Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1021
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53200 Üzenet linkje2008-02-22 16:17:42 

BRobert írta:
Eddigi Görögországi nyaralásaink során még egyszer sem hallottam olyat, hogy a görög tulajdonos döntené el a szoba beosztásokat. Ez a kinti idegenvezetõ feladata a megkapott utaslista és a kérések függvényében.A tulajdonos szerepe ebben az eseben ott ér véget, hogy szerzõdést köt a utaztaó céggel az adott számú és elhelyezkedésû szobára. ddig egy irodánál tapasztatam csak, hogy itthon konkrétan azt a bizonyos apartman foglaltam le és a voucheren feltüntették a szobaszámot is. Igaz ez az iroda családi vállakozásban mûködik és a tulaj egyben a kinti idegenvezetõ is icon_smile.gif

Robi!

A szobabeosztást ("rooming") az iroda csinálja - általában!
Az id. veznek nem sok köze van, legalábbis az elsõ elosztáshoz! Aztán, hogy az irodája mennyire ad szabadkezet abban, hogy a helyszínen egy adott szituációban õ hogyan módosít(hat)ja, az már egyedi! Eleve, ha valaki (talpraesett, vagy akaratos...) köti az ebet a karóhoz már az irodában - ezért az iroda szobabeosztása az elsõdleges - azt a telepített kolléga nem is minden esetben tudja teljes részletében. De általában értesítik! És lehet fizikai, egszégügyi és számtalan oka is, hogy valakit nem tehetnek a helyszínen csak úgy egy másik szobába az iroda kinti dolgozói!
Igazából a lényeg az, hogy ha valaki elõre "látó", a szobakiosztás elõtt szóljon, mert ha már mindenki megkapta a sajátját, hát kirobbantani onnan...
Persze a legnagyobb gond, hogy mielõtt nem látod, melyik és milyen szobát szánják neked, nem igazán tudod megmondani, hogy ez vagy az miatt neked másikat adjanak. Akkor jönnek a következõk: "ha már fizettem érte...", "én nem ezért fizettem..." icon_smile.gif

Ez természetes emberi reakció, viszont orvosolni nehéz. De ha egy talpraesett telepített id.vezetõt kifogsz, az sok esetben "enyhítheti" a vélt vagy valós "sérelmeket", gondokat icon_wink.gif

Ez tapasztalat icon_exclaim.gif

# 1022
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53208 Üzenet linkje2008-02-22 18:30:00  Válasz a #53200. hsz-ra Előzmény #53200

Petros! Azért ahhoz kellene egy kommunikáció-képes tel.id.vez, és nem az Aeolus leginkább szlovákul tudó, de magyarul tudni nem akaró idegenvezetõi. Ha már utazási irodát választunk, ne mondjuk angolul kelljen keresgélnünk a szavakat a reklamációhoz.
Interneten eddig csak Spanyolországba foglaltunk, ott nem csalódtunk, és nem volt semmi okunk reklamálni. Még a fényképek a falon is azok voltak, ami az interneten. Remélem, idén Görögországban sem csalódunk a netes foglalásban, annak ellenére, hogy görögországi magyar hölggyel leveleztük le a dolgot.

# 1023
Kozo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53225 Üzenet linkje2008-02-23 06:05:04 

Hello!
Érdeklõdni szeretnék,hogy utazott-e, vagy hallott-e valaki a Jimakos Tours utazási irodáról és a Nei Poriban értékesített apartmanjaikról,mert eddig a legkedvezõbb árakat náluk találtam.

# 1024
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53276 Üzenet linkje2008-02-24 12:58:24  Re:

anyuci68 írta:
Petros! Azért ahhoz kellene egy kommunikáció-képes tel.id.vez, és nem az Aeolus leginkább szlovákul tudó, de magyarul tudni nem akaró idegenvezetõi. Ha már utazási irodát választunk, ne mondjuk angolul kelljen keresgélnünk a szavakat a reklamációhoz.
Interneten eddig csak Spanyolországba foglaltunk, ott nem csalódtunk, és nem volt semmi okunk reklamálni. Még a fényképek a falon is azok voltak, ami az interneten. Remélem, idén Görögországban sem csalódunk a netes foglalásban, annak ellenére, hogy görögországi magyar hölggyel leveleztük le a dolgot.

Igazad van Anyuci!

