Ja, és nem csak a Neckermann emel majd, az is biztos. Nekem pl. az Unitravel emelt.
Az emelést 2006-ban még el is fogadtam, mert 250-ről felment 285 Ft-ra az árfolyam. De most, amikor 310-ről lemegy 285-re? Ez valahogy sehogy sem jön össze nekem!
marha jók ezek a váratlan áremelések!!!!!!igy se olcsók az utak,akkor még fizess rá plussz összegeket!!!mi lesz a következő lépése az irodáknak???közlik egyik napról a másikra hogy megszüntek???vagy esetleg kinnt felejtenek??????????????
Kíváncsiságból nézelődtem egy kicsit a MNB honlapján, mert nyilván mindannyiunkat nyomaszt a forint jelenlegi (méginkább a márciusi helyzete). Hát bizony meglepődtem!
2008. nov. elején még 260,- Ft alatt volt, nov. közepén 270,- Ft. körül, decemberben pedig 260-264,- Ft között, január elején szintén. Febr. 5.-én 300,- Ft., meg hosszú ideig 300,- Ft. fölött, legmagasabb márc. 6.-án 316,- Ft. Ezek devizaközép árfolyamok.
Ha az iroda pl. nov. elején kalkulálta az árat, akkor valószínű 260-al számolt, melyhez a 285-ös árfolyam, majdnem 10%-os emelkedés.
Ugye meglepő! Mi azt érezzük, hogy végre lement 310,- Ft-ról 285,- Ft-ra.
Nem az utazási irodákat akarom védeni , csak próbáltam egy kicsit reálisan megítélni a helyzetünket. Persze ettől függetlenül nekem is rosszul esett, hogy az utolsó utunk 20ezer forinttal került többe fejenként a meghirdetettől.
Kedves Évi!
Ez teljesen rendben lenne, ha a dolog fordítva is működne. Mikor az euro tavaly 234 Ft volt egy utazási iroda sem térített vissza árfolyam különbözetet. Szerintem az árfolyam változásának az iroda üzleti kockázatába kéne beleférnie. Egyébként pedig tisztán látszik, hogy a jobb irodák nem is jönnek elő ilyen pitiáner behajtósdival. Szerintem többet veszítenek vele, mint nyernek és ráadásul lejáratják magukat. Létre kéne hozni az utazók érdekvédelmi egyesületét, mert így semmi sem áll az utasok mellett a kétségtelen fölényben lévő cégekkel szemben. Gyakorlatilag azt csinálnak büntetlenúl, amit akarnak. Lehetne a szemét cégeket pl. bojkottal büntetni.
Üdv: Josza
Ez teljesen rendben lenne, ha a dolog fordítva is működne. Mikor az euro tavaly 234 Ft volt egy utazási iroda sem térített vissza árfolyam különbözetet.
Szia Jozsa!!!
Na ez az amit soha a b.......s életbe nem fogunk megérni!!!
Üdv:Robi
Sziasztok!
Véleményem szerint,- mintha valahol olvastam is volna,- amennyiben
a teljes összeg kifizetésre került, már nem lehet árat emelni.
Arról, hogy az iroda nem "váltotta" át kellő időben az ügyfél által befizetett
összeget €-ra, arról nem az utazni szándékozó tehet, tehát ennek következményeit nem lenne szabad a "kedves" utazóra terhelni.
Nagyon csúnya húzásnak tartom az ily mértékű sarcot.
Üdv.
czoki.
De mit tdudunk tenni? Pláne én 1900 forinttal... Mit érdekel már. Engem egyébként az utazásszervező cég egyik munkatársa értesített, akivel az elejétől kezdve tartottam a kapcsolatot. természetesen telefonon szólt és e-mailban el is küldte a módosított szerződést, melyben az szerepel, hogy 10% feletti az árfolyamkülönbözet, de csak 8%-ot kell fizetnünk ( mily nagylelkűek ).
Én ezt nem értem. Minden egyéb esetben ha én aláírok egy szerződést, akkor annak tartalma rám nézve kötelező. Aki az aláírt szerződéstől egyoldalúan eltér szerződésszegést követ el. Az iroda ezesetben azt vállalja, hogy a szerződésben megállapított pénz fejében a szerződésben felsorolt szolgáltatásokat a meghatározott időpontban és feltételekkel biztosítja. Ettől eltérni csak közös megegyezéssel lehet. Ez esetben szerződés módosítást lehet elvégezni.
Ez csak ebben a szerencsétlen országban működik, hogy pl. bankok a fix kamatozású hitelek kamatait önkényesen emelhetik. A kisember kiszolgáltatott és nincs jogorvoslat. Már 1848-ban a 12 pontban követelés volt a törvény előtti egyenlőség. A mai naig nem valósult meg. Mert tűrjük.
Ez a jelenség nagyon jellemző országunkra. A görögök ennél sokkal keményebbek. Ott ezt nem lehet megcsinálni, pedig próbálkoznak ott is de látjuk, hogy mi van, ha ők berágnak. Bocs, ha off-os elemei voltak a hozzászólásnak.