Egyébként az ünnepnapok:
A legfontosabb görög ünnepnapok, melyek munkaszüneti napok is egyben, a bankok, hivatalok és boltok a következő ünnepnapokon zárva tartanak:
• Vízkereszt: január 6.
•Nemzeti ünnep: március 25. (az 1821-es forradalom évfordulója)
•Húsvéti ünnepek: „tiszta hétfő”, nagypéntek, húsvét, húsvét hétfő (időpontjuk évről-évre változik, márciustól május elejéig)
•Pünkösd
•Munka ünnepe: május 1.
•Nagyboldogasszony ünnepe: augusztus 15.
•Nemzeti ünnep: október 28. (a „NEM” napja)
•Karácsony: december 25., 26.
Azért a kajáldák még nyitva lehetnek, de egyelőre erről nem találtam infót.
Igaz nem nekem írtál, de volt időm, így megnéztem.
Nem találtam Kythira és Zakynthos között közlekedő kompot. Kythiráról az alabbi helyekre találtam járatot:
Viszont most írtam pár helyre, hogy vajon hogyan tudok eljutni Kythiráról Zakynthosra.
Vagyis kellene egy buszjárat Gythio és Killini között
Remélem hamarosan válaszolnak
Az általam használt komp oldalakon egyáltalán nem ad ki járatot a két sziget között.
Utánanéztem Kythira szigetének és a következő infókat találtam: Agia Pelagia kikötő nagyon kicsi, már csak kisebb kompokat fogad Neapolisból). Az új kikötő – Diakofti – jobban megközelíthető, szélesebb és komolyabb úthálózattal rendelkezik és mind teher mind pedig személyszállító hajókat is tud fogadni. A hajók Diakofti-ba és ból az alábbi útvonalon járnak: Gythion, Kalamata, Antikythera, Piraeus, Crete és Neapolis - Vatika.
A sziget fővárosából pedig (Kithira/Hora), amely egyben a sziget fő kikötője is, szintén ezen az útvonalon járnak a hajók.
Sajnos most csak ezt találtam. Ha gondolod, megnézem este a Lonely Planet útikönyvet, hátha abból többet megtudunk. Vagy ma/de inkább már csak holnap keresgélek még.
Egyébként mindig eltűnődöm, ha nem találok két sziget között átjárási lehetőséget, hiszen a turizmusból élnek. Egyszerűen kell, hogy legyen megoldás és talán találunk is!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm!!
Pusztán csak kíváncsiskodom
Sajnos repülőjárat sincs a két sziget között
Viszont ha áthajóznák Gythiora onnan busszal Killinire, onnan komppal Zakynthosra, már meg is lenne oldva.
Tudtátok, hogy Korfu és Zakynthos között is van kompjárat?
Most a minket érdeklő szigetekre való eljutást néztem meg, elmentettem .bmp-ben amit a kompos oldal kiadott, hogy mennyibe kerül a szigetek közötti útvonal (megnéztem 5 félét)
Később biztos hasznát veszem mikor kiszámolom hogy mennyibe fog kerülni a nyaralás...
Próbáld meg ezt az oldalt:
http://www.gtp.gr/
Ha a "ferry schedules from" részébe beírod a kiinduló állomást és célállomás nélkül a keresőre kattintasz, akkor kiadja a lehetséges úticélokat.
Thessalonikiből nem megy minden általad felsorolt helyre komp.
Valamiért nem akar kiadni árat Rodosz és Kréta között.
A Karpathos topikban viszont írtam, hogy Rodosz-Karpathosz mennyibe kerül. Én biztos ezt a párosítást választanám, egyrészt mert Kréta túl nagy, illetve a keleti oldala a nyugati közelébe sem ér, és Karpathos egy meseszép sziget.