Amit nem kéne kihagyni ha szeretitek a táncot és a zenét,és persze a Görög fillinget,akkor feltétlenül tervezzetek be egy Skiathosi utat is,bár ez csak irodával lehetséges. Kostas kapitányban nem fogtok csalódni.
Katus
Arra azért oda kell figyelni, hogy nem csak Kostas kapitány hajói visznek Skiatosra, ezért célszerű előtte megkérdezni, hogy kié a hajó.
Mi már voltunk mással is Skiatoson, de a legjobb Kostassal hajózni
Pontodítás: Nem hajózni, hanem Táncolni, mulatni!!!!
Na azért a hajózás sem utolsó dolog. Viszont a zene a tánc a jó program emeli ennek az egész kirándulásnak a fényét,hangulatát.
Valóban igaz,hogy a három hajóból csak az egyiken tud jelen lenni Kostas kapitány.Tavaly a feleségével utaztunk,mikor visszaérkeztünk a kikötőbe a ,,mi" hajónkra is átjött Kostas és a családjával még bemutattak egy-két táncot.Nem kis örömükre az utasoknak
Mindegy, hogy milyen utazási irodával utaztok Görögbe, a fakultatív programot nem muszály néluk befizetni.
Anett toursnál kell befizetni a Skhiatosi utazást és akkor biztos Kostas kapitánnyal utaztok.
Tavaly mi is az apollonnal utaztunk és anettékkal mentuünk hajókázni
Én nyugodt típus vagyok és ha nem válaszol senki akkor sem történik semmi gond, de furcsa poénjai vannak az embereknek ami nem igazán esik jól, mert szerintem nem olyat írtam amihez így kellene hozzáállni, itt Én ilyet akkor olvastam utoljára amikor az idegenvezetőt sértegették.
Június 19én indulunk a párommal nei poriba, ahogy utána nézegettem a hozzászólásoknak meg a képeknek...nem fogjuk megbánni!
De mégis lenne néhány kérdésem. Junius végén mien idő van ott? Vajon eshet az eső, nagyon szeles? Én eddig görögországban csak hotelben voltam. Mit érdemes vinni apartmanba? És lehet vhol kártyával fizetni a lidl kívül, mert arról hallottam, hogy van arra fele, csak a falutól 6 kmre.
Előre is köszi a segítséget
Nagyon szuper idő van júni végén.Tavaly júni 28-tól voltunk két hetet és szerencsénkre 35 foknál nem volt melegebb.De előtte egy évvel 40-43 fok is volt,még éjfélkor is magasabb volt 30 foknál is a hőmérséklet.Eső egyik évben sem volt,de ha lenne is az csak pár pillanatig tartana. Szúnyog mindenütt van,erre vannak megfelelő eszközök,hogy távolt tartsuk magunktól a kis vérszívókat.Esti sétánál aerosol,vagy krém,az apartmanba érdemes elektromos szúnyogriasztót használni. Medúzákat nem láttunk,de volt aki kihalászott egyet a közelünkben. Az apartmanok felszereltsége nagyjából fogalmazva minimális. Ha nincs légkondi,érdemes ventillátort vinni,szúnyogriasztót,konyhába mosiszereket,kéztörlőt vagy konyharuhát,kávéfőzőt/ez nem mindenhol van/, ruhacsipeszt.Most ennyi jutott az eszembe.Kp volt nálunk,de biztos van ahol lehet kártyával fizetni.
De ebben nem tudok konkrétumokat
Katus
Szerintem nem fogjátok megbánni, hogy oda mentek.Megmondom őszintén mi is mindenhol hotelben szoktunk lakni, de Görögországban még sosem voltunk hotelben. Szerintem itthonról felesleges vinni bármit is, mert ahogy olvastad van 6km-re egy Lidl és ott mindent megtalálsz.Én 2 éve nem akartam vinni semmit, de elvittük a szüleimet is magunkkal és az édesanyám pakolt és pakolt én meg amit tudtam titokba vissza, és az lett a vége, hogy amit kint vettünk elfogyott amit itthonról vittünk annak egy részét hoztuk vissza.Én az idén nem viszek le semmit se és meg tudok spórolni és hűtőtáskányi helyet ami 5 főnél kell is.Mi első nap bevásároltunk a Lidlbe és kenyérért mentünk le a pékhez, egyszer meg vettünk halasnál egy különleges halat, este meg vacsi.
a Mi apartmanunkba volt légkondi, de nem kapcsoltuk be pedig augusztus elején voltunk csak napközben szellőztettünk é nagyon kellemes volt így, bár ez lehet, hogy azért van, mert mi nm szoktuk itthon se használni.
A kávéfőzőt azt érdemes elvinni, mert az tényleg vagy van vagy nincs és ezt nem lehet kiszámítani annak ellenére sem, hogy ha azt írják, hogy van, mert mesélte a házinéni, hogy volt olyan, hogy 1 szezon alatt 10 kávéfőzőt vett, mert mindig eltűnt.
Konyharuha, szivacs ez tényleg kell.
Szerintem kártyaleolvasókat láttam egy-két boltokban is a péknél már nem, de szerintem a központnál volt bankautomata.