Tanuljunk görögül!
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szótár
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15844 Üzenet linkje2006-10-03 15:55:44 

Itt a válasz Csilla a mi tanárnõnk:

"Sziasztok!

Sajnos erre a hétre, még nem tudtam megszerkeszteni a feladatokat technikai nehézségek és idõ hiánya miatt..., de a jövõ hétfõre mindenki megkapja az elsõ leckét.Sajnos, az idõm így is egyelõre csak heti három alkalmat tesz lehetõvé a szerkesztésre, így hétfõn,szerdán és pénteken fogtok e-mail-t kapni!

Ja, és persze lesz nyelvtani anyag is+ kifejezések, témakörök(görög élet, kultúra..stb.)....és mivel a feladatok gyártásában elég rugalmas vagyok, így akár a témakör részben javaslatokat is szívesen fogadok...
Köszönöm a türelmet addig is!
Sziasztok!

Csilla"

# 107
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15864 Üzenet linkje2006-10-04 09:39:41 

Kedves Mindenki! icon_lol.gif

Aki jövõ héttõl tanulni akarja a nyelvet, annak írnék, hogy a nyelviskola fórumán ragadtam kicsit, és õk világosítottak fel, hogy itt nem kezdõ nyelvleckékrõl van szó, hanem a megszerzett tudtást lehet gyakorolni. Szóval aki most kezdi a görög ABC-t az alfánál, az jól tenné ha itt a szótár részben elkezdené tanulni, már most, és a Stratos által fordított dalszövegeket próbálná összeolvasni,és ne a fonetikusan írott részt!! vagy a mondatait. Ezt azért írom, mert a tapasztaltabbak szerint innen fog indulni az elsõ leckék. Még hétfõig nagy szorgalommal szerintem sikerül ennyi alapot elsajátítani. icon_wink.gif

Jó tanulást mindenkinek!!!

# 108
Gusthy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15879 Üzenet linkje2006-10-04 12:45:27 

Kedves Mindenki! (Καλημερα, csak hogy egy kicsit villogjak a görög billentyûzettel icon_smile.gif )

Van itt olyan ember, aki a Teach Yourself Greek v. Beginners Greek Course könyvbõl, esetleg a BBC Talk Greek-bõl tanult/próbált tanulni görögül? Ha igen, akkor milyen sikerrel?

Üdv,

Molnár Attila

# 109
Aranyvirag71
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15881 Üzenet linkje2006-10-04 12:54:08 

Szia !

Elnézést , hogy csak most válaszolok , de nem volt jó a gépem .
Köszönöm a segítséget , minden úgy van ahogy írtad annyival kiegészítve , hogy amikor a Word - be írni akarsz akkor a bal oldali Alt+Shift billenytyûvel váltani lehet olyan nyelvre amire a géped be van állítva.Az Alt billenytyût folyamatosan lenyomva annyiszor kell megnyomni a Shift billenytyût amíg a görögre nem vált.

Köszönöm a segítséget.
Era

# 110
Gusthy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15944 Üzenet linkje2006-10-05 13:19:41  Ελληνι

Némi kutakodás után azt találtam, hogy innen:

https://boutique.info-grece.com/default.php

a Ελληνικά τώρα 1+1 könyv (meg az egész sorozat, mert van olyan is, hogy 2+2 meg mindenféle) megrendelhetõ, konkrétan az 1+1 változat, CD-vel együtt szállítással 35.71 EUR lett, ami szerintem nem sok. (Legalábbis ahhoz képest hogy ha valaki le akarja fénymásolni meg másolgatni az egészet magának, akkor a rohangálás, munka, fénymásolás költsége szerintem legalább ugyanennyi.)

Üdv,

Attila

# 111
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15999 Üzenet linkje2006-10-06 21:53:11  ..

36 euro nem sok?? icon_rolleyes.gif icon_surprised.gif
Mikor az én anyagomra 1000-1500 Ft-t sokallt kiadni a "társaság" (nem konkrétan ez, hanem úgy általában)... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_twisted.gif

Hiába na, mi magyarok nagyon érdekes népek vagyunk. Kezdem megérteni a külhonban rólunk kialakult képet.

# 112
Gusthy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16000 Üzenet linkje2006-10-07 08:43:31 

Idézet:
36 euro nem sok?? icon_rolleyes.gif icon_surprised.gif
Mikor az én anyagomra 1000-1500 Ft-t sokallt kiadni a "társaság" (nem konkrétan ez, hanem úgy általában)... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_twisted.gif

Hiába na, mi magyarok nagyon érdekes népek vagyunk. Kezdem megérteni a külhonban rólunk kialakult képet.

Háááát, ezt most nem nagyon értem.
1, Ha abból indulunk ki, hogy bármelyik könyvesboltban itt Pesten egy kazettás nyelvkönyv (pl a Teach Yourself) 12-13 eFt, akkor ez az összeg (kb. 9800 Ft.) szerintem relatíve nem sok, annál ez valamivel komolyabb anyag tán.

2, Ha valakinek fontos egy ilyen dolog, akkor ennyit - gondolom - bárki rá bír áldozni a dologra (még egy diák is), figyelembe véve, hogy pl a Szigetre egy napi belépõ 6000 pénz volt, és nekem úgy tûnt, hogy elég sok ember kényelmesen megengedhette magának.

3, Ha figyelembe veszem, hogy a cucc (könyv + CD-k) lemásolásának csak az önköltsége legalább 3-4 eFt, és még melózni is kell vele és a végeredmény kicsit más, mint az eredeti - szerintem ennek fényében se tûnik túl soknak ez a pénz.

Azt viszont nem értem, hogy ebbõl hogy következik, hogy mi magyarok milyen népek vagyunk, de ez tán nem is oly lényeges.

# 113
PepeVFTS
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16001 Üzenet linkje2006-10-07 08:54:57 

Sziasztok!
Szerintem se sok 10 ezer forintért egy könyv cd-kel.
Bár én könnyen beszélek mert nekem megvan az 1+1 és a 2+2-es Ελληνικά τώρα is.(ingyen) Csak sajnos nem cd-vel hanem kazettával.

# 114
Gusthy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16003 Üzenet linkje2006-10-07 09:01:29 

Idézet:

Sziasztok!
Szerintem se sok 10 ezer forintért egy könyv cd-kel.
Bár én könnyen beszélek mert nekem megvan az 1+1 és a 2+2-es Ελληνικά τώρα is.(ingyen) Csak sajnos nem cd-vel hanem kazettával.

Pláne hogy CD helyett kazettákkal 8 EUR-ral olcsóbb lenne, ha lenne (de sajnos úgy már nem tartják a gonoszok.)

# 115
Csilla*
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16071 Üzenet linkje2006-10-09 12:13:48 

Remélem ma már küldi a dint a napi görög perceket!
# 116
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16073 Üzenet linkje2006-10-09 12:25:56 

Addig miért nem próbálsz meg: hallás útján tollbamondatni magadnak (a dalslágerekre, dalszövegekre gondolok!) s aztán azt(azokat), leellenõrizni...??? icon_rolleyes.gif icon_wink.gif
# 117
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16080 Üzenet linkje2006-10-09 13:38:00 

Elindult a görög napi percek!!!!!!!!!!!!! icon_lol.gif

A nyelv gyakorlásához mindenkinek sok sikert. icon_wink.gif

# 118
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16109 Üzenet linkje2006-10-11 14:56:31 

Sziasztok!

A görög napi percek fórumán ajánlotta leftie az alábbi weboldalt. Itt nagyon sok ige ragozását megtaláljátok, szerintem nagyon hasznos oldal.

Nézzétek meg:

http://modern-greek-verbs.tripod.com/home.html

Ez jó kis puska azoknak akik pl. a napi percek elsõ leckéje felett ülnek, és a 4 feladatot csinálják.

Jó tanulást mindenkinek! icon_lol.gif

# 119
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16689 Üzenet linkje2006-10-29 13:19:34  ..

Van egy szerény "ajándékom" a nyelvtanulók és nyelv gyakorlók részére;

https://ujagora.fw.hu/Kremala.jar

Ez egy akasztófa játék, görög nyelven, görög karakterekkel, amiben görög helységneveket kell kitalálni. Bármilyen java-s telefonon mûködik.

Tudom, hogy sokkal jobb lenne ha mondjuk csak angol közvetítõnyelv segítségével lehetne használni, de ez csak egy szimpla full-görög verzió. icon_lol.gif

# 120
Gusthy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#16834 Üzenet linkje2006-11-02 21:07:44 

Nagyon jóóó ez az akasztófa játék! icon_biggrin.gif

Köszönjük a "nép nevében"...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió