Egy kicsivel elébb azt írtam, hogy számomra a görög borok nem jöttek be. Valamelyik nap kerestem a bolt polcain a vacsorához egy megfelelõ, vörös félédes bort. Találtam is egy görög bort: IMIGLYKOS CAVINO, asztali bor.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a biztonság kedvéért vettem egy ismert fajtát is. Ez utóbbit nem kellett felbontani. Úgy gondolom nem ez lesz az utolsó üveg, amelyet ebbõl a fajtából megveszek.
Rebeka ezt abort Én is megkóstoltam és egy kellemes emlék fúzõdik hozzá.
Ajánlom mindennkinek egy kellemes gyümolcsös bor benne van a mediterán gyümölcsök aromája
Még ilyet, hogy görög bor mellé nincs görög vacsora?????
Én nagyon szeretem a mediterrán borokat, mert nem olyan testes mint a miénk, és igazán üditõ egy pohár belõle, és szerintem még egészséges is.
Én is hoztam többfajta bort, de a nevükket ne kérdezd, csak azt néztem, hogy édes legyen, a színe már nem is volt olyan fontos, és az árát, mert az olcsóbbat nem vettem meg. Ami igaz, a vörös az jobban izlett mint a fehér bor.
Tényleg tudom mindenkinel ajánlani, hogy kóstolják meg a borokat is a Metaxa az Ouzo, és a Mytos sör mellett.
Úgy gondolom, ide kapcsolódik: a múlt héten vásároltame egy hazai gyártó termékébõl, ami a "Zeusz (feta jellegû sajt)" nevet viseli. Kellemes árfekvése ellenére meglepõen jó minõséget kaptam. Vetexik az igazi tiri fetával.
Amit Te írsz, az tehéntejbõl készült sajt, és szerintem meg se közelíti amit oda kint leghet kapni.
De itthon is van, kecsketejbõl készült sajt, azt is érdemes lenne megkóstolnod.
A feta sajt juh vagy kecsketejbõl, vagy a kettõ keverékébõl készül oly módon, hogy a durvára vágott juh- vagy kecsketúrót összepréselik, megsózzák és saját savójában hagyják megérni.
A borokhoz visszatérve, amikor Görögországban vagyok általában az Apelia bort iszom. Ez nagyon könnyû bor, másfél literes üvegben árulják a super marketekben és elég olcsó is. Szoktam haza is hozzni, de mivel másfél literes kiszerelésben kapható pár üveg már tetemes súlyt nyom a bõröndben, így rendszerint csak 1-2 üveg fér be.
Én még itthon nem találtam olyan feta sajtot ami hasonlítana a görög fetára, pedig kerestem. A legnagyobb gond az, hogy az itteni gyártók valóban csak tehéntejbõl készítik, így már nem lehet olyan az íze. Bár rendszerint vásárolok hazai fetát is, mert ízlik, csak tudom, hogy az nem feta.
(Összecsordult a nyál a számban a jó fetára gondolva.)
Szerintem ez hasonlít legjobban az eredeti, friss fetára. Az állaga krémes, vékonyan vágva mégis rétegesen törik.
Tegnap fel si buzdultam rejta és rögtönöztem magamnak egy görög vacsorát.
Szia Hadnagy!
Jó Neked, hogy görög vacsit ettél. Tegnap ebédelni szerettünk volna egy görög étteremben, de sajna zárva volt. Így maradt a magyaros kaja a mellette lévõ étteremben.