Nem tudom, mennyire olvastál vissza, de Makrigialos-on van kagylótenyészet, s így rengeteg kagyló. Ki ne hagyd! Paradicsomosan (Mídha szaganaki) és rántva.
Köszönöm hogy nézed az utakat,szept 1.-tõl már minden idõpont jó,ne haragudj hogy nem válaszoltam,de lányomat sürgõssen mûtteni kellett,nagy volt a baj, bár lassan de már gyógyul. Mire mennék meg is erõsödik, nyugodtan tudnánk egy kicsit pihenni. Nézegetem Stavrost és Tassost,ha valamelyik sikerülne,akkor kocsival mindkettõt láthatnám
Timba, sajnálom, hogy ilyen nagy gondotok volt, de azért jó, hogy már túl vagytok rajta!?
Igazság szerint azóta még alig tudtam szétnézni a neten, de ma úgy néz ki talán lesz több idõm, szétnézek, hátha találok valamit.
Abban igaza van H.apcinak, hogy talán Stavros sem fog annyira tetszeni, de autóval rengeteget lehet kirándulni és kiindulópontnak megfelelõ.
Mi is azért választottuk, mert sok helyet be tudunk majd innen járni.
Nekünk 2-án kezdõdik a turnus, a Dias-Zeust nem kérdeztétek még esetleg, hogy nincs-e hely abban az idõpontban?
A fiamék is utólag döntötték el, hogy ide jönnek, és még tudtunk nekik szállást foglalni. Szerintem telefonon tudnak segíteni.
Sziasztok!
Ma jöttünk haza makrigialosról, ha bármi érdekel szívesen segítek mindenkinek!sajnos én a vizet illetõen óriásit csalódtam???!!!
Medúza hátán medúza......
De a fürdést hanyagolva is jól éreztük magunkat .Szóval segítek ha kell!!
Reni
Szia Reni! De gyorsan eltelt ez az egy hét! Sajnálom, hogy van, amiben csalódtál, de azért az jó, hogy jól éreztétek magatokat!
Kicsit részletesebben is mesélj már, hogy milyen volt az üdülés? Merre jártatok, mit csináltatok? Szóval mindent!
És persze fotókat is szivesen látnék!!!
Szia Busaianikó!
Busszal mentünk nagyon féltünk az úttól(mert a kocsihoz szoktunk), de bátran merem ajánlani a buszt mindenkinek, Bolla traveles busszal mentünk két szuper sofõrrel, le a kalappal elõttük szóval az úttal minden rendben volt, (igaz végig a fiam hõemelkedését próbáltam csillapítani ez volt csak a bibi).
Odafele 19 órát utaztunk, reggel érkeztünk a szállásunkra én azzal is megvoltam elégedve, mivel last minuttal mentünk sajnos csak 1 szobát kaptunk 4-en légkondi nélkül.Most pici szünet mert megjött a fõnököm
Folyt köv:
Szóval nekünk a szállás is megfelelt, itthon sincs légkondink mégis kibírjuk valahogy.
A part viszont nagy csalódás volt a víz felkavarodott, koszos, hínáros (és még ez sem lett volna akkora baj) és hemzsegtek a medúzák mindannyiunkat agyon csíptek, tehát a fürdés részben amiért mentünk az kimaradt.
Szerettünk volna motort bérelni de az idegenvezetõnk óva intett tõle mert nincs rajta biztosítás ramaty állapotban vannak és szinte biztos, hogy elromlanak a kárt pedig ami ált. 500euró nekünk kellett volna állni(a bérleti szerzõdés pedig görög nyelvû és abban van leírva h. teljes anyagi felellõsség a miénk).Sajnos nem egy és nem kettõ példa volt rá.Szóval a motoros kiruccanás kilõve, még ekkor sem adtuk fel megkérdeztük a segítõkész idegenvezetõnket Viktort hogyan tudunk innen kimozdulni, nézelõdni, ha motorral nem kocsi bérlés meg nics, esetleg busszal?Erre jót nevetett, hogy a sofõr akkor áll meg enni-inni amikor csak akar mi meg majd ülünk a buszon, amúgy odatalálni sem fogunk.És különben is ha bármiért rendõrség akár kórház tolmácsra van szükségünk Õ jön 50euró /óráért mert nem tartozik a feladatkörébe!!!!!Ekkor már kicsit keserû volt a szájízünk nem erre számítottunk!!!Még ekkor is próbálkoztunk!!!A hotel olimpisaban megismer
Reni! Nagyon sajnálom, hogy történtek kellemetlenségeid! Ezt a Viktor dolgot nem értem, mert Ratio szerint meg nagyon segítõkész, kedves volt velük.
