Jaj, ne is mondd... minden álmunk, hogy Lefkadáról átmehessünk Zakynthosra... de 2x kéne kompolni, szóval összesen 4 kompút kocsival, kicsit húzós lenne, de bízom, hogy lesz valamilyen fakultatív a hajóroncsos öbölhöz.
Aztán ha véletlenül találnék olyan kompmenetrendet Kefaloniáról Zakynthosra ami nem csak nagyon korán vagy nagyon későn menne, talán még az is lehet, hogy óóódejóóó lenne
Én ma akartam feliratozni a fotóalbumom, de egyszerűen nem jöttem rá, hogy hogyan kell
Meg majd töltök fel hozzá még szép képeket
Dehogy hagynálak ki, sőt, ha lehetne – és dolgozom is a lottón – minden hellaszost elvinnék egy minimum 3 hónapos Jón-tengeri szigeteki túrára.
És ilyen helyeken időznénk és elmélkednénk az élet nehézségein:
Kedves Kati,Josza,Firkamanó!!!
Nagyon szépek ezek a helyek,sok jó ember kis csónakban is elférne...
Majd próbálok még én is keresgélni kompokat,ha lesz még egy kis időm neked,Firka!!!
Kivánom,hogy minden álmotok sikerüljön!!!
Röviden leírtam a fotóalbumom végén is, hogy hogyan lehet eljutni Zakynthos városban a Bochalihoz és velencei várhoz (a várost nyugatról határoló dombon található), itt részletezem is:
Ha a kikötővel szemben állsz jobbra kell elindulni a tengerpart mellett vezető úton (városból kivezető út), a Solomos térenél (legnagyobb tér) is tovább kell még menni a tengerparti úton. Útikönyv szerint az Aios Markus térnél észak felé kell menni (Nekünk anno úgy magyarázták el, hogy annál a tengerparti szállodánál forduljunk balra, aminek nagy hirdető tábla van az oldalán.), majd az egyik kanyarban balra feltűnik az Aios Georgios Philikon templom, majd hamarosan a tengerészeti múzeum (2007-ben zárva volt). Hamarosan elérkezünk egy nagyobb útkereszteződéshez, ahol balra kell kanyarodni, ennek az útnak a végén lesz Bochali és velencei vár (belépő van 3-5 Euro (?), ha jól emlékszem, hétfőn zárva). A Bochali részen több hangulatos taverna, bár található nagyon szép kilátással.
Az út elég kanyargós és meredek, gyalog kicsit fárasztó.
Kilátás a Bochalinál található tavernák egyikéből:
Zoodochos Pigi, vagy Chrysopigi templom a Bochalinál:
Nagyon aranyos vagy, köszönöm előre is a komp-ot. Még van bőven idő utánanézni, meg lassan én is nekiesek, csak amikor Kefalonián voltunk a kikötőben tavaly (tudomásom szerint csak Pessadaból indul komp) akkor reggeli meg esti időpont volt, ennyi
Gondolom ez nem változik meg egyik évről a másikra
Sajnos olyan a természetem, hogy ami megtetszik és odavagyok érte, az mind-mind kell. Még ha szinte lehetetlen, akkor is.
Zakynthos nem hagy nyugodni, jópár dolgot nem láttunk, visszahúz a szívem. Életem legszebb nyaralása volt
MEglátjuk hogy alakul ez a nyár, de tegnap a párom megígérte nekem, hogy ha most nem is sikerül átmenni erre a csodaszép szigetre, akkor belátható időn belül ismét visszamegyünk Zakynthosra... rögtön a nyakába ugortam
Tudnátok segíteni??
Egyszerűen nem találok információt, olyan bénának érzem magam...
Zakynthosról Kefaloniára látom, hogy reggel megy komp, de sehol nem látok árat se emberre se kocsira.
És Kylliniról Zakynthosra valóban 8.20 euro/fő és 37.50 euro/kocsi??
Néztem én mindent.
Ezt az oldalt én is megtaláltam, DE itt a Zakynthos Kyllini ár feleannyi mint a valós (erről volt fent komptársaságnak infója), szóval úgy gondolom hogy kb egy főnek Zakynthos-Kefalonia 8 euro lehet, az autó meg 37 euro lehet.
Most írtam pár szállásadónak Zakynthoson, június 28-a éjszaka kellene, találtam sok 30 euro-sat illetve egyet ahol 20 euro/2fő...
Várom a válaszukat.
Most az a nagy terv (remélem hogy az útitársak is belemennek), hogy Bp-ről Kyllinire megyünk onnan átkompolunk Zakynthosra, ottleszünk egy teljes napot (reggeltől reggelig), majd átmegyünk Kefaloniára, ottleszünk reggeltől estig, este átmegyünk Lefkadára és elfoglaljuk a szállásunkat.
Mivel Kefaloniára úgyis átmentünk volna, így csak egy kompolással, +130 km-rel és max 15 euros szállásdíjjal lesz több a költségünk.
De így látnánk Zakynthost, és úszhatnánk a hajóroncsos öbölben
Teljesen bepörögtem, remélem sikerül ezt elintéznem...
Sziasztok!!!
Egy kis segitséget kérnék!MINDENHOL/rengeteg webhelyen,linken/kerestem Kalamaki beach azon részét,ahol egy nagyobb szikla van a tengerben,ami hangulatos partszakaszt képez...legalábbis egy élménybeszámolóban olvastam,de képet nem találtam róla sehol.A hosszú sziklaszirtet,ami minden képen látható,azt látom...Ti tudtok ilyenről Kalamakin?
Szívesen segítenék neked,de az igazság az,hogy Kalamakiban egyszersem álltunk meg ha arrra jártunk, vagy a fővárosba mentünk.Ennyire fontos ?
Szióka:Atosz