2 hét után már kívántam a Pizzát! De nem bántam meg! Valami Világbajnok volt!
Még jó hogy nem a marhapöcit kívántad meg galuskával (nokedli)
Ja és az a lány nagyon kedves és segítőkész....
A paraszolvenciát az zsebbe tegyétek neki mert ha a számlával lökitek azt elteszi a góré
Nei Poriban több orvosi rendelő is van, amelyek 24 órában rendelkezésre állnak. Általában vmelyik utazási iroda közvetlen közelében találhatóak. Magyarul nem beszélnek, de az angollal mindenhol el tudtok boldogulni. Ha nem biztos a nyelvtudás, akkor inkább kérjétek a fordításhoz az idegenvezetőtök segítségét.
Az utasbiztosítás a legjobb megoldás, ugyanis ebben az esetben nem kell fizetni az ellátásért. Az orvos kitölt egy papírt, amelyet elküld a biztosítónak faxon, az pedig fel fog hívni, hogy valóban megtörtént-e a betegség, vagy baleset. Így próbálják a biztosítási csalásokat kiszűrni. Az ellátás ingyenes, de ha gyógyszert ír fel az orvos, akkor azért fizetni kell a gyógyszertárban, de a blokkot mindenképpen meg kell őrizni, mert itthon ez alapján téríti vissza a biztosító. Ugyanígy kell tenni a taxi számlával is, ha kórházba kell menni, de nem olyan súlyos, hogy ahhoz mentőt hívjanak.
Ha csak unios kártyával rendelkeztek, akkor az ellátásért ugyanannyi térítési díjat kell fizetni, mint egy görög állampolgárnak, ugyanis Görögországban nem ingyenes az orvosi ellátás.
Ha csak unios kártyával rendelkeztek, akkor az ellátásért ugyanannyi térítési díjat kell fizetni, mint egy görög állampolgárnak, ugyanis Görögországban nem ingyenes az orvosi ellátás.[/quote] Ha valaki dolgozik es biztositva van, akkor ingyenes az orvosi ellatas, de csak az allami intezmenyeknel. A legtobb orvosi rendelo magan, ott fizetni kell. Viszont az onkormanyzati orvosnal, ingyenes, fuggetlenul, h. van-e biztositasod. De o altalaban csak de. van itt.
Csakhogy a magyar turista általában nem éppen rendelkezik görög bejelentett munkahellyel és biztosítással, így számukra az itthon kötendő baleset és poggyászbiztosítás a legbiztosabb és legkényelmesebb megoldás. Legalábbis szerintem.
A munkám során nem egy, de nem is kettő pórul járt embert láttam már. Én magam sem utazok sosem biztosítás nélkül, és a görög orvosokat és kórházakat sem egyszer jártam meg, tehát félrevezetni nem volt szándékom senkit. Ha meg valakit baleset ér, vagy rosszul lesz, akkor nem igazán van módja rendelési időhöz igazodni...
Sziasztok fórumozók!
Ma voltam érdeklődni egy utazási irodában aug. elejére Nei Pori szállásokról. Két apartmanban lehetne szállást foglalni, az egyik a DIAS a másik a GIANNIS . A Dias-ról visszaolvasva találtam fényképeket és leírást is, de a GIANNIS-ról nem. Esetleg tudna valaki információt erről az apartmanról. / képeknek is örülnék /
Ha már választhatsz, akkor inkább a Dias, bár kicsit régebbi, de kényelmes és jobb helyen van. A Giannis előnye, hogy újabb, szintén jól felszerelt és az árnyékban elhelyezett asztaloknál ki és beköltözéskor kényelmesebben lehet várakozni, mintha az utcán kellene ülnöd a csomagjaiddal, a tűzű napon. Persze, ha kocsival mentek, akkor megspóroltok egy kisebb-nagyobb bosszuságot
Azonban azt hallottam, hogy a tulaj nem könnyű ember és tavaly mind a lakóknak, mind az idegenvezetőnek akadtak nézeteltérései vele.
Beírod az adatokat és 8 biztosító ajánlatait kínálja fel, összehasonlítással. Kiválasztod, amelyiket szeretnéd és már csak be kell menni, az egyik irodájába.
Tavaly én is így választottam ki az Uniqa-t és úgy tűnik idén is az övé a legjobb ár.
Sajnos használnunk is kellett egy kis napallergia miatt és minden úgy történt, ahogy Bea leírta. Elmentünk a dokihoz, vittük a biztosítást és az útlevelet. A vizsgálat és a helyi kezelés (gyógykrém) ingyenes volt, amit viszont recepre írt fel, azért fizetni kellett. Ám szerencsére ez a gyógyszer pont volt az eü csomagunkba, így nem volt szükség a kiváltására