Szia Roberto26!
Értettem én, hogy valami közötök van egymáshoz. Én tiszta szívemből kívánok Nektek sok-sok sikert, kitartást, és örömöt Görögországban.
Épp ma beszéltük a lányokkal, akik évek óta vissza járnak dolgozni, hogy annyira azért mégsem rossz itt, ha vissza jönnek.
Dolgozik egy lány ismerősöm Írben. Itt ismertem meg, utána kiment oda, azóta is ott él, de ő is azt írja, hogy az idő olyan szinten depresszív, hogy az szinte elviselhetetlen. Ma épp itt is esik, de ez nálunk a ritkábbik eset.
Induljatok el bátran, főleg, ha még van egy kis segítségetek is. Gondok, problémák mindenhol adódnak, ami pedig nektek nagy előny, hogy ott vagytok egymásnak a pároddal, tehát mégis van valaki, aki vígasztalja az éppen szomorút, meghallgassa a panaszt, mondjon egy jó szót.
Mégegyszer kívánok Nektek sok sikert, és, ha már kint vagytok, na és persze, ha tehetitek, azért jelentkezzetek néha, hogy tudjam, jól vagytok.
Szia Nencike!
Én 4 éve élek itt. A görög nyelv annyira nem nehéz. Beszélni viszonylag hamar elkezd az ember, ahhoz viszont, hogy helyesen beszélj, sok-sok év kell. Én sem beszélek még helyesen, még sok nyelvi kérdésre keresem a választ. Szerencsés vagyok, hogy a párom családja nagy türelemmel bír, amit görögül tanultam, azt tőlük tanultam, az elején némi activity-s módszert alkalmazva. A párodnak is azt írtam, hogy annyira azért nem rossz itt, hiszen évről-évre vissza járnak az emberek dolgozni. Ha annyira elviselhetetlen lenne, akkor nem jönnének. Ahogy mindenhol, itt is ki lehet fogni jó főnököt, és rosszat is. Hagyjátok azt a depressziós, esős, szürke Angliát, és gyertek a napsütötte Görögországba. A mi falunkban sok magyar él folyamatosan, tehát nem mennek haza télre a szezon után, tehát ez csak jelent némi pozitívumot. Ti tartsatok össze ketten, és meg fogtok oldani minden problémát. Ha elindultok (a párodnak is írtam), írjatok, hogy hol vagytok, rendben vagytok-e.
Puszi
Sziasztok!
22 éves lány vagyok, szeretnék kimenni Görögországba, Stavros, Vrasna, Sarti környékére dolgozni, de nem közvetítőn keresztül, hanem "vakon" másodmagammal, egy 20 éves sráccal. Nem gond, ha nem egy helyre kerülünk, csak olyan munkahelyet szeretnénk, mint animátorkodás vagy takarítás, mosogatás, éttermi kisegítő, kertész, szobalány, árus. A gond az, hogy ezt még meg tudnám talán egyedül oldani, de a szállás már nehézkesebb dolog. Tudna nekem ebben vki segíteni? Akár mailt is írhattok. Az országot nagyon szeretem, itthon maradni nem szeretnék egyáltalán, és ha csak 50 000 Ft-ot hozok haza két hónap után, az is teljesen oké. Előre is köszönöm a segítséget.
Mi is valószínű Sartira megyünk majd a barátnőmmel dolgozni,ha minden jól megy.
http://www.sartihaz.hu/
Ezt az apartmant magyarok csinálják,alatta van egy kávézó is,szerintem jó szállásnak tűnik!Pár e-mailt váltottam már az egyik dolgozóval,segítőkész,szóval sztem nyugodtan érdeklődj Te is! : )
Meg kell mondjam frankón, hogy olvastam sokak írását itt a fórumon!!! Szégyeljétek magatok, mert annyi elkeserítő dolgot írtok itt, hogy szegény ember már el sem mer indulni szerencsét próbálni!
Most azonnal írjon mindenki egy jó élményt, ami kinn történt vele, de ne olyat amit már megírt előtte, mert azt már olvastam!
És ezt jobb ha mindenki komolyan veszi, mert nagyon negatívak vagytok!
Na el lehet kezdeni!
egyszer vettem egy repjegyet Athénig 8 ezer forintért márciusban.junius 2 án fel is szállt a gép,éjfélre athénban voltam....aztán megkerestem a buszpályaudvart,fogtam egy buszt 700 ft(kb)ért,és lementem vele a kikötőbe Pireusba.ott hajnalban váltottam jegyet egy high speed -ferry komphajóra 38 eur ért(ez luxus volt,de igy csak 4 orát hajoztam,olcsobban 12 ora..)ami elvitt Chania-ba krétára,de a jegyváltás és a hajó indulása közti 13órát el kellett intéznem valahogy,ugyhogy kerestem kisebb hoteleket...sikerült találnom egy szakadékot ahol volt hely 15 eur ért(csak 12 orára kértem...hehe)de szerintem ilyen szobáztató,vagy prostizó szobás romantik hotel volt.mindegy lezuhany,pihi,tévé....aztán du.2 óra, összepakol,elindultam.első utam egy pireusi piac.teljesen jó árak,azonnal 5 doboz mythos sőr az utra..gyönyörü juniusi idő,aztán ki a kikötőbe,és vadászni a hajómat...oké megvan most áll be,és visz is vissza....hatalmas modern tekintélyes vizjáró gépezet....becsekkol,csomagokat leraktam,egy gyors wc,aztán fel a fedélzetre ki a levegőre...40 perc után elindult....elöször az öblöt elhagyandó minimál sebességgel,aztán ez a monstrum télleg ráhuzta rendesen,és szinte repült a szép égein a vas.3 doboz sörnél ugy másfél ora után igazán megérkeztem görögországba ott a hajón. : )láttam kréta-pireus irányába uszó Karotta karotta oriásteknőst,a félbalkáni magyar honapok után mégjobban megvilágosodtam,és valami ősi ógörög érzés fogott el....a levegő a nap,a tenger...a kis szigetek amik mellett elhajóztunk már sejtették mi vár rám...:)aztán este 8-9 felé befutottunk hanniai kikötőbe....leszállás,körülnézés,és az első igazán aggodalmas pillanat,merre hogyan,de semmi "kilátástalanság"érzés.a krétai görögök az igazi ősgörögök....teljesen más mint a északi rész.kabócák elviselhetetlen csörgése,és az az érzés amit vártam....első utam volt görögországba,és fél évvel az ut elött raktam le a Nikhos Kazantshakis Zorba a Görög c.könyvét ami erre inspirált.....nnna de nekem a tervezett végcél Rhetimno...szal elkapni egy buszt,de ehhez meg kellett találnom a megállot,ahová pont akkor gurult be az utsó szigetbusz,szimpatikus,bajszos vigyorgó görög soför és segitője...pár euro az ut, majd szolnak rethimnonál,közben félhangos görög népzene járja át a buszt,kifáradt turásták görög melosok az ülésekbe punnyadva....
jóóó nagyonjóóóó....11 felé megérkeztem rhetimnoba....a városba,,,,ott a legelső youth hostel amit találtam,vegyültem egy szintén akkor érkezö 3 fős társasággal,(egy japán,egy algér ,egy cseh gyerek)és 4 euroért kaptam egy fél emeleteságyat,ez jól jött másnapig...aztán reggel összeraktam magam,elköszöntem szállotársaktól,és irány felmérni a lehetőségeket....elöszöris ki a városból,és a nyaralóövezet felé az irányt.....aztmondták...oké ju niiid platanias beach.....mondtam köszi,és gondoltam elbuszozok,de nagyon eljöttem a belvárostól,nemtudom merre,ugyhogy érdeklődtem,és a taxit ajánlották....elöször féltem....tudod...taxi,viteldij...turista vagy....huuu milesz itt....nade az eleje ugyisilyen...ugyhogy sárga mercédeszhez oda, szolni pitágorásznak a soförnek hogy platanias...aztmondja nóproblémóóó(már beugrott az összes film amiben igy kezdődik alehuzos tripp)kinyitom a hátsóajtót,berakom a két hátizsákom,aztmondja no no....csomagtartóba....magyarázom neki,ne fáradjon elférek,de csak erősködik,hogy csomagtartó..mondom jovan ittvan akko rakd be...aztán kiderült miért: utközben platanias felé,még 3 utastársam lett...tehát egy taxit akkor is leintenek ha van benne egy hely...kiba jó...nagyon tetszett rendes öregebb görög emberek társultak,köszöntem,és vigyorogtam,ők is..hehe...plátánias on első dolgom volt megkeresni az eclipse bárt, (velük kontaktoltam a neten szállás ügyben)megisvan,,,ugy 1 ora mászkálás után a 70 fokos homokban....oké szolok a bartendernek,hogy mi a brájzli,küldi fönököt, oké jaaa te vagy oké várjál.... küldi Ákhiszt igazi nagydarab lomha fiatal görög srác,neki vannak lakásai amiket kiad,ajánl egy kis pici 28 nm est a parton......beugrunk a kocsijába,felnyomja a zenét,rágyujt egy vicces cigire és megyünk a kiabálo kabócák családok fiatalok után...aztán ki a főutra 2 perces kocsika,és egy szimpi épület egy GOKART pálya mellett(hehe).megmutatja a lakást: egy szoba,konyha,fürdő-wc,mosokonyha a alagsorban...kert napágyak,és 3 percre a strand...3 emeleten a kéró pont a tető alatt,a tetőre lépcső vezet az ajtóm mellől....tetőről gyönyörű panoráma az idahegységre,másikirányban pedig a gyönyörű smaragdzöld tenger.....ákhisz aztmondja 250 eur per hó....mondom 200,mert nincs légkondi,és pici...aztmondja 225 ugyhogy 220 lett egy honapra...kifizettem 2 honapot(ez nagy érvágás volt anyagilag,de szállásom legalább biztosan volt.azt nem tudtam hogy kábé 1 hét után felköltözök a tetőre a hőség miatt,de igy mégjobb volt...első bevásárlásom: lidl - virslik,recina(hehe)sör,kenyér uzó,alpdolgok a hütőbe.....riasztóan olcsó volt a lidl ott,de a kisboltok sem voltak vészesek.)ugyhogy ennek a napnak a vége olyan mámoros lett a szállás biztonsága,és a jolvan ittvagyunk filingből kifolyólag,hogy a másnapi munkanézőt másnapossági gondoktól vezérelve elcsusztattam....irány a paaart...... folyt köv
DE Te fiú vagy, érted, én sajnos nem játszhatok meg egy "kimegyek egyedül a nagy semmibe, vakon" dolgot... Anyuék így is szívgörcsöt kapnak. De talán vmi olcsó szállás kellene inkább, és a mnkát télleg meg lehet oldani, nem?
Köszi, Csöpp, de lehet,hogy nekem az a szállás kicsit drága, és nem tudom, hogy tudnak-e munkalehetőséget. Komolyan, a mezőgazdasági- és nehézfizikai munkán kívül mindent megcsinálnék!!!
De írtam nekik, Sartira, bár Vrasna és Stavros környéke jobb lenne, mert bár Sartin szép a part, mégis egy kicsit elszeparálódott városka.
Várom a reagálásokat!
és a taxis sztori végét kihagytam...az ugy működik hogy megmondod hova,és ő mondja rögtön hogy mennyi....hiszen ott él,tudja mi mennyi idő,merre,ezért nincs taxióra...én aztmondtam platanias beach,ő meg hogy 4 euro....15 perces ut volt..ez is megérte....
Legutóbb janeszsas szerkesztette (2009-05-18 13:51:17), összesen 1 alkalommal
munka,ha akarsz dolgozni van....főleg lányoknak...de érdemes valakivel összeállva vagy többen.
itt ugyis többen készülünk ki...
j.
egyébként meg nem a nagy semmibe mész hanem a szinte semmiből...
de megértem ok....
üdv
Az a szerencse ért, hogy valószínűleg mehetek Korfura animátorkodni! Júni 6-án indulnék (még nem 100%, de nagyon szeretném, ha engem választanának) és addig már nincs sok időm, úgyhogy érdeklődöm- főleg, mert ha ez nem jönne össze, akkor is kimegyek valahogy!!!
Kérdésem: épp most szűnik meg a mobilszámom (május végével bezárólag) és erre a kint töltendő 4 hónapra előfizetésest nem kötnék, max. feltöltőset veszek.
Melyik a jobb: ha veszek egy magyar feltöltőkártyát, amin el tudnak érni- vagy ha veszek kint egy görögöt? Aminek ugyan kinti száma van, de lehet, hogy így olcsóbb anyunak... (az ő telefonja céges, és egy bizonyos összeghatárig állják neki a számlát, amúgy pannonos).
Hasonló kérdés: szerintetek egy havidíjas mobilinternettel járok jól, amit kiviszek, vagy azzal, ha kint használom a kávézók wifijét?
Telefonálni kb. havonta egyszer akarok- internetezni igen gyakran.
Tudom, ez nem vág annyira a munka témába... de hátha valaki jó tanácsokkal lát el!
Diary én ugyan igy kezdtem egyedűl ki mentem a semmire mert tudtam a célom, én kint akarok dolgozni s ezért mindent elkövetek.Le is húztam egy nyarat s képzeld utánna sokáig egyedűl is mentem nyaralni tökre élveztem akiket már megismertem visszavártak s tök jol elvoltunk.Sok magyar lány van már kint mindenhol.Kicsit ismerkedsz s már nem is vagy egyedűl.Elég segítőkészek a kinti lányok bár nem mindenki. De amiben tudnak segítenek általában.a szállásról meg annyit most a barátnőmék kint olyan 120 euro körül bérelnek apartmant ho/fő.elég jo s inkább kinti lányokkal beszélj s biztos segítenek olcsó apartmant találni! Sok sikert s vágj bele!!!!!!!!!
szia elek!)) Ahova te mennél már halottam vendéglátós munkát.De még várok ugy néz ki mi is megyünk a barátnőmmel csak várjuk tudod amit mondtam mi is, lehet együtt megyünk:-)))Meglátjuk tudod a biztosra megyünk s elég jo áron vannak szállások is.
Én mindenképp kimegyek, ha törik, ha szakad, csak nem akarom azt, hogy ne legyen valaki, akit ne ismerjek. Talpraesett vagyok, meg minden, de azért nem akarom, hogy eladjanak 3 kecskéért Már nem mintha úgy néznék ki. Már elterveztem, hogy mit viszek, hogyan jutok ki kb, hogy 50 000 Ft-ot viszek magammal, ez 3-4 napig elég, addig meg csak találok munkát, nem??! De ez a szállás dolog..Mi van, ha nem találok ilyen pöpec 120 euro-s apartmant? Meg milyen magyart ismertek, aki szívesen segít???? Mutassatok már be neki, mert sajnos én alig ismerek olyat. És, amúgy, szívesen mennék akárkivel, akit még nem ismerek, összeverődve, előtte beszélni vmikor, találkozni valahol, és akkor kb tudni, hogy nem egy állat.. mert sok a barom. Bár, boxolok, szóval Bocsi, hogy ennyit írok, de mostmár minden nap nézni fogom a fórumot, hátha van vki, akinek lenne kedve velem jönni, vagy aki bevenne maga mellé..
Itthon kiröhögnek, hogy azt mondtam, kimegyek...még a barátom is. A szüleim is. Nem hiszik el. Apa vmi siófoki ajándékboltba akar küldeni napi mittomén hány órára..NEM! Elegem van Mo-ból!!! Egész nyáron dolgozni és semmit nem csinálni??! STOP!
Akkor is kiröhögtek, meg lesajnáltak, mikor mondtam, hogy szezonális halász szeretnék lenni, meg akarom tanulni, hogyan megy stb, erre Apa: Csinálj már valami nőieset, neked miért ilyenekre fáj a fogad?! De azért a legjobb fodrász és szakács pasi..feledtébb férfias! 22 évesen megmondják, mit csináljak.. szeretem őket, de mostmár télleg muszáj belevágnom, saját lábra állni. Szóval..remélem lesz vki, aki együtt érez. Egyéb kérdésre is válaszolok, ha felmerül a leírtakkal kapcsolatban
Na sziasztok!
Na jovan látom tényleg elszánt vagy az jo:-)))Figyu majd meglátjuk velünk is mi lesz megyünk e vagy nem azt jöhetnél velünk is.S ha sokan vagyunk jol eloszlik a szállás is.A kinti lányokat arra értettem ha kint vagy már valahol a kinti lányokkal meg kell ismerkedni s hátha segítenek.Nekem is van párom de ő ithon marad kint fiuknak elég ritka a munka sajna:-(( kibirja azt a pár hónapot majd kijön meglátogatni.Csak nekünk legyen már valami csajoknak.