Én nem akarom fényezni magam, de több ex-utasommal tartom az - legalább karácsonykor, névnapomkor - sms váltásos kapcsolatomat, pedig már 4 éve lesz!!! Sõt, 1-2-vel a személyes barátság is kialakult, ami mai napig szintén "aktív".
Én életemben nem voltam és lehet hogy nem is leszek annyira magabiztos, mint a kinti "munkásságomban", ami sajnos nem tartott sokáig és nem azért mert nem mûködött, de a szezonmunkák mellett nem tudtam tervezni és "kivitelezni" a jövõmet, amelynek egy része ma már a jelenem. icon_smile.gif
Sok mindennel foglalkoztam életem során, de a kinti csoportkísérõs dolog annyira spontán, természetbõl jött, hogy hihetetlen. Sok okos és hasznos dolgot tanultam a fõiskolán a szakmáról, aminek nagy része visszaköszönt. De volt valami ösztönösség, vagy nem is tudom mi, amitõl olyan könnyen ment minden. Csak úgy jött és mûködött!
Na de hogy jön ez az általad említettekhez:
Sajnos sokszor az irodák nem találnak megfelelõ embert. Igazából anyagilag sem vonzó! Aki nem megszállott, vagy csak keresi a helyét az életben - kaland, stb. - nem vállalja el ennyi pénzért... Ha belegondolsz, 4-5 hónapon keresztül 24 órás szolgálat, stresszhelyzet, valós "vészhelyzetek", család, szórakozás, rendes pihenés ez idõ alatt kizárva...
Aztán jön az õsz és tavaszig mit csinálsz? Komoly munkahelyre nem mész, mert akkor mi lesz a jövõ nyárral...
Szóval nem sok ember alkalmas rá, de az igazság az, hogy ezt elõre az iroda sem tudja, sõt az illetõ sem biztos, hogy mennyire "neki való" ez a dolog. Emellett, mivel szinte semmilyen személyes kontroll sincs ott kint sok iroda(vezetõi) részérõl, sokszor sok infó nem helyesen vagy kimondottan nem jut "haza". És akiben nincs elég becsület, lelkiismeret, ezt ki is használja és ez az utasok kárára történik!
De nem szabad általánosítani, mert sok remek kolléga van, ebben biztos vagyok!

# 1025
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53292 Üzenet linkje2008-02-24 18:04:46  Válasz a #53276. hsz-ra Előzmény #53276

Az Aeolusnál nem is az id. vezetõt hibáztatom elsõsorban, hanem az irodát. Ha Magyarországon is ténykedik, szerintem kutya kötelessége lenne magyarul is tudó idegenvezetõt telepíteni. Vagy akkor maradjon csak Szlovákiában. Õk legalább elégedettek lehetnek velük, velünk magyarokkal ellentétben (persze kivételek lehetnek). Ha lett volna valami komolyabb baj - gyerekkel bármi elõfordulhat - akkor hogyan tudott volna segíteni kommunikáció nélkül? Sajnos, sok esetben úgy tûnik, hogy kizárólag a fakultatív utak értékesítésére alkalmazzák õket, pedig véleményem szerint nem ez lenne az elsõ szempont.
Hogy õszinte legyek, eddig egy igazán rátermett, belevaló, segítõkész idegenvezetõvel találkoztam, a megboldogult Club Espana-nál, évekkel ezelõtt. Az a leányzó arra termett. Azóta se volt egy se, aki a nyomába érhet.

# 1026
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53323 Üzenet linkje2008-02-25 10:55:14  Válasz a #53292. hsz-ra Előzmény #53292

A Club Espana-val sajnos csak egyszer utaztunk, csak legekben tudnék róluk beszélni, kár hogy "ez" történt velük.Sajnálom, nagyon jó csapat volt.
# 1027
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53328 Üzenet linkje2008-02-25 11:39:10 

petros,

Köszönöm a pontosítást icon_smile.gif én is úgy gondoltam, hogy az itthoni iroda kinti képviselete, csak nem jól fogalmaztam icon_smile.gif

# 1028
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53332 Üzenet linkje2008-02-25 11:58:06  Válasz a #53292. hsz-ra Előzmény #53292

Egyet értek veled!
Viszont azaz igazság, hogy rengeteg iroda értékesíti más irodák utjait és az általad említett eset elõfordul. Sok szlovák irodának van kedvezõ(bb) ajánlata. Viszont ha a magyar iroda árulja a szlovák szervezésû utakat, nem ártana biztosítani magyar nyelvû szakembert odakint. Mondjuk a figyelmesebb iroda - és több ilyenrõl hallottam már - direkt szlovákiai magyar id.vezetõt telepít, így megoldja ezt a problémát is icon_smile.gif

# 1029
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53335 Üzenet linkje2008-02-25 13:28:32  Válasz a #53332. hsz-ra Előzmény #53332

A déli szlovákok 70%-a így vagy úgy érti és beszéli a magyart/felvidék/

Az más kérdés hogy akarja v.nem.Sajnos egy két helyen közutálatnak örvend az oda utazó magyar.Ez már politika és errõl ennyit.

