Vaszilikivel nekem az a bajom, hogy mindentől messze van. Ez persze egy szubjektiv vélemény, másnak más a szempontja. mi a strandok közül Pefkuliát és Kalamitsit preferáljuk, attól pedig Vasziliki nagyon messze van, de pl. Lefkastól is, nekünk ezért (is) jön be Nikiana; középen van Lygia lehet még egy jó választás; csendes, jó helyen lévő település, minden könnyen megközelíthető.
Mi Ligiában voltunk tavaly, csak azért nem ajánlottam christinének, mert azt mondta, olyan helyre szeretne menni, ahol szép a tengerpart. Hát Ligiában - szerintem - nem szép. Még Nidriben is szebb a strand.
De abban egyetértek, hogy nagyon jó kiindulási pont Ligia, amúgy meg egy aranyos kis falu, nem bántuk meg, hogy ott volt a szállásunk, de akinek számít, hogy helyben milyen a strand, és nem akar minden nap kocsiba ülni és menni, ahogy mi tettük, az ne válassza Ligiát.
Ha szabad nekem is szavazni a "gödör aljára", szerintem a 2 toronymagas esélyes: Nikiana, Ligia. Nidri sokkal ezek után jön, amit sokan összemosnak Stenoval és Vlichoval, rendszeresen olvasok olyanokat, hogy Nidri partján milyen gusztustalan az a partszakasz, ahol a hajójavító-stégek vannak, pedig azok Nidritől délre az említett partokon vannak. Na, azok tényleg rondák, de épp azért nem is érdemes megemlíteni őket, mert arra főleg csak átutazóban jár a túrista.
Ja, és szerintem kiindulási pontnak a legjobb Nidri és Vassiliki - előbbiből a hajóutak például a legelérhetőbbek (nem beszélve a környező kis szigetekről, mint pl. Meganissi), valamint a Geni túloldalán lévő pici csodaöblök, míg Vassilikinek a délutáni "szörfös szél" miatt is sok a látogatója, és innen a legkönnyebben megközelíthető a déli világítótorony, Porto Katsiki, Gialou, Kastri, Aghiofili, és még pár "apróság". És ebben a 2 városban van leginkább lehetőség egy kiadós esti tipikus görögös nyüzsire.
Nidri Lefkada esti életének egyébként a központja.
Nikiana és Nidri környékén szeretnénk motort bérelni,
valakinek esetleg van valamilyen tanácsa? Melyik a már bevált kölcsönző?
Kakadu,
jól sejtem, hogy ti nem szoktatok bérelni ilyet, mert végig saját autóval vagytok?
A lényeg hogy ne hagyd magad átverni, az árak nem fixek, hanem fejről talál ki egy árat a kölcsönzős. Néha kérdezgetni is szoktak hogy honnan jöttél meg ilyenek, na ez azért van hogy kitalálja mennyit tud legombolni rólad Mivel rengeteg van, mindig mondhatod hogy jó, akkor átmész a túloldalra bérelni.
A lényeg hogy ne hagyd magad átverni, az árak nem fixek, hanem fejről talál ki egy árat a kölcsönzős. Néha kérdezgetni is szoktak hogy honnan jöttél meg ilyenek, na ez azért van hogy kitalálja mennyit tud legombolni rólad Mivel rengeteg van, mindig mondhatod hogy jó, akkor átmész a túloldalra bérelni.
Nagyjából igazad van, de ezek a dolgok egyáltalán nem Görögország és nem motorkölcsönzős specialitások.
Az élet erről szól
Nagyjából igazad van, de ezek a dolgok egyáltalán nem Görögország és nem motorkölcsönzős specialitások.
Az élet erről szól
Ez igaz, de Nidriben konkrétan tudom 1-2 motorkölcsönzőről hogy simán nyomják a kettős számlázást
Az lernne az igazi etwasz, ha olyat mondanál, ahol nem.
De ha már itt tartunk; az is bebizonyosodott már pár éve a HOMER nevü cégnél, hogy olcsóbb a motor, ha csak beszédülsz az utcáról, mint ha a telepített idegenvezető segít
Ki érti ezt?
Sziasztok! Igyekeztem a fórumot elejétől a végig és végétől az elejéig átrágni úgy másfél évre visszamenőleg.
A Delfinekkel kapcsolatban kérdezősködnék: Sokan láttatok már? Ha igen, merre keresgéljek? Láttam egy pár videot is a youtube-on, de biztosra szeretnék menni a keresgélésben. Valamint motorcsónakkal kalandozni mely szakaszokon érdemes? (mi Kalamitsiben szállunk meg)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Delfinek: leggyakrabban Lefkada és Meganissi sziget között lehet látni (pl. a reggel induló kiránduló hajókról), majdnem a sziget végében, de biztosra soha nem lehet menni; vagy szerencséd van, vagy nem.
Motorcsónak: Nidriben több helyen is bérelhetsz és egy kifejezetten nagy területet járhatsz be vele (térképet adnak, hogy meddig szabad a pálya) de szintén a Lefkada - Meganissi sziget közötti területet, tehát a nyugati oldalra nem mehetsz vele - sztem nem is alkalmas rá, ott már nagyok a hullámok és ezek - még a 7 személyesek is - kicsik erre.
Ha már visszaolvastál, akkor bizonyára nem mondok Neked újdonságot; Kalamitsi egy kis falu a nyugati oldalon 1 bolttal és 1 tavernával, eszméletlen kilátással, de mindentől messze. Tipikusan az a hely, ahol jókat lehet iszogatni, beszélgetni és közben a naplementében gyönyörködni, de ennyi.
Köszönöm a gyors választ!
A bérlést mindenképpen kipróbáljuk majd!
Kalamitsivel kapcsolatban: igen, pontosan az általad felsorolt feltételekre mentem rá amikor az apartmant kerestem. Végülis 100%ig körbeírtad amire szükségünk lesz:-) Kocsival megyünk, tehát a távolság nem lesz nagy gond ha el szeretnénk menni másfelé is.
Nemrég visszaolvastam a frissebb hozzászólásokat is a vásárlási lehetőségeket érintően és nagyot nevettem amikor Döme írta hogy a húst beszerezni nehézkes Kalamitsin. - no problem, vegák vagyunk:-)
Sok infoval gazdagodtam amióta olvaslak titeket és lelkesen jegyzetelek továbbra is! De azért meséljetek még nyugodtan...
firka!
Nidriben tényleg lehet bérelni kajakot, de remélem, van hozzá kondid, egy kajakozó múlttal rendelkező haver bérelt, de estére nem sok ereje maradt