerintem tetszett neki is.
Valóban sok a lépcső, de lehet ott sétálgatni a parkban és pihizni, szóval érdemes elmenni Edessába, legalább egyszer.
Mi Toroniból mentünk, ami kicsit messzebb van mint Nei Pori.
Szia Leni!
Az Edessa vízeséshez egyénileg vagy fakultatív program keretében voltatok? Érdekelne hol is van ,hogy lehet eljutni kocsival még amit tudsz infót köszi pithon
Tavaly mi is megnéztük a vízeséseket (van kicsi és nagy). Aki autóval megy célszerű hazafelé úton meglátogatni Edessát. Többé-kevésbé útközben ven, kis kitérővel. Egyszer érdemes megnézni, de semmi extra. Nagyon büdös volt a víz. Nekem egyből szennyvíz jutott eszembe, de valószínű, hogy valami állott víz folyik lefelé. Parkolni tényleg közvetlen közelbe lehet. Szerintem nem ér annyit, hogy Nei Pori oda-vissza úttal valaki megtegye. Akkor inkább Dijont, Olympost, Tempi völgyét (nincs messze), Skiathost, Meteorkákat javaslom. Ezek Skiathos kivételével autóval is megközelíthetőek!
Ez természetesen csak az én véleményem.
Mi június 23-ai turnusban megyünk Nei Poriba, nem jön akkor valaki akinek 10 év körüli lánya van? Jó lenne a gyerkőcömnek is egy kis társaság. És szivesen vennék tippeket, hogy hol érdemes kajálni ...
Nekem van 2 lanyom, igaz l4 es 15 evesek. Ha gondolod ird meg melyik apartmanban lesztek es talalkozhatunk.
[És szivesen vennék tippeket, hogy hol érdemes kajálni ...
Déli oldalon az utolsó "fő" utcánál ahol a tengerhez lehet jutni, a part felé tartva, a parti útnál bal oldalt a saroknál van egy étterem. NEm tudom a nevüket sajnos. Több helyen ettünk, de ez tetszett a legjobban 2006-ban és 2008-ban is.
Finom a kaja, és van magyarul beszélő felszolgáló. És nem drága hely.
Közben utána néztem és a Samaraki utca (ha így nevezik?) és a perti út sarkánál található.