Tavaly én is féltem az Aeolustól mert miután befizettem az utat sok negatív véleményt olvastam róla a fórumokon.....de én pozitívan csalódtam...reméljük idén is így lesz...mikor indulsz????
Sziasztok!
Az árakról tud valaki infót? Mármint az ottani árakról. Érdekel pl: alapvető élelmiszerek: ásványvíz, pékáruk, étterem árak, egyéb felmerülő költségek, stb.
És szerintetek a fakultatív programokon kívül, ha nem akarunk valami nagy lábon élni, akkor kb. mennyi eurót érdemes vinni 2 felnőttnek? Tényleg csak az alap érdekel, mert a fakultatív, és egyéb programokkal könnyebb már kalkulálni, viszont magát az élelmiszert, meg ilyesmit nem tudom belőni...
Szia!
Az elmúlt évben mi is az Aeolussal utaztunk Pargára.Nekünk nem volt problémánk sem az utazás során,sem az ottlétünk alatt.Különösebb elvárásaink nem voltak velük szemben,hisz olvastuk itt a Fórumon a véleményeket,így tudtuk mire számíthatunk.A kirándulásainkat magunk szerveztük,béreltünk motort és autót is amivel bejártuk a környéket./Egy napra Korfura,egy napra Lefkadara is átmentünk,aztán az Acheron,Zalongo.../Parga egy különlegesen hangulatos város,mi nagyon-nagyon jól éreztük magunkat a 12 nap során!
Neked is biztosan kellemes élményeid lesznek,ezt kívánom!
Marcsi
Az idén egy teljesen magyar utazási iroda is megjelent Pargaban. A nevük Walter Travel. Az apartmanjaik nem kint a fenében vannak messze a várostól vagy a strandtól hanem bent a városban. Saját busszal utaztatnak így természetesen a söfőrök magyarok. A kinti idegenvezetőjük egy magyar lány aki Pargaba ment férjhez úgyhogy ismeri a várost és az ottani helyzetet embereket és természetesen beszél görögül. Akit érdekel az nézzen utána www.waltertravel.hu oldalon!
josza! Nem lehet a kedvem olyan könnnyen elvenni,hisz a fél világot beutaztam már, bár mindig Görögorszánál kötök ki, mert egyszerüen imádom. De a jó és rossz vélemények megtanitják az embert arra, hogy mindenre felkészüljön és tudja élvezni a jó dolgokat. Nagyon sok információhoz jutottam eddig is a forumon keresztül és bizom benne, hogy az utazásig még több is lesz. =Pozitiv gondolgodás- akkor és ott nézd azt a csodát, ami soha többé ugyanugy nem tér már vissza.= nekem ez a felfogásom. De lassan jönnek a forumban a szép élmények is és meg van a Thomas villa , ha igaz! Üdv Juditella
lililuca! Köszi az infot nagyon gyoran válaszoltál- megfogadoma tanácsodat. Először mi is a Zachariasba szerettünk volna foglalni, de már nem volt hely, igy kerültünk a Thomasba., néhány kép alapján nem tünik rosznak, Az is tisztázódott, hogy két Thomas van és feripapa ezt egyból jelezte is a forumon. Remélem most már abiztosat is tudjuk a képek alapján. Junius 7-én indulunk és 13 éjszakát töltünk ott, ezt szeretnénk pihenéssel és jo néhány kirándulással eltölteni, több strandot megnézni, és ahogy olvasom inkább önállóan megszervezni a fakultativ programokat. Bár én már voltam Korfun, de a fővárost szivesen megnézném mégegyszer, és a szigeteket sem hagyom ki.Este séte a városban- mit javasolsz még?
Hát mi a fakultatívon a sétákon,fürdésen és a jó nagy evésen kívül mást nem nagyon csináltunk!Tavaly mi kaptunk 3nap bónuszt az Aeolustól...
Utazás előtt 2héttel mondták, hogy nem 15nap/13éjt leszünk hanem 18/15-öt...Képzelheted! Először tök megijedtünk, hogy ez rengeteg idő aztán mikor ott voltunk végül is örültünk, hogy így alakult....
Kár, hogy nem tudtatok a Zachariasba menni mert jó hely de gondolom a Thomas is az lesz bár azt nem ismerem mert idén van először a kínálata közt...A Zacharias olyan 800m-re van a központtól a Thomas pedig 1000m
Nekem még jól is esett az a séta és nem tűnt hosszúnak....Végül is csak 200m-rel kell többet sétálnotok ...az meg nem sok különbség... Remélem nagyon jól fogjátok magatokat érezni...
Köszi az infot. Már nagyon sok jó ötletet kaptam tőled is, Én szeretnék a fakultativokon részt venni. Paxos szigetér Antipaxos Az Acheron folyó. Korfun már jártam, de a fővárost mégegyszer megnézném. A forumon is azt olvasom, hogy a kikötőből mennek hajók, nem biztos hogy acsoportos utat kell választani, pláne, ha nem magyar nyelvü az idegenvezető.. Neked mi a tanácsod? Azt, hogyan kell érteni, hogy kishajóval is körbe lehet a Pargaszt utazni ugy , hogy egy.-egy strandrészre elmenni- egyik nap? Vlyon napernyyőt lehet a buzszon vinni? Én busszal mégg mindig vittem magammal, mert két-három órára nem érdemes napágyat, napernyőt bérelni.
Vannak kis motoros hajók (csónakok) amik a kikötőből mennek és elvisznek azt hiszem a lichnos-ra meg még talán máshová is...mi azt nem próbáltuk ezért nem tudok erről sokat mondani..nem tudom mennyiért vihetnek el...
de az indulási időpontok ki vannak írva ott a kikötőben...úgy hívják, hogy vizitaxi..
Vannak kis motoros hajók (csónakok) amik a kikötőből mennek és elvisznek azt hiszem a lichnos-ra meg még talán máshová is...mi azt nem próbáltuk ezért nem tudok erről sokat mondani..nem tudom mennyiért vihetnek el...
de az indulási időpontok ki vannak írva ott a kikötőben...úgy hívják, hogy vizitaxi..
Lichono, Valtos.... - a távolságtól függ az ára. Ha jól emlékszek akkor olyan 3-5 Euro
Ma megyek előleget fizetni a Toptoursba itt Szegeden, elvileg a Mimis apartmanba mennénk újdonsült feleségemmel július 17-től 30-ig. Még soha nem voltunk Görögországban, ezért érdekelne pár dolog:
megéri-e autót bérelni, érdemes-e élelmiszert vinni, vagy megfizethető ott? Esetleg van-e valaki, aki hasonló időpontban utazik oda busszal?
Nagy várakozások vannak bennünk, a képek alapján gyönyörű hely. Mondjuk a mérce magas, mert tavaly Isztrián voltunk, s az valami csoda.
Üdv mindenkinek!