#1896052012-06-30 15:54:09 Válasz a #189603. hsz-ra
Románián át mentünk most kivételesen,szóval Röszke kimaradt(nem is bántuk)
Valaki útlevéllel, valaki személyivel jött. Nem volt gond,de talán még a személyis dolog gyorsabb,mert volt ahol pecsételtek,meg babráltak az útlevéllel.
Ami mindenkit érint az a macedón szerb határ. Ott semmi gond nem volt,gyorsan simán átkeltünk. A romániai kerülő miatt,Belgrádot most kerültük. Még a Görög határon volt a leghosszabb sor,de ott meg kivették az eu-sokat a sorból. Előre gurultunk mi is,ránézett az autóra és goo. Volt egy macedón előttünk emelgette a kezét mikor elmentünk mellette,de bekaphatja. Mindenki kihasználja az ilyen előnyét ilyen hosszú út után.
A macedónok alig utaznak valamennyit, ezt az egy határt várják ki türelmesen!
- ”H” matrica a hátsó szélvédőre felragasztva! (szabványos ovál alakú fehér alapon ”H” betű). Kérhetik Szerbiában és Macedóniában is! Jogszabály szerint joguk van rá!!!
."
Sziasztok!
Ez a "H" matrica mindenkinek ott figyel a hátsó szélvédőjén? Tényleg, jó ha van?
Nekünk még a régi rendszámunk van, nem az a EU-s kék....nem tudom ez számít-e?
Ez a "H" matrica mindenkinek ott figyel a hátsó szélvédőjén? Tényleg, jó ha van?
A H betűs matrica tényleg kötelező, előírás van rá!
Az más kérdés, hogy már vagy 10 éve egyik autómra se tettem, eddig még sosem hiányolták egyik határon sem. Ha viszont hiányolnák, akkor nekik lenne igazuk
Szerintem aki izgul emiatt,tegye ki és visszaérve leveszi.
Jó ötlet
Amikor a gyerekeim megszerezték a jogosítványt, akkor úgy "ragasztottuk" ki a nagy kék T betűt, hogy a matricát egy mágneses fóliára ragasztottuk rá. A mágneses fólián lévő T betűt meg ha kellett feltettük a kocsi hátuljára, ha nem kellett, akkor egyszerűen lekaptuk.
Mágnesfólia még van itthon, ha a T betűnek volt elég fémfelület a kocsi hátulján, akkor egy H betűnek csak lesz elég
(Bár az is igaz, hogy már a T betűnél is jóval többe került a T betű alá való mágnesfólia, mint maga a T betűs matrica, lehet, hogy a H betű kemény 100 Ft-ját rááldozom az útra )
Zolee84 nem tudom te mit láttál, de amit leírtál az nem igaz. A szerbek azt sem fejezték be amit elkezdtek. A Presevói határ előtt azt a bizonyos 25 km-t még mindig építik, tele korlátozásokkal. Vranjétől vannak földmunkák korlátozásokkal.
Macedóniában Velezsig egyáltalán nincs kész az út. Figyelni kell!
Hétfőn jöttem haza és most, július 2-n, kedden megyek vissa, az idén már 10-szer, de azért nem írom le milyen járművekkel megyek.
Jó, tudom a lakókocsit ki kéne adni, ami igen jó helyen van, mert meg néztem.
Nagyon szívesen. Azt mindenki tudja, hogy az üzemanyag Macedóniában a legolcsóbb.
Az autópályák egyáltalán nem épülnek, a Belgrád-i Száva hídon és az elkerülő egy részén kívül tavalyi szinten vannak. Razsanjnál a völgy híd 2 hónapja épül, szerintem az őszre lesz kész.
Melyik szakaszra vagy egyébként kíváncsi és mikor jártál arra legutóbb?
#1896432012-07-01 01:25:40 Válasz a #189641. hsz-ra
Amiket leírtam igazak és tartom. Tegnap jöttem haza és segítő szándékkal írtam le mindent,gondolom ez a fórum lényege,pont nem az,hogy a feszültséged itt vezesd le. Senki nem kérdezte milyen autóval mész le,az pedig ,hogy autópálya épül jól látni,szóval nem biztos ,hogy ezen vitázni kéne,de nem is teszem. Azt mindenki tudja,hogy figyelni kell. Akár kész az autópálya akár nem ez már csak így van vezetésnél,főleg ilyen hosszú út alkalmával. Az általad leírt földmunkálatok pedig az autópálya építés kezdetén megszokottak. Van ahol ilyen van ahol olyan fázisban áll a dolog. Haladnak,ahogy tudnak,gondolom pénz függvényében leginkább,de látni az akaratot és azt mondom igenis csinálják ahogy tudják.
