Szia nekem is vannak papirjaim es persze nem a fonok adja a szallast.Persze vannak jo es rossz tapasztalatok itt is ott is.Ha viszont valaki nem hiszi el tapasztalja meg!!!!!!!!Sajnos a papiros munkanak ez az ara.De azert nem art ovatosnak lenni.
Én nemrég regisztráltam! Jó látni egy olyan oldalt,ahol a magyarok összetartanak! Én jelenleg Angliában vagyok még barátnőmmel már 1,7éve...és most elég,úgyhogy júniba megyünk haza! És mi is gondoltunk már görögországban.
Barátnőmet már 2éve invítálja egy kedves görög ismeröse,hogy menjen ki mert tud segíteni munkát keresni de azóta megismert engem is,tehát már kettesben mennénk! De mint olvasom,ott is vannak jó-és rossz dolgok! Csajom nyaralni volt persze gondolom az más mint melósként!
Jó itt olvasgatni,de ami felütötte a fejem,az hogy itt is a magyartól kell legelöször tartani,ami szomorú....és nem értem mire jó,hisz itt Angliában a lengyelek pont azért tartanak olyan szintem hogy már az angol mellett lengyelül is kiirnak mindent,mert ők összefognak!
Szóval,mi nagyon odafigyeltünk,hogy akár mi általunk egy picit jobbnak ítéljék a magyart!
Ami kérdésem lenne felétek:
- Aki kint él,milyen gyakran tud hazamenni,ha akar? Ezt azért kérdem mert mi innen autóval sem tudunk félévente 1szer-nél többször hazamenni,ugyanis a hétvége nem elég az útra sem! Mivel mi itt céges emberek vagyunk így nem több mint 28nap szabi van egy évben....ezt kell beosztani!
-Lehet-e szezonmunkán kívül éves munkát találni?
-Ha papír ügyintézésről van szó,segít valaki,vagy csak görögül lehet intézkedni?
-Mi az amit kikéne vinni,ami ott nélkülözhetetlen?
Kérek mindenkit, ha tud válaszoljon! Biztosan lesznek még kérdések!
Előre is köszöntem
Sziasztok!
En mar kinn vagyok Gorogben, egyelore nem dolgozom, de munka van. Hogy mennyi penzert, azt inkabb hagyjuk... Pfff... Ide nem az jon, aki penzt akar keresni, hanem aki imadja Gorogorszagot...
Valoban rengeteg a negativ pelda, de en ezekkel egyutt is azt mondom, hogy sokkal jobb itt mint otthon.
Marcsak a kornyezet miatt is...
Negativumok meg mindenhol vannak, ez ne vegye el senki kedvet!
Sziasztok!
Én is dolgoztam kint 2005-2006 nyarán Görögben, Stavrosban, és hát nem kerestem degeszre magam, de mégis imádtam kint dolgozni, mert a munkahelyemről láttam a tengert! A görög család akinél voltam nagyon kedvessek voltak, egy rossz szavam nincs rájuk! És hát azért a görög nyelvet is könnyebben megtanulod, mert közöttük élsz! Mi a családommal úgy vagyunk, ha jönne valami jó lehetőség kiköltöznénk Görögországba! Augusztusban megyünk nyaralni 2 hétre Zakynthosra, és körbe lesünk munkaügyben is!
Igen az! Leakartuk tenni a kedves párommal (Roberto26) de mi még Angliában melózunk és idegileg már eléggé vonalon vagyunk,ugyhogy 3 hónapnyi cigimentes és fitness terembe való járás után megintcsak ott tartunk,hogy cigi és nincs idö fitnessbe járni!
Figyeljetek engem már teljesen elbizonytalanítottatok....vagyis inkább csak talán csalódott vagyok,ez a jobb szó!
Visszaolvasgattam régebbi párbeszédeket (Mono,Velő,Barbie) és nem is tudom,mi Angliában vagyunk,és itt most azonkívül hogy nekünk van munkánk végleges,én nagyon utálom már....és itt sem könnyű!
Itt a jó munkát már a perfekt angol is nehezen kapja meg! A fönökök szemetek és embertelenek a külföldiekkel!
Ha túlóra van besem jelentik csak mikor már 10óra meló után kimennénk a teremből,és mikor aztmondjuk,hogy oké maradunk egy órát....és utána még a kisfönök lohól a nyakamban hogy hogy merészelek elmenni,és holnap találkozunk az irodában.... tehát másnaptól egy hétig mint egy kihallgatáson irodáról-irodára kellett járnunk...és had tegyem hozzá,hogy ez egy sima,sz@r salátagyár!!!! Nah nekünk itt telt be a pohár!
A szállásra meg a rezsire kapásból 2 héttel ezelött adtunk ki párommal 800 fontot ami csak 300ft.-tal számolva is 240.000.- ft!
De lényegében aki elviseli hogy ugybánjanak vele,mint egy sz@rdarabbal,annak sok szerencsét...mert mindezektöl eltekintve párban tehát nem egyedül (két keresetet összevontan)!!! 4hónap alatt kb. meglehet az egy miska!
Jah de az időjárást meg hagyjuk is!!!!!
Tudom ez nem a görögországról szólt....de akár lehet ez is egy információ aki Görögben van és Angliára akar váltani!
