Kompolni jármű nélkül szeretnénk, csak csomaggal
Látom nem olyan kicsi Samos, de nem vészesen nagy, még elmegy robogó szempontjából.
Hamarosan rákeresek ezekre a strandokra és összeállítom a kis tervemet
Úgy örülök, hogy ilyen szépeket írtok erről a szigetre, nem lehet rossz, ha visszavágysz oda Vojandi És Chios-al szerintem jó kis párosítás lenne.
Mindenesetre azért még jópár szigetről gyűjtök információt.
Az álmom egy Milos-Karpathos nyaralás lenne (1-1hét), de Milosról Karpathosra nem hiszem hogy megy komp, és Karpathosról meg talán csak repülővel jutnánk vissza Athénig. Azért ennek is utána fogok járni és ha ez így lehetséges, akkor ezt is számításba vesszük jövőre, illetve barátainknak ajánlani fogom
kabócák folyton üvőltenek. nem is kicsit. A sziget túlsó, déli oldala általában szélmentes. Ennek megfelelően perzslő a hőség, gyér a növényzet. Ám itt van Psili Ámos, az egyik homokos - és a jobb - strand.
A legszebb fördőhelyeket, már ami a tengert és a búvárkodást illeti a sziget keleti partjain találod. A nálunk is ismert leander, a füge, fikusz sőt több helyen még termő banán is mint útszéli vad bozót nő.
Ha Chioszt lecserélnéd a szigetre nem vesztenél. Ha mind a kettőt látogatod akkor az általad írt sorrend a szerencsés.
Firkamanó!
Az előbb elhagytam a hálón valahol a szöveg elejét. Az Északi oldal dús növényzetű. Itt a strandok "sóderosak" vagy sokszor ökölnyi de lekerekedett kövesek vagy sziklásak. A meleget ezen az oldalon mindíg enyhíti légmozgás. A csendet mindíg sarokba szorítják a kabócák.
Ha kokkariba mész - a szigetnek nyaralásra a legjobb helye - telepölés keleti végén van egy sziklasortól védett öböl ami olyan kavicsos mint itt a bányatavak. A sziklák öböl felőli oldalán még merőlni is érdemes.
Ahogy Lambros is írja, nagyon buja zöld, szinte dzsungelszerű a növényzet. Nem a sziget nagysága miatt nagyon az úzitávolságok, hanem mert az egyik oldalról a másikra csak a hegyeken keresztül jutsz át, ahova nehéz eg ykis robogón ketten ülve a sok szerpentinen átmenni, ez még autóval is időigényes. Ha komolyabban érdekel a sziget, van itt beszámolóm is róla!!! Ahogy a szigetet átszeltük a pineafenyőerdőn át, ott valóban észveszejtő hangosan üvöltöttek a kabócák. Én imádom ezt a hangot!!!
Lambros, te mikor voltál? Én 2006-ban. Vannak fent valahol képeid? Mi Kokkariban nyaraltunk két hétig és a környékbeli strandok (Tsamadou, Lemonakia) nekünk nagyon tetszettek.
Vojandi!
Látom betetted annak a akokkari strandnak a képét amiről azt irtam védett és sóderos. Jó viszontlátni. 1995 ben és 2001 ben volt szerencsém.
Éppen ideje lenne visszamenni.
Mindenkinek üzenem Pl Samosra Úgy is el lehet jutni, hogy Thessalonikiig
elmegyünk bármelyik utazási irodával busszal, vagy vonattal (Keletiből)
és onnan repülővel.
Thess.Airp: (0273)27273. (0273)28451
Az első kép a Kokkaritól északabbra fekvő Tsamadou beach, a második strandos, ahol csak a kavics és a víz látszik, az közvetlenül Kokkari strandja, a Long beach, a legutolsó öblös pedig Kokkari déli öble (nevét nem tudom).
Olyan aranyosak vagytok, hogy ilyen lelkesen válaszoltok!
Gyönyörűek a képek!!!
Vojandi! Holnap elolvasom a beszámolódat!
Ha párom jövőre tényleg Chios-t választja, akkor én Samost!!
Mindenféleképpen 2 szigetes, 2 hetes nyaralást szeretnénk,és az egyik az ő választása lesz, a másik az enyém, így mindenki jól jár.
Nagyon megjött a kedvem Samos-hoz (persze így vagyok egy pár szigettel még...)
Vajon Thessalonikiből vagy Athénból olcsóbb a szigetre repülni? Holnap meg is nézem, de az a sejtésem, hogy Athénból lesz jobb áron, meg úgy vettem észre, Athénba olcsóbb repülővel eljutni mint Thessalonikibe, vonattal meg nem mernék oda menni...
Athén a nyerő...
Amúgy nagyon szívesen. Amikor így segíthetek valakinek, mindig egy kicsit újra átélhetema nyaralást és ami a legjobb benne, hogy nem az én utam, mégis a szervezési lázad rámragad és teljesen lázba hoz.
Akárhogy nézem a neten a kompos oldalakat, hiába írok embereknek, egyszerűen nem tudom, hogy Samos és Chios között jár-e komp.
Azért nézegetem most, mert így tudok majd jövőre kalkulálni az árral és szervezéssel.
Vajon minden nap megy helyi járat a két sziget között?
Hol tudom ezt megnézni, és azt hogy mennyibe kerül a kompjegy?
Véletlenül ti nem tudjátok?
Attól félek, hogy ha január elején foglalom a szállást (már megvan hogy melyik), akkor a komp közbe fog szólni.
A többi sziegt közötti járatok olyan jól megtalálhatóak, csak ez a kettő kifograjtam
Szia Firkamano!
Sajnos nem tudok segíteni. Mi is szerettük volna a két szigetet kombinálni, de egy-egy hetet kevésnek tartottunkmindkettőre, így inkább maradt az, hogy Samoson két hét, és Chios meg valamikor máskor két hétre.
A kompokat nem nézegettem. Pithagorio város (Samoson) a kompkikötő, illetve Karlovassi is.
A fenti képeden látható öblökből rengeteg van. Sajnos ezeket csak nagyon meredek földúton, terepjáróval, vagy a víz felöl lehet megközelíteni. Másképp nem jutsz oda. Mi egyre semjutottunk el normális autóval.
Nagyon szívesen, máskor is. És én is köszönöm a köszönetet, feldobtad a hangulatomat ezen a pocsék esős, hideg péntek délutánon, meg különben is tök jó érzés, ha örömöt szerezhetek.
Szép hétvégét
bottakati