Macedóniában pedig útjavítás ill az omlástól védő "kerítések" javítása miatt van némi korlátozás,ez igaz,hogy kellemetlen szakasz,van viszonylag hosszabb felmart rész,de ez azért nem növeli órákkal az utazási időt. Persze aki luxusautókkal száguldozik ,azoknak biztos nagyon kellemetlen,de a magamfajta utazóknak akik nem száguldoznak,nem nagy időkiesés. Szó-szó,a javítások előtt(amit egyébként tábla is jelez) lassítani kell,mert a felmart út előtt van egy kis szintkülönbség. Aki Ferrarival fog utazni,valószínűleg lefog érni az autója,ha nem lassít le megfelelően,de normál autóval utazva és normális figyelemmel nem okozhat gondot. Magam részéről nem tapasztaltam extrém dolgot. Igaz nem utazok le 10x egy évben Görögországba autóval,de van némi tapasztalatom és nem látom extrémnek az utak állapotát. Riasztani pedig abszolút nem szeretnék senkit,hiszen nem tartom jónak a stresszelést értelmetlenül. Kipihenten,kötelező tartozékokkal és normális figyelemmel nincs gond.
Macedón határon egy fiatal hölgy papírokat osztogat ami a látványosságokat mutatja be és megpróbálnak turistákat csalni az országba. Érthető és vannak is szép helyek.
Azt is írta valaki,hogy a Macedón határon papírt adtak neki,amit kikelet tölteni. Na most! Sem most,sem máskor nem tapasztaltam ilyet,pedig sokszor jártam már görögben,de eszembe nem jutna azt mondani,hogy nem mond igazat aki írta,ugyanis biztos,hogy az és megtisztelt mindenkit ,hogy elmondta és ,aki tapasztalja nem éri váratlanul. Minden információnak szerepe van és remélhetőleg senki nem akar hazudni. Ez idáig nem is gondoltam erre a dologra,értelmét meg abszolút nem látom.
Na látod ez már jobban tetszik. Június 16-án megállt mellettem a parton egy autó és kiszállt belőle a vezető igen fáradtan. 18 órát utazott az útépítések miatt a tervezett 12 óra helyett, pedig a fórumot kívülről fújta, tehát olvasta, csak éppen földmunkák kezdődtek és volt pár autó aki betartotta az előírtakat, illetve a navigációja kétszer bevitte és kihozta Belgrádból.
Én a Wartburg kombimra is ugyanúgy vigyáztam, mint a mostaniakra.
Velezsig az útépítés igen veszélyes. Ha valaki a mart aszfalton megcsúszik.....
Az elkerülő utat szombaton és vasárnap a piacok miatt nem jó használni, mert nagy dugók lehetnek.
#1896512012-07-01 09:38:10 Válasz a #189605. hsz-ra
Szia Zolee84!
Engem is érdekelne a Románián át vezető verzió!
Nekem Debrecenből a Nagyvárad - Arad - Temesvár - Vrsac - Ralja - E75 útvonalat hozza a legrövidebbnek a g.Maps. A program szerint 50 km-rel rövidebb, és 1 órával gyorsabb is lenne, mint szokásos Debrecen - Szeged - Belgrád ... útvonal.
Nem mellesleg el lehet kerülni Röszkét!
Nekem a Ralja- csomópontig amúgy is csak 250 km autópálya lenne, ha pedig Tiszaszigetnél megyünk át, akkor még annyi sem.
Ha lesz egy kis időd írd már le légyszi a tapasztalataidat a magyar határtól az E75-re felhajtásig. Szerintem itt a keleti végeken sokakat érdekelne!
Szia Titi!
Haladós,jól megcsinálták az utakat.Tavaly Temesváron még csinálták az utakat de szerintem már végeztek vele.A Szerb-Román határ Moravita,kicsi határ,soha nem volt előttünk 1-2 autónál több.2perc határátlépés. Pancsova Szendrő a legjobb út,és kikerülöd Belgrádot.Ha a navigáció susara felé irná a legrövidebb utat,arra semmiképp ne menj!!!