#1885972012-06-23 20:35:46 Válasz a #188594. hsz-ra
Vágjatok bele, higgyétek el szuper nyaralás lesz, és csodás élmény lesz a gyerkőcöknek!
A gyerekek legtöbbje (nincs statiszkikám, csak véleményem, személyes élményem:)) nagyon élvezi az ilyen helyeket, a tengert, sőt még az utazást is.
Mi Thassosra megyünk, és örülök, hogy még valaki ennyire dicséri a szigetet!
Gyerekek ! Itt nem arról van szó, hogy a gyerkőcnek nem járna a kikapcsolódás, csak épen egy 3 éves vagy annál fiatalabb gyerkőc nem nagyon fog emlékezni arra, hogy hová vitték el nyaralni a szülei max. nagyobb korában majd látja a róla készült képeket, de emlékei nem nagyon lesznek, mivel általában az emlékeink 3 éves korunk után maradnak meg bennünk vagy még később. Akkor se mindegyik
Vikso mondanivalójának szerintem ez volt a lényege.
Biztos aranyos meg tündi-bündi, de azért ne felejtsük el egy pici gyerekkel az utazás tengerparton nagyobb felelősség. Jobb és több odafigyelést kíván és valljuk be az ember valójában nem nyaral, hiszen ugyan azt fogja csinálni, mint odahaza. Lehet, hogy az úton el lesz mint a befőtt, de egy nyaralás nem csak az oda és visszaútból áll. Gondoljunk csak bele néha még mi is alig bírjuk a 35 fokos hőséget, akkor egy csöpség vajon mennyire bírná ? Ne áltassuk és csapjuk be magunkat, mert nem tudunk a kisgyerek bőrébe belebújni.
De felőlem mindenki azt visz nyaralni akit akar én biztos nem aszaltatnám a gyerekemet ilyen korba még árnyékba sem a tengerparton.
#1885992012-06-23 20:37:24 Válasz a #188594. hsz-ra
Kedves Larik!
Stavros szerintem is nagyon jó hely gyerkőccel. Nem a túl nyüzsis, de nem is túl csendes kategória. Nekem nagyon kedves kis település emlékem van róla. Lehet jókat sétálni az ó faluban fel-fel az emelkedőn egészen a Panoráma étteremig. Hajós kirándulásra pedig van lehetőség (igaz már 7 éve voltam utoljára Stavroson, de ez nem változott szerintem). Van egy lakatlan sziget kirándulás. Az biztos tetszene és akkor nem marad ki a hajókázás sem a gyerkőcnek. Autóbérléssel (ha gondoltatok rá) vagy távolsági busszal pedig mehettek pár gyönyörű helyre a környéken Jó utat és tényleg ne fosszátok meg a kis családotokat a rengetek élménytől.
És egy nyaralásnak nem csak arról kel szólnia, hogy a szülőknek emlékei legyenek a nyaralásról, hanem a gyereknek is
De mondom, mindenki azt és úgy tesz ahogy gondolja. Ez amúgy sem egy vitafórum, az ember elmondja a véleményét. De ettől még nem szeretném ha "parasztfelkelés" törne ki.
És nem szándékom senkit se meggyőzni pont az ellenkezőjéről, mint amit én gondolok.
Sziasztok!
Láttam, hogy a Sartis topikban kérdezték, hogy milyen az emeletes buszon legelöl ülni.
Hátha a kérdező ide is betéved...
Mi egyszer ültünk azon a helyen, vegyes érzelmekkel. A kilátás miatt nagyon megérte, lehetett fényképezni, és úgy emlékszem, hogy mintha nagyobb helyünk is lett volna. (rég volt:)). Ráadásul elölről senki nem akarta a háttámláját nekem nyomni, hátrébb tolni. Viszont ahogy felkelt a nap, minket végig telibe kapott, ez nem esett annyira jól.
Valamint mivel a tévé majdnem a fejünk felett volt, ezért nem is láttuk rendesen, meg hangos is volt.
Én anno célirányosan azért akartam odaülni, mert a kanyargós utakon elég gyakran hányingerem volt, és ha mindig előre kifelé nézel, az megkönnyiti ezt a problémát.
Az emeletes buszon elöl ülős témához:
Mi utaztunk már ott,a lábainknak nem volt elég hely,számunkra nagyon szűk és kényelmetlen volt.Szinte végig ránk tűzött a nap,úgyhogy sikerült jól leégni az üvegen keresztül Viszont a kilátás valóban jóval pazarabb,mint annak,aki előtt ülnek,igazad van Messinia Tehát van előnye is,de mi utána sosem választottuk ezt a helyet.
... hogy együtt nyaraljon a család kihallott már ilyent, hiszen akkor kihal az antiszocializált típusú ember (öregeket az elfekvőbe?) szv. vannak még fura fazonok de legalább tartanák magukban
Ejső sorban űlni em. buszon csodálatos élmény, Krétára egyszer sikerűl
Nagyon köszönöm az információkat. Azt gondoltam, hogy nem lesz egy leányálom, mert innen Pécsről a busz 13:45-kor indul /elvileg/ így gondolom enyhén szólva melegünk lesz majd. De majd a kilátás remélem kárpótol mindenért.