Sziasztok!
Bocsi,hogy beleszólok,de a Velő néven futó fiatalembernek nagyon igaza van.Mi tavaly június és júliusban nyaraltunk Sartin nekem is megfordult a fejemben a kinti munka,mivel nagyon sok helyen kerestek alkalmazottat.Ha hiszitek ha nem magyarul volt kiírva,hogy milyen munkát kínálnak.Sok kint dolgozó magyarral dumáltunk és több melót is be lehet vállalni.Induljatok ki időben és akkor a szezon előtt már biztos állásra mehettek vissza.
A hangsúly nem azon van elsősorban, hogy találsz-e munkát. Szezon elején persze, hogy találsz, sőt előfordulhat, hogy szezonban is találsz. Sok olyan lányt ismertem meg az elmúlt évek során, akiket nem fizettek ki, szezon közepén kidobta őket a munkáltatójuk, szállás és pénz nélkül várták a ..... valamit. Nem rémisztgetni szeretnélek titeket, mert én is csak úgy jöttem, és bár rögtön két hét után munkáltatót váltottam (magyar volt a munkáltatóm, át is vágtak rendesen), utána szerencsém volt. Viszont, ahogy írtam létezik a másik oldal is, azok, akiknek nincs szerencséjük. Tehát csak okosan.
Szia!
Nekem már Velő maradsz,remélem nem gond
"kegyetlenül vágyom vissza sokszor"én szintúgy,pedig nekem már nagyon a múlt...
Szóval akkor nagyon sok szimpatikus és problémamentes utast kívánok az idei szezonra
semmi gond, sőt!
remélem meglesz:D
angica írta:
Tehát csak okosan
a lényeg itt van, bátran, de azért óvatosan, nem vak optimizmussal indulni útnak
Görögországban szeretnék dolgozni.
Ha tud valaki segíteni nagyon örülnék neki.
Szívesen mennék szállodába vagy lennék eladó.
Kereskedelmi érettségim van.
10 éve babysitterként dolgozok főállásban 4 éve.
Elérhetőségem:angela80@freemail.hu
Nos, talan en tok segiteni, tavaly nyaron kint pincerkedtem Sartin:)
A majus abszulute remek a bnodnek, akkor indul a szezon. konnyen talal vmit.
Juli elejen mar nehezebb melot lelni, igaz nekem julius 26-an sikerult:)
Megoldas lehet, ha bnod lel vmit, majd teged is protezsal, hogy juli elejen erkezel.
Jovo heten visszaterek Gorogorszagba, egy hatizsakkal es satorral csatangolok majd mig nem lelek vmi munkat. Kozben szeretnem bejarni a szebb helyeket.
Van vkinek kedve csatlakozni, kalandozni kicsit?
En szemelyes tapasztalatot tok irni...tavaly nyaron Sartin pincerkedtem minden nap a heten reggel 10-tol ejfelig vagy hajnali egyig.
14.00-tol 16.00-ig volt sziesztam.
Szabadnap egy se, 28 eurot adtak egy napra, meg teljes ellatast (remek szallast, kajat, piat:)) plusz a borravalo, ami juliusban 10 euro volt naponta, az augusztusi orult harom rohanos hetben 25 is osszejott.
Viszont elso nyaram volt kint es sose voltam meg pincer...aki gyakorlottabb (ugyesebb..), az 30-35 eurot kapott egy napra.
Kemenyen kell dolgozni, nem is konnyu, de en nagyon szerettem.
Vissza is terek iden, szal aki arra jar, terjen be a Krionashoz!
"A desszert ingyen van es magyaroknak 10% kedvezmenyt adunk"
Hanyszor mondtam en ezt el tavaly...
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem,hogy olvastam a fórumban,hogy sok ott az albán meg a bulgár vendégmunkás akik már-már megszállottak a munkájukkal,énis készülök májuban görögországba dolgozni bár én cégen keresztül megyek szállodába,és a kérdésem az lenne ha esetleg ien nemzetiségü kollégáim is lesznek mennyire durvulhat el a helyzet?Tudom más nemzetüek is vannak románok meg azért mi is ott vagyunk de velük még csak kimagyarázom a dolgot mert nemtagadom román állampolgar vagyok és tudok romanul.Szóval erre várom vállaszotokat.
Szia! Tényleg sok bulgár és albán munkás van, de nekem még nem volt ilyen rossz tapasztalatom velük. Biztos előfordult már, és az ehhez hasonló rémhírek gyorsan terjednek. Azért nem árt egy kis lépés távolságot tartani velük, szerintem a görögök sokkal megbízhatóbbak úgy általában. Az a lényeg, hogy ne úgy vágj neki az útnak hogy ráparázol mindenre amit hallasz. (Nekem valahogy csak pozitív gondolatok kavarogtak a fejemben, és azt hiszem bejött -persze az ilyet nem szabad elkiabálni)
És hova is mész pontosan?
Biztos jó lesz Neked Korfun!! Bár, bevallom őszintén, nem ismerem annyira hogy bővebb tájékoztatást tudjak nyújtani. Sokan dícsérik a szigeteket a szárazfölddel szemben, állítólag sokkal barátságosabbak az emberek, és nem olyan szemetek a külföldiekkel szemben. De ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.
Azt szabad megkérdezni, hogy milyen munkakörben fogsz dolgozni? És csak szezonálisan, vagy egész évben?
Nos én csak a nyári szezonra tervezek,a munka az medence vagy part tisztitó lesz a beosztásom,és nembaj,hogy nincsenek részletes infoid Korfu-ról majd én felfedezem .