Az itteni "tótók" azért nem ezt kapják tõlünk!

# 1030
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53338 Üzenet linkje2008-02-25 13:49:47  Re:

atosz írta:
A déli szlovákok 70%-a így vagy úgy érti és beszéli a magyart/felvidék/

Az más kérdés hogy akarja v.nem.Sajnos egy két helyen közutálatnak örvend az oda utazó magyar.Ez már politika és errõl ennyit.

Az itteni "tótók" azért nem ezt kapják tõlünk!

No comment icon_smile.gif!

Én is ilyen dolgokra gondoltam, csak nagyon rü...lem a politikát...

Nekem egyszer kellett szlovák csoport egy részét fakultatív útra elkísérni. A mi utasainknak folt a progi, de mivel a busz gazdaságossága a cél, így õk is velünk jöttek. Egy idõs házaspár volt a segítségemre, õk tomácsolgattak, illetve egy fiatalabb tanárember, aki szintén szlovákiai magyar volt. Õk mindhárman végtelenül kedvesek és segítõkészek voltak. Sõt a fiatal tanár felesége meg igazi szlovák volt, aki meg egy szót sem beszélt magyarul icon_smile.gif
De figyelmeztettek is - csak jó szándékkal, hogy tisztában legyek vele - hogy figyejek oda, mert rengetegen értenek a többiek közül is magyarul (még ha szlovák is volt) de az általad említett okokból meg nem szólaltak, még véletlenül sem... Na nem mintha olyan dolgokat akartam volna hangoztatni, amit nem lett volna szerencsés, ha értenek. Igazából erre a dologra nem adtam sokat. Én mondtam magyarul, mondtam nekik, hogy ha angolul értenek, még úgy szívesen elmondom és ennyi! Viszont a nap/program végére mind nagyon barátságossá vált, bár nem magyarul köszönték meg az az napi munkámat... Viszont én megkérdeztem, hogy kell elköszönni szlovákul és én õket a saját "anyanyelvük"-ön búcsúztattam el... Én már csak ilyen vagyok icon_smile.gif

# 1031
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53339 Üzenet linkje2008-02-25 13:58:39  Válasz a #53335. hsz-ra Előzmény #53335

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha kell nekik a pénzem, akkor - 40 éves sérelem ide vagy oda - szólaljon meg magyarul. Tán már ideje lenne a velem egyidõs sérelmökön túljutni, igaz, akkor nem lenne miért fújni ránk, magyarokra. A görögök sem kedvelik a németeket, mégis szóbaálnak velük németül.
# 1032
Boci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53344 Üzenet linkje2008-02-25 15:48:36 

Sziasztok!

Volt közületek már valaki Rodoszon a Sivila Hotelben? (Afandou). Ha van valami információtok a szállással kapcsolatosan , szivesen fogadom.

köszönöm

# 1033
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53345 Üzenet linkje2008-02-25 16:00:45  Válasz a #53344. hsz-ra Előzmény #53344

# 1034
Luppy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54011 Üzenet linkje2008-03-07 12:35:06 

Itt a Bella Tours... Új név Szikra Tours icon_smile.gif , a szolgáltatás a régi icon_smile.gif
# 1035
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54013 Üzenet linkje2008-03-07 13:08:10  Válasz a #54011. hsz-ra Előzmény #54011

Szia!

Ez mennyire biztos infó?
Rákerestem a neten, és a Blikk oldalát adta ki gugli barátunk. Az oldalt magát nem kommentálom, de ha valóban úgy van, ahogy írják, akkor kemény, hogy milyen egyszerûen és hamar megoldották a "dolgot". icon_rolleyes.gif

https://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=94538

Amúgy mi Bella-utasok (és elégedett utasok) voltunk - háromszor is. Sajnáltam, hogy tönkrementek... Kíváncsi leszek, mit hoznak majd ki a Szikra Toursból.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 68 69 70 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu