Sziasztok! Tegnap értünk haza Paraliáról, kényelmes tempóval 14 óra alatt, több megállással, Szerbiában szakadó esőben. Akinek lenne kérdése szívesen válaszolok.
engem érdekelne hogy tudtatok e már fürödni vagy nagyon vacogni kellett még a vizben?
#1866662012-06-07 17:04:18 Válasz a #186486. hsz-ra
szia, sajnos most nincs időm végigbogarászni a fórumot, úgyhogy direktben kérdezek, ha már felajánlottad
Mik a tapasztalataitok? A szerbek még mindig utaznak a magyar autókra, vagy ezen már sikerült túllépni? (nem tudom, hogy magyar vagy német rendszámmal lenne szerencsésebb menni).
Hol váltottatok szerb dínárt?
Mire kellene figyelnünk az úton?
#1866672012-06-07 17:05:29 Válasz a #186665. hsz-ra
Szia! Igen, tudtunk és nem is keveset. Az első napon még szomorkás volt az idő, aztán nagyon erősen sütött a nap és szombat, vasárnap, hétfőre már csak délután háromtól lehetett leégés nélkül a partra menni. A víz kicsit hullámzott, de nagyon kellemes volt. Szívesen maradtunk volna még.
#1866722012-06-07 17:16:04 Válasz a #186666. hsz-ra
Szia! A szerbek és a macedónok sem igazán utaznak a magyarokra, nagyon rendőröket sem láttunk. Gondolom a kirívó szabálysértéseket nem hagyják szó nélkül. Inkább a buszokat, kamionokat ellenőrizték. Mi dinárt és denárt sem váltottunk, a fizetőkapuknál lehet €-val fizetni és abban is adnak vissza, ki van írva az ára, kategóriánként. Tankolni MC kártyával fizettünk, meghajolnak előtte, itthon meg középárfolyamon von le a bank. OMV-nél tankoltunk, 365 Ft literje a 95-ös benzinnek. Macedoniában kifelé Velesnél van félpályás útépítés, na az húzós, 60 tábla és előzni tilos. Az úttest meg felmarva. A határokon személyivel mentünk, pár perc volt, a Görög oldalon meg előre kell gurulni és az EU sávra állni, csak felmutattuk a személyiket és már be is léptünk. Remélem mindenre választ kaptál, de kérdezz nyugodtan, ha valami még érdekelne.
sziasztok, lenne még egy elég butának tűnő kérdésem, de felteszem... német rendszámú autóval mehetünk Görögországba teljes nyugalommal? gondolok itt a szerbekre; aztán a jelenleg Görögországban kialakult erős németellenes érzésre.
nyilván kis nyaralófaluba megyünk; ahol az ott élő görögök hálásak minden turistáért. inkább gondolok az autóútra magára; a határellenőrzésre. az a helyzet, hogy a párom német rendszámú céges autójával lenne jobb menni, de vannak félelmeim.... szóval mi a véleményetek?
#1868072012-06-08 16:54:59 Válasz a #186805. hsz-ra
Szia!
A határokon lehet "gondotok".
A német rendszámos autókat hajlamosak lassabban átengedni.
A török vendégmunkások is német rendszámos autóval közlekednek.
Automatikusan csinálják ezt a határőrök (nem a magyarok).
Én ezt tapasztalatból tudom.
Hozzánk jött a "szerv" és megkérdezte, hogy magyarok vagyunk-e. Aztán szépen odanavigálta az autónkat a másik sávba és 2 perc alatt átjutottunk a határon (mac. - görög határ). Pedig jó hosszú tömött sorok voltak.
Üdv.
Ma érkeztünk haza és lelkiismeret furdalásom van, mert istenítettem az elkerülő utat. Most azt mondom senki ne menjen arra, ugyanis az átadott új szakaszokat lezárták. Belgrádban a híd javítása befejeződött, de valamiért két sávra korlátozódott a forgalom, nem láttam mi indokolja.
Viszont a Belgrád előtti fizető kapu (hazafelé) után útjavítás van, az elkerülő úti lejáró után. Lefele 2 sáv járható, hazafelé 1 sáv. Nem hosszú a lezárás, de előttem egy osztrák simán le ment, majd jött volna visszafelé. Egyébként sima út volt.
#1868972012-06-10 07:49:11 Válasz a #186869. hsz-ra
Szia! Mi kifelé az elkerülőn mentünk, de visszafelé már a városon át. Kifelé kellett csak a macedónoknál kitölteni a papírt, belépéskor, utána már senki sem kérte. Hazafele már nem kellett, nem is foglalkoztak velünk különösebben.