Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11116
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209188 Üzenet linkje2013-08-17 20:04:57  Válasz a #209171. hsz-ra

Szia Dtina!

Olvastam amit írtál, és ezt az egyet nem értem "Ami meglepetésként ért, az az volt, amikor Thessaloniki előtt kiírta, hogy merre kell menni Katerini felé, és bizony két fizetőkapunál megszabadultunk egy pár eurótól. "

Ezt hogy kell érteni ? Hogy hogy fizetnetek kellett ? Illetve mennyi eurótól szabadítottak meg benneteket ? :/

# 11117
Dtina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209226 Üzenet linkje2013-08-18 16:54:09  Re:

yakumo18 írta:
Szia Dtina!

Olvastam amit írtál, és ezt az egyet nem értem "Ami meglepetésként ért, az az volt, amikor Thessaloniki előtt kiírta, hogy merre kell menni Katerini felé, és bizony két fizetőkapunál megszabadultunk egy pár eurótól. "

Ezt hogy kell érteni ? Hogy hogy fizetnetek kellett ? Illetve mennyi eurótól szabadítottak meg benneteket ? :/

Biztos, hogy van másik út is. Athen felé kellett mennünk a tábla szerint, a leggyorsabb és legjobb út a határ után Thessaloniki előtt Athén irányába kanyarodtunk az autópályán, ami fizetős. A másik utat nem kerestük meg, itt a kapunál szembesültünk azzal, hogy fizetni kell. Az első kapunál 1,20 eurot, a második kapunál 2,20 eurot.

Ma már kirándultunk is, elmentünk Alikesbe a sólepárlókat megnézni, tudjátok, ahol be lehet magatokat kenni iszappal - ezt nem szabad kihagyni - és utána befekszel az egyik "medencébe" és lebegsz a vízen, mivel annyira sós. Csodálatos érzés, kihagyhatatlan lehetőség!!

Többen kérdezték priviben az árakat, majd nyitok egy fotóalbumot ismét és oda felteszem a képeket. A szőlő ára egyre olcsóbb, 3 kiló szőlőt adtak 2 euroért, de van, ahol egy kiló szőlő 0,70 euro.

Kirándulásaink során ami az újdonság erejével hatott, az a kiwi ültetvények, hihetetlen mekkora területen vannak és mekkora kiwik vannak a bokrokon, amiket felfuttatnak karókra. Ez olyan élmény volt, mint Pargan, amikor citromot szedtünk a fáról, mert akkora citromokat még életemben nem láttam addig, most a kiwivel voltunk így. Hatalmas a méretük.
Nagyon sok errefelé a gyapotföld pölö. Azzal legelőször Sarti környékén bolyongva találkoztunk, most itt ismét láthatunk.

Az idő repül, hihetetlen módon nem érzékeljük az múlását, talán, mert tele vagyunk programokkal. Tegnap pölö vacsorázni este fél 12-kor vacsoráztunk, ma pedig fél 5-kor ebédeltünk.

Ja, kisgyerekesnek és akik szeretik a kagylót: nagyon szépek, nagyok és esztétikusokat lehet találni. Mi hoztunk a lányainknak négy tejfölös vödröt, tudjátok a literes kiszerelésűek. Na azokat fél óra alatt teleszedték.

Folyt.köv.

# 11118
Dtina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209262 Üzenet linkje2013-08-18 22:45:22 

Valaki megírná nekem miként lehet ide a fórumra fényképet felrakni hozzászólásként. Előre is köszönöm!
# 11119
Apaxp
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209305 Üzenet linkje2013-08-19 17:51:52  Válasz a #209262. hsz-ra Előzmény #209262

Szia dtina!
A képet fel kell tölteni egy tárhelyre.
A hozzászólás írásakor az img gombra nyomni, utána a kép url-jét bemásolni majd ismét az img gombot megnyomni.
Itt egy másik módszer

# 11120
Dtina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209368 Üzenet linkje2013-08-20 23:01:50  Re:

Apaxp írta:
Szia dtina!
A képet fel kell tölteni egy tárhelyre.
A hozzászólás írásakor az img gombra nyomni, utána a kép url-jét bemásolni majd ismét az img gombot megnyomni.
Itt egy másik módszer

Köszönöm, valami rémlett, legutoljára amikor Pargan voltunk, akkor pakoltam fel képeket, azóta nem.

Nem tudom ki hogy van vele, de nálunk az idő hatalmas ellenség. Mióta itt vagyunk, azóta minden tolódik. Gondolom a plusz egy óra is hozzájárul, de például az ebédet délután 5 körül fogyasztjuk, még vacsorázni éjfél körül szoktunk. Addig program hegyek.

Tegnap voltunk az Olimposzt megmászni. Mit mondjak, felejthetetlenre sikeredett. Prioniáig feljutottunk, ott rögtön van egy csodálatosan szép és piszok hideg vizű vízesés. Ott egy kicsit beledugtuk a lábujjainkat, mást nem, mert kifagytunk volna, annyira hideg a vize. Nos onnan úgy gondoltuk nem sok időt kell arra szánnunk, hogy a menedékházig feljussunk. Nos ezt nem tudtuk megvalósítani, mivel két óra (gyerekekkel voltunk) hegymászás után úgy döntöttünk, nem folytatjuk az utunkat, visszafordultunk.

Az Enipea kanyonon át jutottunk el az Olimposzra. A Stavros menedékház kb. 1000 méter magasságban található, rendelkezik tavernával, de ha nem akarsz enni, akkor is megcsodálhatod Pieria megyét, ami csodálatos látvánnyal kápráztat el.
Az Agios Dionysios kolostor 850 méter magasságban található.

Litcohoro tényleg meseszép városka. Aki arra jár, ki ne hagyja.
Dionban szabadtéri feltárás látható, a felnőtt belépő 4 euro volt.

Útközben megnézhettük megint a hatalmas kiwi ültetvényeket, amit újdonság volt, soha nem láttam még dohányszedést. Na itt ebben is bővelkedett a táj. A szárítást megoldását is megnéztük.

Közlekedés: rémes!!!!!! Itt lehet hogy van KRESZ, csak a görögök nem alkalmazzák. Egyszerűen kiakasztó!

Ma öt gyrosz - kicsi - tálat kértünk, egy görögsalátával. A három tálhoz járt ingyen fél liter fehér bor. Az adag kisadagnak számított, de alig tudtuk felnőttek megenni, akkora adag volt. Kértünk még végén két üveg ásványvizet is. Mindezért 22,50 eurot fizettünk.

Az ígért képeket majd ha haza értem, akkor tudom felrakni, mert itt nem sok időm van ezen molyolni.

Lidl áruház. Telítve van mindennel. Ne számíts arra,hogy azt kapod, amivel az otthoni Lidl boltok vannak telenyomva. Itt teljesen más árukészlet van. Hatalmas választékkal rendelkeznek.

Holnap irány Thessaloniki. Remélem a parkolással nem lesz gond. Mert itt Paralian nem egyszerű este 8 után leparkolni. Úgy kell vadászni a szabad helyeket.

# 11121
Agib
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209581 Üzenet linkje2013-08-25 13:02:17 

Sziasztok!

Volt valaki az Olimpios Travellel a Corfura szervezett fakultativ kirandulason vagy hallott rola, hogy milyen?

Agi

# 11122
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209596 Üzenet linkje2013-08-25 20:05:40 

Sziasztok !
Már így is rengeteg kérdésemben segítettek, így csak lenne még egy, amire sajnos én nem tudom a választ.
Arra lennék még kíváncsi.. ( Mivel láttam több képen hogy Paralian csak homokos part van. ) hogy ott Paralia környékén található -e olyan fürdőző rész, ahol csak egy icipicit sziklásabb lenne ?? És gyalog sincs messzire a falutól ?
Lehet hogy őrült nagy marhaságot kérdeztem icon_biggrin.gif De hát így tanul az ember icon_smile.gif
Már csak 1 hét van az indulásunkig,várjuk nagyon ! icon_smile.gif
Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Szép Estét/Napot mindenkinek !

# 11123
Keve
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209600 Üzenet linkje2013-08-25 20:55:08  Válasz a #209596. hsz-ra Előzmény #209596

Séta távolságon belül én nem tudok köves partot, de biciklivel, vagy motorral könnyen elérhető Litochoro, ott köves-sziklás a part.
# 11124
Keve
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209601 Üzenet linkje2013-08-25 20:56:36  Válasz a #209596. hsz-ra Előzmény #209596

Ja és ott van egy eszméletlen Bech Bar is! icon_smile.gif
# 11125
Keve
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209602 Üzenet linkje2013-08-25 21:03:59  Válasz a #209596. hsz-ra Előzmény #209596

Pontosabban Litochoro Plaka (23 km)
# 11126
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209609 Üzenet linkje2013-08-25 23:06:07  Válasz a #209602. hsz-ra Előzmény #209602

Nagyon szépen köszönöm a választ ! icon_smile.gif)
# 11127
Lanicor68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209634 Üzenet linkje2013-08-26 18:17:20 

Szep napot mindenkinek.Imadom Gorogorszagot. Szinte minden reszen voltam mar.5 eve voltam elosszor Paraliana nagyon jo volt gyonyoru tiszta tenger azonban tavaly ismet oda mentunk es lattam hogy a hullamtoro gatakat elbontottak nagyon zavaros lett a viz nem olyan szep tiszta mint regen Nagyon szeretnek jovore ujra oda elmenni ezert kerdezem akik az iden ott jartak mit tapasztaltak milyen volt a tenger
# 11128
Piros75
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209636 Üzenet linkje2013-08-26 19:19:08  Válasz a #209634. hsz-ra Előzmény #209634

Zavaros icon_sad.gif
# 11129
Dtina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209645 Üzenet linkje2013-08-26 22:20:37 

Most már itthonról írok. Haza értünk, ma felpakoltam az albumba a képeket, csupán már az értesítést várom, mikor lesz nyilvános a Hellaszon. Ha valakinek kérdése van, állok rendelkezésre. A Giotis Apartmanban volt a szállásunk, ha valakit érdekelne, tudok e-mailcímet/telefonszámot is adni szállás ügyben. A tulaj nagyon aranyos fiatal olasz srác, közvetlen, segítőkész. A szállásról privátban tudok írni és fényképeket küldeni.
# 11130
Logic0
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209658 Üzenet linkje2013-08-27 08:53:46  Válasz a #209634. hsz-ra Előzmény #209634

A tenger zavaros és piszkos volt(a part is). Mi ürülékkel is találkoztunk a vízben:S
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 741 742 743 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu