Szia!
Ma regisztráltam és olvastam, hogy keresed a Tőzsér féle Kréta könyvet, tényleg nagyon jó! Nem tudom, hogy aktuális-e még, beszerezted-e azóta, én a napokban láttam a teszveszen 800,- Ft-ért.
Rövid leírás: A sziget fővárosától, Herakliontól 18 km-re található üdülőhely egy gyönyörű öbölben fekszik. Az itt élők hagyományos görög életformáját és vendégszeretetét hamar megismerhetjük. Kis halászkikötőjébõl induló bárkák halfogásai látják el minden nap friss tengeri csemegével a környéket. Homokos strandja zavartalan pihenést nyújt. Igazi, turistáknak való hely, mert mindig jó az idő, a tenger pedig kristálytiszta.
AGIA PELAGIA
A sziget fõvárosától Herakliontól 18 km-re található üdülõhely egy gyönyörû öbölben fekszik. Az itt élõk hagyományos görög életformáját és vendégszeretetét hamar megismerhetjük. Kis halászkikötõjébõl induló bárkák halfogásai látják el minden nap friss tengeri csemegével a környéket. Homokos strandja zavartalan pihenést nyújt.
Sziasztok!
Mi idén júniusban megyünk Dél-Krétára, Makriba, a Korali apartmanba. Nagyon sok hasznos infot olvastam tőletek és a szállásról is, a városról is szerencsére csak csupa jót
(Már egyszer jártunk Krétán 9 évvel ezelőtt, akkor Heraklion mellett Ammoudarán volt a szállásunk.)
Tudnátok abban segíteni, hogy ha autót bérlünk, meddig lehet egy nap kényelmesen eljutni nyugati irányba, úgy hogy még aznap estig haza is érjünk? (Mondjuk, ami biztos nem fog beleférni és nagyon sajnálom, az Elafonissi lesz )
3 óra alatt kényelmesen elérsz kb. Mataláig (délen), nekünk legalábbis kb. ennyi ideig tartott úgy, hogy közben meg is álltunk egyszer enni. Szerintem kb. ez a max., mert este még vissza is kell autózni ugyanannyit.
Északon pedig Heraklionig (Knossos) simán el lehet menni egynapos kirándulásra, az több, mint kényelmesen belefér. Ha elolvasgatod a beszámolóinkat, akkor látod, hogy kb. kinek mi fért bele egy napba onnan Makri környékéről indulva. (Én általában így szoktam tervezni.)
Szia Relax
mi makriról imdulván egy kényelmes autozással, indulás reggel ebéd matalában onnan át a hegyen retmionba ,szétnéztünk majd "haza" makriba, heraklionon és agios nikolos érintésévelesta kilenc körül értünk haza . a társaság még lement sörözni én tus -szunya
Fárasztó volt mert egyedül vezettem de a látvány kárpotolt.
ha gyakorlott pilpta vagy elefanosis is belefér indulás kora hajnalban ugy 4 felé,érkezés 22-23 óra magassága ebbe benne vanegy két órás pancsolás utvonal? lerepetra ,agios nikolos heraklion.és autopálya nyugatigha ketten vezettek felváltva könnyebb
Szia Gabi!
Köszönöm a válaszaitokat. Mi is úgy terveztük, hogy talán Rethymno még belefér, de majd meglátjuk. Pont ezeken a helyeken jártunk már korábban (Rethymno, Matala, Spili, Ammoudara, Aghia Pelagia, Heraklion). De végülis ismétlés a tudás anyja )
Elafonissit nemigen fogjuk bevállalni a 7 éves kisfiam miatt, mert ő biztos halálra unná, hogy egész nap csak megyünk, hajnaltól késő estig. Így marad a keleti régió töviről hegyire abban sem hiszem, hogy csalódni fogunk.
Szia Haspók!
Köszönöm a válaszod! Igen, közben folyamatosan olvasgatom a hozzászólásaitokat, sok hasznos dolgot találtam már. Nagyon klassz a beszámolód, gratulálok hozzá, sok mindent fogok belőle hasznosítani. Amit sajnálok, hogy a Balos laguna ki fog maradni, de a 7 éves fiam nem igazán élvezné a jó esetben hajnaltól késő estig tartó autózást.
Megpróbáljuk azért Rethymnot célba venni, meg persze ott lesz az egész keleti régió bebarangolása, ott is lesz épp elég látnivaló