Szia Drága Zsebkuty!
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!
Már a piszkos konkurenciánál az Indexen is feltettem a kérdést a fókákkal kapcsolatban, de senki sem tudott semmi érdemlegeset mondani és erősen hitetlenkedtek, mikor a Zakynthosi fókákról írtam.
Állítólag csak elleni mennek a szigetre a kék barlangokba és igen kevesen látták.
Üdv: Josza
Mi tavaly voltunk a sziget körüli hajóúton, és Keritől valamivel északabbra kikötöttünk egy nagyobb öböl-féleségben, és ott azt mondta az idegenvezető, hogy ha szerencsénk lesz, akkor látunk fókákat. Persze nem láttunk. Szerintem nagyon ritkán bukkaknak fel arrafelé. Több infót nem is mondott róluk.
Én nem azt írtam Joszának,hogy nem hiszem,hanem azt,hogy csak hallottam erről,hogy előfordúlhatnak,de én nem találkoztam velük.Sőt az indexen még azt is írtam,hogy delfinek is előfordúlhatnak,de ezt is csak hallottam de sajna nem láttam őket, pedig az ilyesmi nagy élményt jelentene sokunknak az biztos! Utólagosan egy tipp:görög halászokat kéne megkérdezni,ha valakik tudják akkor ők biztosan.
Sziasztok!
Ezek szerint nagy ritkán mégis csak előfordulnak a szigeten a fókák, de nem jellemző.
Azt olvastam egy angol nyelvű lapon, hogy a kék barlangokba járnak az év "meghatározott" időszakában és ott hozzák világra kicsinyeiket. De hogy melyik ez a "meghatározott" időszak, azt nem írták.
Tehát nem igen valószínű, hogy ilyet fogok látni. Maradunk a Caretta Carettánál. Az sem semmi.
Köszönöm a kutakodást!
Josza
Tavaly hajóval Kefalóniáról mentünk át egy napra Zantéra, és végig a fedélzeten voltam és figyeltem, hátha...... A párom meg csak röhögött rajtam. Aztán hazafelé egyszercsak kiabál egy görög és mutogat. mindenki rohant az ablakokhoz. egy delfin volt:) sajna mire felrohantam a fedélzetre fotózni, addigra eltűnt de még igy is nagyon boldolg voltam, ha csak egy pillanatra is, de láthattam
Ti át tudtatok menni Kefaloniáról Zakynthosra hajókirándulni???
Erről mesélnél nekem?
Mi sehol nem találtunk ilyen lehetőséget, és azt mondta az idegenvezető csaj is, hogy Kefaloniáról nem mennek hajók Zakynthosra.
A kompos megoldás meg sajna akkor is kimaradt...
Viszont ha Kefaloniáról volna fakultatív Zakynthosra, akkor biztosan élnénk vele...
Emlékszel a hajótársaság nevére?
Kutykám! - nekem két hét is kevés volt Kefán,nem egy nap és elég drága fakultatívval Zantéról.Egyéni vélemény: akinek elég, ám tegye,szuverén jog.
Helló!!!
Köszi,megerősitettél abban a hitemben,hogy idén inkább Zantét járjuk be,a faku pénzen bérelhetünk járművet...
Én nem szeretem különben sem a :Na,megnézted-lefotóztad-megjegyezted-menjünkmár...bbbrrr....
Aztán,ha lesz MÉGtöbb zsé,jövőre jöhet Kefa,vagy Nyugat-Kréta....
Sziasztok!
Mi is úgy gondoljuk, hogy alaposan bejárjuk Zantét. Megnézzük minden porcikáját. Kefaloniát meg Kefaloniáról fogjuk hasonlóan megnézni, de majd máskor. Kell azért pihinap is.
CSUMI,JOSZA!!!!!
De jó,még egy emberke,aki hasonlóan gondolkodik...akkor tényleg nem megyek át Kefára...majd talán legközelebb.
Robogó vagy kocsibérlés lesz a befutó???