Sziasztok.
Na látjátok, ezért megyek autóval. Egyébként Stavrostól Sartira nekem is tartott az út két órán át. Egy hegyi szerpentinen vitt a gps, gyönyörű helyeken mentünk, csak nagyon lassu.
Mi busszal mentünk a Dias Zeussal...az út "mindössze" 30 órába telt odafele, visszafele már "csak" 20-ba. Odafele vagy 4 órát álltunk a szerb határon, 2-t a macedónon, 1-et pedig a görögön. Majd a mi buszunk először Sarti felé fordult, délután 2 körül meg is érkeztünk oda. 1 óra pihenő után elindultunk végre Stavros felé, a sofőrök azt sem tudták merre kell menni, így a 180 km-t 4 órába tellett megtenni (a tervezett másfél helyett). Így este 7-re sikerült is megérkeznünk A légkondi elvileg működött a buszon, de ebből semmit sem érzékeltünk. Az az érdekes, hogy 30 óra folyamatos működés után a busz még aznap este visszaindult a hazafelé tartó utasokkal Magyarországra.... Szóval az út nagyon viszontagságos volt, de megérte a szenvedés Stavros gyönyörű hely, és nekünk az idegenvezetőnk, Edit is nagyon aranyos volt, a fakultatív programok közül a Kavala-Thassos-osra szerintem mindenképp érdemes elmenni
mi mindig busszal megyünk. szerencsére a lakhelyünkön van egy nagyon korrekt utazási iroda (zeus partneriroda). Nekünk úgy szokott zajlani az utazás, hogy helyből indul a busz (nem kell pestre bemenni), a leérést pedig úgy kalkulálják, hogy a lehető legkevesebbet vagy semennyit se kelljen várni a szállásra. (a busz végig lent marad görögországba)A hazainduláskor nem kell menni kérdezősködni, hogy mikor jön a busz és hova,hanem reggel 9kor kipakolunk az apartman elé kb 15-20 perc múlva jön a busz értünk(9kor elindulnak és fölveszik az összes utast) és már indulunk is haza. Itthon megérkezéskor mindenkit próbálnak az otthonához legközelebb kirakni.
Mivel a busszal utazók közül senki nincs a fórumon, igy leirnám mit tapasztaltam a megérkezésünk napján. Reggel hamarabb érkeztünk Stavrosba mit a busz. Az előttünk lévő csoport szépen lepakolt a medence környékére. Később megjött a busz, majd mindenki elfoglalta a szobát. Utána lementünk a partra. Délután megérkezett a busz amivel az előző csoport elindult. Este 7-körül elmentünk vacsizni, akkor láttam, hogy még mindig van aki ott ül a medencénél a csomagjával. 20,30-Körül értünk vissza, addigra már elmentek. Gondolom egy másik busszal. Szerencsétlenek, 12-órát ott ülni. Nem lettem volna a helyükbe. Hogy miért jött ilyen későn a busz. Nem tudom.
#1740712011-08-24 18:00:55 Válasz a #174039. hsz-ra
Szia!
Mit szeretnél? Képeket mutatni nekünk? Amit belinkeltél az a te alapgéped (sztem), nem? Arról mi sajnos nem tudunk fotót nézni, tölsd fel őket a picassa-ra, vagy más képmegosztó oldalra, és annak a linkjét másold ide a fórumba.
Üdv. Éva
Kszifiasz! Örülök, hogy épségben és élményekben gazdagon hazaérkeztetek. Külön köszönöm, hogy nem feledkeztél el rólam. Köszönöm az infókat és türelmesen várjuk a fotókat.
Vicosz.
Fenyőmézet csak a piacon láttam, ottt is csak fél kilósat 4 euro volt. Kocsi bérlés. Kia Picanto, vagy Fiat Panda. Egy napra 30 euro, két napra 60 euro, egy hétre 200 euro az ára.