PLUSZ most egyáltalán nincs meló,legalábbis én Manchsester és Környékéröl beszélek pontosabban!!!
Sziasztok!
Nencike:
Ha szerencsés vagy, 4 hónap alatt itt is félre teszel egy milliót, akár egyedül is. Na meg persze attól is függ, hogy miért jönnél. Bizony ide jövő héten is jön egy lány, akinek sikerült felszolgálói munkát találnom, a szállást és a kaját a főnök adja, tehát a pénze tisztán az övé. Ha minden nap megy bulizni, a végére nem sokat spórol majd meg. Szabadnap nincs. Vagyis helyesbítek, szezonban nincs. Ez a hely, ahová Évi megy dolgozni, az egyik legnormálisabb főnökkel bíró étterem, aki csak annyit vár el, hogy dolgozzon az ember. Ha látja, hogy megy egyedül, esze ágában sincs az ember fején ugrálni. Mindenhol van jó és rossz munka, jó és rossz főnök. Itt viszont szezonban napi 12 órában dolgozunk, szabadnap nélkül (persze ez sem mindenhol), ezáltal ingerlékenyebbek, érzékenyebbek vagyunk, főleg nyár végére, amikorra már mindenki hulla. Nem szabad megijedni, ki kell jönni, meg kell tapasztalni, és utána levonva a konzekvenciát dönteni a következő szezonról, vagy esetleg arról, hogy tovább mentek Görögországon belül, és kerestek télre is.
Roberto26:
Egy évben egyszer innen is haza tudsz menni. Nyáron természetesen nem. Éves munkát városban érdemes, itt nálunk csak kevés hely van nyitva télen is.
Papír ügyintézésben: keressetek egy könyvelőt, aki beszél angolul, de ha üdülőterületekben gondolkodtok, biztos találtok egy-egy magyar lányt, aki már beszél görögül, és segít, legalább a nyelvi problémák áthidalásában.
Hozd magad, az útleveled (anélkül nehezen menne), a bátorságod, a kitartásod, és jó, ha van eu-s tb kártyád.
Én már nem ígérhetek segítséget. Akiknek tudtam már szereztem munkát, és a jó helyeket már elvitték, olyan helyre pedig, amit nem ismerek, nem szívesen küldenélek.
Hozzá kell tennem Nencike a menyasszonyom, akinek szintén válaszoltál. Az előzőekhez, hozzá tartozik, hogy az előző két munkahelyünkön ahol közvetítősök voltunk sokkal jobban kerestünk, de ezek mellett persze többet is kellett dolgoznunk. Akár 3 héten keresztül minden nap 12 óráztunk. Nagyon jól kerestünk akár hetente 400 fontot is. Ami negatívum, hogy az első helyen 6 a második helyen 5 hónap után megszűnt a munka, amit egy hatalmas pénzfelélés követett, mert nem volt azonnal másik munka. Ez idő alatt sokan haza mentek az ismerősök közül, mert nem bírták, nem voltak kitartóak. Mostanra felváltottuk a közvetítőt és 6 hónapja egy cégnél dolgozunk végleges papírokkal. Szóval elvileg vannak jogaink. De ezért rendesen ki is használnak minket. Ez elég nehéz munka amit most csinálunk, de biztos jövedelem!!! Túlórázni is van lehetőség, de ebből a munkából 10 óra után eleged lenne. Szóval ha egy napot bevállalunk akkor utána pihenni kell rendesen.
A másik ami nagyon gáz, hogy innen csak min. 6 hónapja tudunk haza menni. Nem a pénz miatt, hanem az idő miatt.
Ja és ami a legdurvább itt az időjárás! Annyit esik az eső, hogy azt el sem hinnéd! Ilyenkor minden szürke, rosszabb a hangulatod stb.
Ezért is gondoltunk arra, hogy Görögbe szeretnénk áttelepülni. Szerintem gyakrabban haza tudnánk menni, az idő is jobb lenne, és szerintem annyival kevesebbet se keresnénk. Azt hiszem most hirtelen ennyi. Ja a munkával kapcsolatban annyi lenne, hogy egyenlőre úgy néz ki lesz segítségünk, aki segít majd helyben, ami szerintem nagy előny. Egy nagyon kedves görög barát!
Meg kell mondjam frankón, hogy olvastam sokak írását itt a fórumon!!! Szégyeljétek magatok, mert annyi elkeserítő dolgot írtok itt, hogy szegény ember már el sem mer indulni szerencsét próbálni!
Most azonnal írjon mindenki egy jó élményt, ami kinn történt vele, de ne olyat amit már megírt előtte, mert azt már olvastam!
És ezt jobb ha mindenki komolyan veszi, mert nagyon negatívak vagytok!
Köszönöm,hogy írtál! Tehát akkor mégsem lehet olyan rossz......persze, a szerencse az mindenhol kell! Van egy nagyon jó görög barátom,remélem azért ő alapból csak jó emberekhez ajánl be!
Mindenesetre remélem majd jól alakulnak a dolgok!
Angica,te beszélsz görögül? Mióta vagy kint? És nehéz megtanulni a görög nyelvet?
Még egyszer köszi szépen hogy írtál!
További szép napot!