Mi rendszeresen úgy megyünk É-Magyarországről Görögországba, hogy Szegeden megszálunk. 4 főre 10 ezerből kijön. Így még mindig megtudjuk nézni Szegedet és környékét is.
Szegedről reggel 7-kor indulunk, majd kb. 19. órakkor (görög idő szerint) Mkrigalloson vagy Parálián vagyunk ahol 40-60 euro között 4 főre szállást foglalunk a helyszínen. Eddig mindig sikerült. Másnak reggel 7-kor indultunk Lefkadara és kb. nyugodt tempóval phenőket közbeiktatva 13-14 órára a Gatsoulis apartmannál voltunk. Idén vélhetően az észak görög száűllást kihagyjuk, de Szegeden megalszunk. Így nem relőző nap reggel indulunk Szegedről, hanem este, és egyben kissebb pihenőket közbeiktatva egyhuzamban levezetünk. Elvileg a 4 főben van 3 akinek van jogsija, de eddig külföldön , illetve hosszabb úton csak én vezettem. Majd most már befogom a fiamat is. Az asszony marad tartalékba!
Köszönöm az információkat!!
Akkor kb. 20 órát számolok, a párom és a bátyja fog vezetni, pihenők csak minimálisan lesznek.
A kompdíjat is köszönöm!!
Sajnos csak már csak Lefkada-Kefalonia kompolás jöhet szóba.
Arra gondoltam, hogy ha gyalogosan mennénk át Kefaloniára, és Fiscardoban bérelnénk aznapra autót, jobban kijönnénk. Mivel az autó átvitele és visszahozatala jóval drágább mint egy napra kibérelni egy autót a másik szigeten.
Firka!
Volt már szó erről motorok kapcsán, de ez igaz autóra is; nem kell mindent előre lefoglalni, kifizetni, jobban jársz ha ezt ott helyben intézed el.
Persze ha sok pénzed van...
de nem merek bizonytalanra átmenni. Ennyire még nem vagyok tökös csaj
Mellesleg csak abból indulok ki, hogy Kefalonián Pessadaban ahol kiköt a komp (Zakynthosról ha jönnénk) ott nincs semmi egy tavernán kívül. A közelben sincs autó vagy robogókölcsönző
Persze egyelőre csak érdeklődök, hogy Fiscardoban van-e kölcsönzési lehetőség. Aztán ha van több is, akkor persze nem foglalok előre.
Fiscardóban több is van, de indulás előtt Lefkádán, Nidriben is tudsz tájékozódni pl. a Borsalino utazási irodában (mely társaság nevével ellentétben egész korrekt kis banda) vagy az ottani kölcsönzőknél, hiszen ismerik a kefaloniai kollégákat.
Valamit nem értek...
Néztem a kompokat a gtp oldalon illetve a danae-n, és visszafelé más-más időpontokat írnak... elvileg este 7körül isjön vissza Lefkadára komp Fiscardoból.
Vajon ezt csak ott, a kikötőben fogom megtudni biztosan??
Vajon ezt csak ott, a kikötőben fogom megtudni biztosan??
Az a 7 órás utolsó visszaindulás valszeg jó lesz, mert 9 körül ér Nidribe (az eslő járat Nidriből indul, az utolsó oda érkezik).
De végül is semmi sem sürget.
Ha Nidriből indul a komp, akkor kb. 1 - 1.5 órával hosszabb az út, és gondolom drágább is, ugye?
Vagy ugyanannyi az ára, mint az 1 órásnak ami Vassilikiből indul?
Szerintem nem ugyanannyi.