Na velem is megesett egy elég kellemetlen dolog.
Elutaltam a pénzt a Milos-is szállásnak, majd mivel neten utaltam 2000 Ft volt az utalási költség (négyezer helyett)
Erre tegnap vásároltunk kompjegyet a neten (szerencsére ennek költsége nincsen), és utána akartam utalni a robogófoglaláshoz a pénzt, majd még jó, hogy megnéztem a számlaegyenlegem, hát nem levontak ezek a*** 7200 Ft-ot ... a megjegyzésben látom a szállás nevét, teljesen kiakadtam.
A bank ahova utaltam a Görög Nemzeti Bank volt.
Vajon az lehet ennek az oka hogy több bankon keresztül megy a pénz, és mindenhonan levonnak??
Na de álljon meg a menet, nehogy már elutalok 25-30 ezer forintot és plussz rátesznek nekem majdnem 10 ezret...
Valakivel történt már ilyen?
Mindjárt hívom a bankot, de előre tudom hogy nem tehetek semmit, hiszen ők mindenféléért vonhatnak le pénzt...
És most megint ennek a banknak kéne utalnom 10 ezer ft értékben, nem is mertem elindítani az utalást, mert a 10 ezer nekem 20-ba kerülne
Az a plussz összeg a külföldi bank költsége, mint kiderült, a másik utalásnál is volt, ott "csak" 3000 Ft.
Vagyis egy külföldi szállásnak hogy elutaljak pénzt, min. 5000 Ft-omban kerül.
Ez már több mint egy éjszaka ára.
Valaki nem tud olyan megoldást, hogy olcsóbb legyen a kezelési költség??
Talán ha személyesen fizetném be?
Mert ez nekem nem járja, hogy 15 ezer forintom bánja hogy szállást foglaltam nyárra...
Ez nagyon jellemző amit írsz, és én is fogom a fejem, amikor előleget kell utalni, mert ezzel a plusz költséggel számolni kell sajnos, és tök mindegy eurós szláról vagy ft szláról utalunk. Egyedül előleget nem kértek tőlünk az osztrák magán házaknál eddig.
Ha lehetőséged van próbálj megalkudni a görögökkel, hogy ne kérjenek előleget. Hátha sikerrel jársz.
Csak az az érdekes, hogy 3 euro van feltüntetve ebben aleírásban, és nekem először 10 eurót vont le a görög bank, majd a másik (nemzeti bankuk) szinte 30 eurót.
Azért ez kicsit felháborító.
Már ott tartok, hogy 3 napi szállást vehettem volna a kezelési költségekből
a Bookingnál nem kérnek előleget, csak akkor, ha nem mondod le előtte a megadott határideig, de ha kinézed a szállást akkor felveheted velük a kapcsolatot közvetlenül is és akkor szintén nem kérnek előleget, legalább is tőlem nem kértek.
Normális esetben a külföldi bankköltséget szerintem nem neked kellene fizetni, hiszen az nem a te bankod költsége, hanem azé, akinek utalod az előleget. Nem lehet, hogy az utalásnál nem jól klikkelted be a paramétereket?
Amikor utalsz, akkor elvileg három lehetőségnek kell lennie:
1) csak a saját bankköltségedet fizeted
2) a fogadó bank költségeit is te állod
3) egyiket sem te állod
Én már több bankból utaltam külföldre és mindegyiknél megvoltak eddig ezek a lehetőségek. A fogadó bank költségei azok, amik igen sokba kerülnek (mint ezt már te is tapasztaltad...). A saját bankod költségei valszeg nem olyan borsosak, nekem pl. mindössze 500 Ft a külföldi utalás költsége.
Csak az az érdekes, hogy 3 euro van feltüntetve ebben aleírásban, és nekem először 10 eurót vont le a görög bank, majd a másik (nemzeti bankuk) szinte 30 eurót.
A bankköltség nem egy általános díjszabás, hiszen itthon is más-más banknál más-más összeget fizetsz ugyanazokért a szolgáltatásokért. (Sőt, ugyanannál a banknál is más költségeket számítanak fel a különböző fajta számlacsomagok esetén.)
Ugyanígy műküdik ez természetesen a külföldi bankok esetében is, szóval az nem mérvadó, hogy az egyik banknál, az egyik szállásadónál mennyibe kerül a bankköltség. Ha te épp nem ott foglalsz, akkor a díj lehet teljesen más.
Szerintem mindenképpen a saját bankoddal beszélj (ha nem találod meg az utalás paraméterei között, hogy hol kell átállítani a bankköltségviselés lehetőségeit), hogy mondják meg, hogy tudsz úgy utalni, hogy csak a saját bankköltségedet viseld, ne a másik bankét is. Kell lennie ilyen utalási módnak. A saját bankod költségét pedig kérdezd meg, de annak párszáz Ft-nál nem szabad többnek lennie.
Ki lehet választani azt amit írsz, de gondoltam ha elutalok pénzt, amiben megállapodtunk: pl:110 eurot, akkor ha abból levonják a szállásadó bankjának költségét, az szerintem nem korrekt.
De tanultam az esetből, legközelebb erre rákérdezek, és megpróbálom így intézni.
Csak eddig nem mertem, és most láttam, hogy mennyit levontak a szla-ról.
Ki lehet választani azt amit írsz, de gondoltam ha elutalok pénzt, amiben megállapodtunk: pl:110 eurot, akkor ha abból levonják a szállásadó bankjának költségét, az szerintem nem korrekt.
Ezt most nem teljesen értem. A 110 euró szerintem megérkezett hozzá hiánytalanul, abból nem vontak le semmit. Csak neked számolták fel pluszköltségként a fogadó bank díját. Ha másik opciót klikkelted volna be, akkor ezt a görög számlatulajdonos számlájáról vonták volna le.
Mindegy, szerintem most már ne rágódj rajta, úgysem lehet visszacsinálni... Tanulópénz, kár bosszankodni rajta.
Én is ezen gondolkodtam el, mikor legutóbb utaltam szálláselőleget. Gondoltam a külföldi bankköltség a számla tulajdonosát illeti, ezért csak az én bankköltségem kifizetését jelöltem be. Visszajött a szállásadótól az e-mail, hogy köszöni az előleget, rendben megérkezett, csak az a gondja, hogy 8,40 euróval kevesebb az összeg a bankköltség miatt. Elnézést kértem és megírtam, hogy térítjük személyesen. Hiszen ha a bankköltség levonódik, akkor mégsem a várt összeg érkezik meg. AZ is igaz, hogy így meg mi fizetünk többet, s ez sincs rendben. Szerencsés, akinek a szállásadó bevállalja a saját bankköltségét.
Nem gondolom, hogy ez korrekt eljárás a szállásadó részéről... miért kéne neked fizetni az ő bankköltségét...??
Illetve igazából nem is az a baj, hogy kell, hanem az, hogy nem szól előre... mert nyilván a többi szállásadó is velünk fizetteti meg, mert vagy eleve beépíti az áraiba, vagy pedig olyannal is találkoztam már, aki úgy kérte az előleget, hogy x + 4 € a bankköltségre...