Sajnos erre a hétre, még nem tudtam megszerkeszteni a feladatokat technikai nehézségek és idõ hiánya miatt..., de a jövõ hétfõre mindenki megkapja az elsõ leckét.Sajnos, az idõm így is egyelõre csak heti három alkalmat tesz lehetõvé a szerkesztésre, így hétfõn,szerdán és pénteken fogtok e-mail-t kapni!
Ja, és persze lesz nyelvtani anyag is+ kifejezések, témakörök(görög élet, kultúra..stb.)....és mivel a feladatok gyártásában elég rugalmas vagyok, így akár a témakör részben javaslatokat is szívesen fogadok...
Köszönöm a türelmet addig is!
Sziasztok!
Aki jövõ héttõl tanulni akarja a nyelvet, annak írnék, hogy a nyelviskola fórumán ragadtam kicsit, és õk világosítottak fel, hogy itt nem kezdõ nyelvleckékrõl van szó, hanem a megszerzett tudtást lehet gyakorolni. Szóval aki most kezdi a görög ABC-t az alfánál, az jól tenné ha itt a szótár részben elkezdené tanulni, már most, és a Stratos által fordított dalszövegeket próbálná összeolvasni,és ne a fonetikusan írott részt!! vagy a mondatait. Ezt azért írom, mert a tapasztaltabbak szerint innen fog indulni az elsõ leckék. Még hétfõig nagy szorgalommal szerintem sikerül ennyi alapot elsajátítani.
Kedves Mindenki! (Καλημερα, csak hogy egy kicsit villogjak a görög billentyûzettel )
Van itt olyan ember, aki a Teach Yourself Greek v. Beginners Greek Course könyvbõl, esetleg a BBC Talk Greek-bõl tanult/próbált tanulni görögül? Ha igen, akkor milyen sikerrel?
Elnézést , hogy csak most válaszolok , de nem volt jó a gépem .
Köszönöm a segítséget , minden úgy van ahogy írtad annyival kiegészítve , hogy amikor a Word - be írni akarsz akkor a bal oldali Alt+Shift billenytyûvel váltani lehet olyan nyelvre amire a géped be van állítva.Az Alt billenytyût folyamatosan lenyomva annyiszor kell megnyomni a Shift billenytyût amíg a görögre nem vált.
a Ελληνικά τώρα 1+1 könyv (meg az egész sorozat, mert van olyan is, hogy 2+2 meg mindenféle) megrendelhetõ, konkrétan az 1+1 változat, CD-vel együtt szállítással 35.71 EUR lett, ami szerintem nem sok. (Legalábbis ahhoz képest hogy ha valaki le akarja fénymásolni meg másolgatni az egészet magának, akkor a rohangálás, munka, fénymásolás költsége szerintem legalább ugyanennyi.)
36 euro nem sok?? icon_rolleyes.gif icon_surprised.gif
Mikor az én anyagomra 1000-1500 Ft-t sokallt kiadni a "társaság" (nem konkrétan ez, hanem úgy általában)... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_twisted.gif
Hiába na, mi magyarok nagyon érdekes népek vagyunk. Kezdem megérteni a külhonban rólunk kialakult képet.
Háááát, ezt most nem nagyon értem.
1, Ha abból indulunk ki, hogy bármelyik könyvesboltban itt Pesten egy kazettás nyelvkönyv (pl a Teach Yourself) 12-13 eFt, akkor ez az összeg (kb. 9800 Ft.) szerintem relatíve nem sok, annál ez valamivel komolyabb anyag tán.
2, Ha valakinek fontos egy ilyen dolog, akkor ennyit - gondolom - bárki rá bír áldozni a dologra (még egy diák is), figyelembe véve, hogy pl a Szigetre egy napi belépõ 6000 pénz volt, és nekem úgy tûnt, hogy elég sok ember kényelmesen megengedhette magának.
3, Ha figyelembe veszem, hogy a cucc (könyv + CD-k) lemásolásának csak az önköltsége legalább 3-4 eFt, és még melózni is kell vele és a végeredmény kicsit más, mint az eredeti - szerintem ennek fényében se tûnik túl soknak ez a pénz.
Azt viszont nem értem, hogy ebbõl hogy következik, hogy mi magyarok milyen népek vagyunk, de ez tán nem is oly lényeges.
Sziasztok!
Szerintem se sok 10 ezer forintért egy könyv cd-kel.
Bár én könnyen beszélek mert nekem megvan az 1+1 és a 2+2-es Ελληνικά τώρα is.(ingyen) Csak sajnos nem cd-vel hanem kazettával.
Sziasztok!
Szerintem se sok 10 ezer forintért egy könyv cd-kel.
Bár én könnyen beszélek mert nekem megvan az 1+1 és a 2+2-es Ελληνικά τώρα is.(ingyen) Csak sajnos nem cd-vel hanem kazettával.
Pláne hogy CD helyett kazettákkal 8 EUR-ral olcsóbb lenne, ha lenne (de sajnos úgy már nem tartják a gonoszok.)