Sandra
Te merre voltál ahol ilyen kellemetlen idő volt Én amiröl irtam , az
Délkréta nem tudom de mi egyetlen alkalommal találkoztunk esővel az is kb fél óra volt, és utána meleg .
Bronwston
Bátran ajánlom októbert-saját tapasztalat szerint-futó zápor után
ragyogó napsütés A szél kicsit élénk,de jó az az erős napsütésben.
Üdv,Macsosz
Könyvet én nem tudok ajánlani-helyben kérdezősködök-persze vmi alap
olvasmány mindig van nálam.
Helyek...?:
Xerocampos tökéletes hely gyerekeknek is!
Vai felé át kell menni Palekastron-nagyon helyes városka!
Vai mellett(banán liget!!!!) Itanos strandja viszi a pálmát-kb.2km.
Analipsi mellett van a mi kedvenc strandunk-egy álom volt -,
sokszor visszatértünk oda,mig volt kocsink.Fotóalb.:A Part
Moni Kapsa és Kálo Nero között egy gyönyörű,pici öböl
"tejszíneszöld"vízzel.Part mentén,kicsit beljebb,
sziklás öböl kristálytiszta vízzel!!!-kétoldalt széles kocsilehajtóval.
Moni K.-nál indul a Pervolakia szurdok,szemben a bejárattal tamariszkusz-liget a parton/parkoló/-fürdeni itt nemigen lehet.
Koutsourasban Kommuna park:hátul a bejárat a Pillangó völgybe-de a park is szép.
Achlia és Galini 1-1 kékzászlós stranddal rendelkezik.Mi pont félúton a kettő között,a benzinkút mellett,a Kreta Sky-ban laktunk
Ierapetra fölött,a hegyek felé,Bramiana víztározó-rózsaszín flamingók találkozási és pihenőhelye-gyönyörű a színű a vize
Kicsit feljebb Kalamafka falucska csodálatos ,dús növényzettel.Bővízü patak szeli ketté a völgyet.A hegyen sziklakápolna,mellette kilátóval:
tiszta időben látni mindkét tengert -így igaz
Hirtelen ennyi jut eszembe...de kérdezz nyugodtan
Én nem turista szemmel nézem, szeptember óta vagyunk itt Krétán. Tehát nem csak 1-1 hetet tapasztaltam az őszből. Ezért írtam hogy tényleg sokszor napos, nyárias az időjárás, néha viszont olyan vihar kerekedik és zuhog az eső pár napig. Az október utolsó pár napja meg olyan volt mintha nyár lenne, de az egyik görög ismerősöm mondta hogy ősszel sokat esik az eső. Ő biztos jobban tudja nálam. Ezért ajánlottam a mostani előszezont, nagyon jó az idő, és azért még nincs olyan nagy tömeg, az árak is alacsonyabbak, ugyanaz érvényes amit az utószezonról írtam.
Én Észak-Krétán vagyok, ezért lehet kicsit más. Viszont van egy barátnőm Dél-Krétán, és akárhányszor beszéltünk eddig mindig ugyanolyan volt náluk is az idő. Azért nem szeretnék általánosítani. Csak én eddig ezeket éltem át.
Ettől függetlenül biztosan szép nyaralás lesz októberben is, nem szeretném elvenni a kedved tőle!!
Sandra és milyen a motoros élet ilyenkor
nagyon készülök már most, vasárnap voltam vezetés technikai kiképzésen ill. tréningen motoros rendőrökkel, remélem hasznát veszem, mert minél többet szeretnék bemotorozni.
Én is bátran tudom ajánlani a szezon végi nyaralást Krétán. Mi 2007 szeptember legvégén voltunk ami átlógott októberre. Én nagyon élvezetem a nyaralást, mert nem kellett naptejet használni de nagyon jó idő volt végig. Azon a 10 napon át egyszer sem esett az eső. Albumjaim között megtalálod a képeket róla.
Ahogy WhiteFrost is írja, túlnyomórészt ilyen az időjárás, nagyon kellemes az idő. Én csak azért írtam, mert láttam már olyan turnust októberben akik szegények egy hétig nagykabátban, szakadó esőben töltötték a nyaralást. (szállodában dolgozom) Az ilyet ki kell fogni! És ezért ajánlottam inkább a tavaszt mert talán picit több az esély a jó időre. És előnyként említeném azt is, hogy a télen felújítanak pár dolgot, úgymond "frissebb" szobákat is lehet kifogni és sok minden vadiúj. Nekem jobban tetszik, de ez szubjektív vélemény.
kissas57
Már nagyon nagy a "motoros élet" egy jó ideje, mindenki kihozza ilyenkor, és egyes kávézóknál egy-egy nagyobb csapat össze is gyűlik.
Az a kiképzés meg szerintem nem árt, elég veszélyesek errefelé, motorral még jobban vigyázni kell, minket is sok ismerős óva intett.
Na de tudja mindenki milyenek a görög sofőrök.
Tavaly voltam Krétán a Gallini apartmanban, Kokini Hani nevű településen szálltunk meg. Autót béreltünk és szinte az egész szigetet bejártuk.
Ha valakinek tudok segíteni, csak kérdezzen bátran.
Szia Bronwston
Bár nem engem kérdeztél...autókölcsönzés:neten foglaltam
7 napra 140Eu-ért,majd megtoldottuk még 1 nappal mert vissza
kellett mennünk a kedvenc strandunkra búcsúzóul
Házhoz hozták a kis Micrát és érte is jöttek.
Cakk-pakk 210Eu benzinnel együtt a 8 nap/utoljára tultankoltunk /
Nyáron Krétára szeretnénk menni, Stalis, Malia, Agios Nikolaosz települések egyikére. A gondom az, hogy átlapoztam kb. 20 katalógust, de sajna egyikben sem találtam 10-11 éjszakás turnust. A 7 éjszaka kevés, a két hét viszont sok (na nem időben,hanem sajnos pénzben) Ha valaki esetleg tudna olyan irodáról, ahol ezekre a helyekre 10-11 éjszakás turnus van, azt megköszönném.
Az autóbérlést, mi ott Kokini Hanin intéztük. Bementünk az egyik helyi autókölcsönzőbe és megnéztük az árakat, ő volt a legolcsóbb.
Egy Nissan Micrát béreltünk klímával egy hétre, 100 euróért. De mivel nem volt ott a tulaj, ezért megadtuk az apartman nevét és a szobaszámot és Nicos a tulaj még aznap felkeresett minket. Megbeszéltük, hogy milyen autók vannak és mennyit szánnánk rá. Lehetett kicsit alkudni is, 15 Eurót. Fél óra múlva hozta a kulcsot. Vissza pedig nem kellett vinnünk, az apartman portáján leadtuk a kulcsot és Nicos gondolom ment érte, mert mi addigra már hazarepültünk.
Szóval egyszerűen megy és felejthetetlen élmény volt, hogy szinte az egész szigetet betudtuk vele járni. Még Vai-ra is elmentünk vele, pedig oda kicsit kalandos út vezet, de bírta a strapát. Úgyhogy, ha nem vagy elkötelezett "nagy autót akarok" típus, akkor nyugodtan tudom ajánlani az ilyen viszonylag kicsi kocsikat is.