A Te leírásodból viszont nekem úgy tûnik, mintha mindenáron a fakultatívot erõltette volna nektek és azért beszélt volna le mindenrõl!
Én a helyetekben azért szétnéztem volna robogó ügyben, mert valakinek a régebbi fotóján láttam,hogy már másik motorkölcsönzõ is mûködik Makryban, nemcsak egy és biztos,hogy lett volna olyan motor, ami megfelelt volna.
Én még nem tapasztaltam olyan kölcsönzõt Görögországban, ahol ne lett volna biztosítás a jármûveken.
Persze ez az én tapasztalatom, de nem szimpatikus, amit eddig írtál Viktorról. Szerencsére nem leszünk majd ráutalva, mert autóval leszünk, nagyon sajnállak, hogy így alakult.
Giannis, vagy Éva esetleg más magyarok sem tudtak segíteni, vagy javasolni valamit?
Persze látom, hogy még nincs befejezve a leírásod, várom nagyon, hogy folytasd! És persze a fotókat is, ha már felraktad valahová!
Mi idén is voltunk Makrin igaz autóval,de csatlakozva Anikóhoz,érdemes lett volna szétnézni kölcsönzés ügyben mert jó pár verdát láttunk mi is,aminek állapota kitûnõ volt.Buggyt béreltünk is,10 eur/óra,amivel partról partra lehetett menni.Ráadásul még 1 óra hosszát ajándékba kaptunk.
Dias! a quadokat nem láttad mennyibe kerülnek? Mert mi is autóval megyünk, de egy nap szeretnénk quadot bérelni! Persze majd szétnézünk mi is alaposan!
Hát ha valakinek hivatalos ügyeinek intézésére tolmácsra van szüksége, akkor azt bizony meg kell fizetnie. Természetesen számlát kell kérni, mert az utasbizti is csak úgy fizeti ki.
A Viktor munkaköre nem terjed erre ki. Baráti szivességbõl? Nem valószínû, hogy az 1500-2500 ember mindegyike a barátja legyen a nyáron. Az idõ meg pénz (vagy pihenünk, vagy dolgozunk)
Neki az a dolga amire felvették: a fakultatív kirándulások levezetése. Azon meg jól éreztük magunkat! Jobban, mint máskor!
Mopedek papírjai valóban idegen nyelvûek és az árharc miatt lement az ár 20€-ról 5€-ra. Erre mondták, hogy azért, mert nem kötnek rá biztosítást. Hát fel kell készülni és esetleg többért kérni a biztit is. Persze nem magyarul megy ez sem és nem fog ebben segíteni senki sem. Ragaszkodni az angol nyelvû kiegészítéshez!!! Ha nem beszéled a nyelvet vinni kell saját kiegészítõ papírt itthonról!
A környék strandjait szerintem csak ezzel lehet elérni (na meg akinek autója van), bár a Korinost a méhkaptárakon keresztül én nem közelíteném meg mopeddel vagy quaddal! Már írtam, hogy nem kellemes az átrepülõ darazsakkal találkozni.
A víz pedig a hullámzás hatására felkavarodik (az a bizonyos finom homok). Legalább 1 nap amig leüllepedik. Talán a Pydnánál ez kissé gyorsabb, mert ott sokkal sekélyebb.
Sajnos nem ismerjük, hogy a medúzák milyen idõpontokban sokasodnak, én is a honlapomon csak az ott tartózkodásunk alatti mennyiséget írtam le. Tényleg jó lenne, ha mások is megírnák, hogy más idõpontban mit tapasztalt.
De miért csíptek meg? Ti nem féltetek közel menni hozzájuk?
Na mi éppen ilyen megfontolásból választottuk az autós utat, mert, ha felkavarodik helyben a víz, akkor akár OB-ig (22 km) is érdemes elautózni.