Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 2056
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94590 Üzenet linkje2009-04-09 11:28:02  Re:

kvalcsi írta:
Szia kajdimanka!

A Kalandozás utazási iroda is rajta van a töröltek listáján, érdemes annak is utánnanézni!

Ez cég egy átalakulást követően Neoline-Kalandozás néven működik. Tavaly leinfóztam a hivatalnál. Valami díjat késve fizettek be, ezért került akkor törlésre a nevük. A hátralékot rendezték, de azzal a névvel nem működhettek tovább. Azonban mivel sokan így ismerték őket, így megtartották a weboldalt és a nevet is beépítettk az új elnevezésbe.
De azért nem árt idén is utanna kérdezni, hisz ez már egy új szezon icon_smile.gif

# 2057
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94591 Üzenet linkje2009-04-09 11:28:03  Válasz a #94587. hsz-ra Előzmény #94587

Kedves Josza!

Bizony nagyon nehéz manapság megbízható, korrekt irodát találni. Azért is kerestem idén is rá (mint minden évben) erre a honlapra, mert azért sokak segítségére lehet.

# 2058
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94592 Üzenet linkje2009-04-09 11:34:03  Re:

kvalcsi írta:
Kedves Josza!

Bizony nagyon nehéz manapság megbízható, korrekt irodát találni. Azért is kerestem idén is rá (mint minden évben) erre a honlapra, mert azért sokak segítségére lehet.

Ez minden évben egy nehéz dió, mert sosem lehet tudni, hogy miként alakul a szezon. Aki kocsival megy, az a tervezésnél kicsit könnyebb helyzetben van, hisz kötetlenebb. Annak aki busszal megy, marad az a lehetőség, hogy egyénileg fogalal szállást és vagy menetrend szerinti Budapest-Athén, Budapest-Szaloniki (+ onnan vonat) busszal megy ki, vagy valamelyik utaztató buszára foglal helyet. Így bukta estén a szállást nem veszti el, "csak" az utiköltséget, bár ez is komoly érvágás a maga 19-21.000 forint/fő összegével icon_sad.gif

# 2059
Glamdring
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94634 Üzenet linkje2009-04-09 20:28:12  Válasz a #94584. hsz-ra Előzmény #94584

Én tegnap érdeklődtem, általánosságban ill. a Jimakosról is.Még tavaly törölték őket, de újra beadták a kérelmet, még a Szent István krt-i székhelyre, viszont már egy ideje a Ferenc krt-on üzemelnek. Vagyis jelenleg nem legális a működésük, nem szervezhetnének utakat. Az ügyintéző (Tóth Ferenc) szerint a befizetett előleget vissza fogják adni, nem kockáztatják a még meg sem lévő engedélyüket...Ha bármi gond lenne, érdemes értesíteni az Engedélyezési Hivatalt és a Fogyasztóvédelmet. Javasolja, hogy az oldalon megtalálható bejegyzett utazási irodák közül válasszunk, ott a vagyoni biztosíték összege és a biztosító neve is megtalálható.
# 2060
Melis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94648 Üzenet linkje2009-04-10 00:25:45 

Szeretnék mindenkit megkérni, mielőtt elkezdi az embereket elrettenteni, kicsit nézzen jobban utána a dolgoknak!! A hiszékeny embereket pedig arra kérném, hogy ne legyenek ennyire hiszékenyek. Megnyugtatásként, a Jimakos Toursnak VAN érvényes működési engedélye!

Kellemes nyarat!

# 2061
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94657 Üzenet linkje2009-04-10 08:41:16 

melis írta:
Szeretnék mindenkit megkérni, mielőtt elkezdi az embereket elrettenteni, kicsit nézzen jobban utána a dolgoknak!! A hiszékeny embereket pedig arra kérném, hogy ne legyenek ennyire hiszékenyek. Megnyugtatásként, a Jimakos Toursnak VAN érvényes működési engedélye!

Kellemes nyarat!

Kedves Melis!

Ezt Te honnan veszed, mikor a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (Ők engedélyezik a működést) szerint nincs jelenleg érvényes működési engedélye a Jimakos Toursnak! Már megbocsáss, de én inkább Nekik hiszek és nem Neked! Glamdring is alaposan utánanézett, hiszen telefonon is érdeklődött az illetékesnél.
Megfogadva a tanácsod, nem leszek annyira hiszékeny, hogy készpénznek vegyem a szavaidat, hiszen azt sem tudom kivagy.

# 2062
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94658 Üzenet linkje2009-04-10 08:47:18 

Megfogadva a tanácsod, nem leszek annyira hiszékeny, hogy készpénznek vegyem a szavaidat, hiszen azt sem tudom kivagy.[/quote]

....én is kivagyok

icon_wink.gif

# 2063
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94669 Üzenet linkje2009-04-10 10:41:30  Válasz a #94658. hsz-ra Előzmény #94658

Én meg kinn vagyok a vízből... icon_confused.gif icon_biggrin.gif

Higgyen mindenki a saját megtapasztalásának és beszélje meg saját magával...Legjobb tipp.Nemde? icon_biggrin.gif

# 2064
Melis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94675 Üzenet linkje2009-04-10 12:16:41 

Kedves Mindenki!
Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni, a Kereskedelmi Kamara listája februárban készült, de ha valaki nem hiszi nyugodtan fáradjon be az irodába és megnézheti az engedélyt.

# 2065
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94676 Üzenet linkje2009-04-10 12:24:06 

melis írta:
Kedves Mindenki!
Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni, a Kereskedelmi Kamara listája februárban készült, de ha valaki nem hiszi nyugodtan fáradjon be az irodába és megnézheti az engedélyt.

Ez nem rossz indulat, csak rengeteg rossz tapasztalat! És egyenlőre biztonságosabb a hivatalos szervnek hinni, mint egy fórumozónak, aki egy irodát propagál.

# 2066
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94677 Üzenet linkje2009-04-10 12:30:11 

Engem nem a rosszindulat, csak a kiváncsiság vezetett, amikor alig 10 perce felhívtam a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt. Ahol azt az információt kaptam, hogy a Jimakos Tourst a tavalyi évben, nem pénzügyi, hanem jogszabályi vétség miatt törölték. Azóta, azonos névvel, de más vezetőséggel kérvényezték a nyilvántartásba vételt, ami jelenleg folyamatban van, még várnak pár iratot a cégtől.
Tehát, jelenleg a Jimakos Tours nem rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott működési engedéllyel. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem lesz engedélye, csak azt, hogy egyenlőre nincs, tehát nem jogosult utazási szerződést kötni, pláne erre hivatkozva pénzt átvenni.
Amennyiben ezt megteszi, jogszabályi vétséget követ el. Ebben az esetben a mindkét fél átal aláírt szerződés és/vagy a pénzbevételi nyugta másolatát be kell küldeni a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalba és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségre, hogy a jogszabályok értelmében eljárhassanak.

Aki nem hiszi járjon utánna icon_smile.gif

# 2067
Melis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94679 Üzenet linkje2009-04-10 12:36:07 

Én mindenkit megértek, de én is csak egy ugyanolyan fórumos vagyok, mint itt bárki, és nagyon bosszant, hogy nem hisztek nekem, mivel én láttam, hogy már megvan az engedélyük. Nem előnyben részesíteni szeretném az irodát, csak megvédeni a sok alaptalan vádtól. A fentebb említett listán pontosan BRobert által említett oknál fogvan nincs rajta, de azóta már eltelt 2 hónap!
# 2068
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94680 Üzenet linkje2009-04-10 12:39:31 

A lista valóban lehet 2 hónapos, de telefon információ 25 perces icon_smile.gif
Tedd meg kérlek, hogy mielőtt még egy hozzászólást megejtesz ebben az ügyben felhívod a fent említett Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt és tájékoztatod őket az általad említett tényállásról.
Hálas köszönetem előre is icon_smile.gif

# 2069
Melis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94681 Üzenet linkje2009-04-10 12:41:37 

Rendben, meg is fogom tenni, hiszen akkor ezt most már én sem értem. Tényleg láttam az engedélyt és érvényes volt.
# 2070
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94683 Üzenet linkje2009-04-10 12:46:22 

kajdimanka írta:
Sziasztok! Most néztem meg kvalcsi linkjét és őszintén szólva kicsit ki vagyok...mert én most fizettem be a jimakos tourshoz egyx utat a párommal. Azaz pontosan egyelőre még nem hozzájuk, mert egy alapítványon keresztül utazunk, csak Szolnokról busszal, de az iroda apartmanjaiban fogunk megszállni...jaj most mit tegyek?? icon_confused.gif

Két lehetőséged van az elhangzó információk alapján.
1. Vársz, hogy megkapja az iroda a működési engedélyt és akkor érvényes lesz a szerződésed és foglalásod.
2. Bemész az alapítványhoz és a fenti információkra hivatkozva visszakérde a pénzed, majd keresel egy másik, már most engedéllyel rendelkező céget és ott foglalsz szállást.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 137 138 139 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu