Szia, nagyon köszi a képeket!
pl. Makrigialos térképén nem találtam, melyik részen van?...milyen a szobák berendezése, a tisztaság, a félpanziós ellátás, milyen messze van "tiszta" partszakasz?/gyalogosan/
Én tavaly június végén voltam egyénileg átutazóban, s így a bõséges büféreggeli és a klíma benne volt a szobaárban. Ahogy olvasom, csoportnál a klímáért külön fizetni kell. Én a tengerre nézõ szobában voltam, ami tágas, de nagyon egyszerû kivitelû, tiszta, rendes. Az ablakot lehet árnyékolni, az erkélyt nem, így alig lehet kiülni, mert süti a nap. Talán az oldalsó (északi) szobák jobbak, de onnan alig látni a tengert. A szobakulcson van egy lapka (a kulcskarika leforrasztva! ), amit egy ketyerébe kell helyezni, akkor van áram - és így klíma is - a szobában, de a hûtõ megy ez nélkül is. Ha kilépsz az erkélyre (kinyitod az ajtót), a klíma kikapcsol! Van saját parkolója is az udvarban.
A LEÍRÁS (és a HONLAP is) korrekt, szuper a medence, a teraszok, van büfé egész nap, de drága, van saját napernyõ a parton és a nyugágy levihetõ a strandra (vissza is kell hozni!), ami pár lépés. Ez a strand jó, de nem mindig tiszta a víz, akkor el kell menni messzebb, ahogy itt már írták.
Jó a szálloda étterme (konyhája), de drágább, mint a többi taverna. A félpanziót nem tudom milyen; általában nem éri meg, idõkötöttséggel is jár, s akkor nem kóstolgathatsz kedvedre, pedig vannak jó tavernák és kaják.
A képen a szálloda elõtti partszakasz látható a napernyõkkel.
A térkép nagyon torzít (nem arányos), de kb. ott van, ahol a nyíl mutatja.
Köszi!!! És pont erre az útra szeretnénk menni a Tatradol-lal
Még lenne 1-2 kérdésem: vízhiány itt is volt? Elvileg a szobában van TV /ami az Olimpia miatt nekem fontos, bár nem fogok elõtte ülni egész nap /, szóval van-e, és görög adón kivül más is nézhetõ rajta? Internet lehetõség az említett kávézóban, vagy a szállóban is van? Mivel az iroda csak 2 fakultatív kirándulást kínál, van lehetõség másra is jelentkezni, van vmi központi iroda? (pl. Skiathos/ Van-e orvosi ügyelet?
Ha feltennél képet a szálloda szobáról, jó lenne, köszi elõre!
Amint írtam, átutazóban (tranzit) voltam csak ott, tehát nem nyaralni, így nem igazán tudok a kérdéseidre válaszolni. TV volt több csatonával, de nem néztük, vízhiány pedig nem volt. Ha a honlaját elolvasod, láthatod, hogy a 24 órás recepció is rendelkezésre áll a fakultatív programok szervezésében, de éppen Skiathos nem szerepel a kínálatukban, ami egyébként innen elég húzós; messze van! Van iroda is! Szerintem a Meteorákat, Thessalonikit és a sólepárlót a dagonyázással ne hagyd ki (estleg még Pydna, Vergina, Edessa, vagy Dion, Litohoro, Olympus), s talán ez elég is egy hétre; pihenni, fürödni, kagylózni is kell! Orvos minden üdülõhelyen van. Van aki már többször nyaralt ott, remélem tud válaszolni a többi kérdésre, de ha végigolvastad a topicot, volt itt már szó sokmindenrõl!
Nemrég jöttem vissza Makrigialosról. Nekem nagyon tetszett a hely.... Viszont nem tudja véletlenül valamelyikõtök, hogy mi annak a tavernának a neve, amelyik a tengerparti sétány északi végén van, közvetlenül a tengerparton? Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni...
Köszi Timba! Utána jobban megnéztem, és rájöttem, hogy tavaly már nem ilyen volt a járda, és a part sem.
De szomorú vagyok, ha tényleg ennyien szoktak lenni. Bár úgyis át fogunk menni más öblökbe is, de itt is szoktunk lenni minimum egy napot.
De az jó lesz, ha jössz Te is Timba és majd kiüríttetjük a partot!!! Micsoda dolog ez, nem igaz?
Dolgozol igaz sokat, hogy jöhess szeptemberben Makriba? Csak rajta!!!
Köszi Ratio neked is! Remélem azért már szeptemberben mégiscsak kevesebben lesznek!
Tavaly, amikor hazafelé benéztünk ebédelni, az szeptember közepe volt, és már elég kihaltnak tûnt a part, bár épp kicsit rossz idõ volt!