Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1126
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41401 Üzenet linkje2007-08-15 14:31:58  Válasz a #41396. hsz-ra

Anikó!

Én úgy vettem ki szabit, hogy a héten még két napot itthon legyek a pihenés miatt! De azért ott is voltak pihenõnapok beiktatva!! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1127
Kazoo06
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41425 Üzenet linkje2007-08-15 16:54:38 

busaianiko! mi csináltunki 8-an 2 autóval egy kirándulást amivel az iroda szerinti acheron folyós történetet lõttük ki következõ módon, egyik nap este bementünk a városba ez csütörtök volt és kérdeztük andreát az ottani magyar képviselõt hogy melyik autósnál érdemes bérelni na most õ ajánlott egyet és elhívtuk magunkal segítsen letárgyalni kibéreltünk vasárnapra mert akkora tudták megszerezni a 2 autót 2 db hyundai atost klímásat ami paíron 56 euró de lealkudtuk kocsinként 50re na ha ezt az 50-et leosztod 4re mi annyian voltunk egy kocsiba az 12.5 euró tankoltunk bele 15-16 litert 17 euróért ez is négyfele ment szal így vagyunk 16-17 eurónál és mentünk vele 200 km-ert elõször lementünk megnéztük a nekromation jósdát oda belépõ 2 euró onn szinte szemközt kell menni a delta torkolathoz és ott menyjetek le a majdnem a partig mert ott van arisztotelész nevezetû ember és nála foglaltuk le a hajóutat 50 percenként jár kb õ mesélt angolul egy történetet majd felszáltunka hajóra kivittek egy barlanghoz majd visszafele hajóztunk fel a fojón egy ideig utána a beszállás helyszinéhez ez kb 50 perc volt ezt 8 euróért kínálta lealkudtuk 6-ra és amikor kiszálsz a hajóból akkor fizetsz onnan felkocsiztunk az iroda által is mondott fojórészhez majd ott mászkáltunk vagy 5-600 méter a fojóba illetve teljesen víz alá is merültünk a halhatatlanságért nemmondom rendkívül hideg kb 6-7 fokos megkóstoltuk édesvízü majd onnan el a katsopihoz amia zalongo fele van mi nem mentünk fel a zalongohoz mert nincs kedvünk 400 lépcsõt mászni tehát lentrõl fotóztuk le a zalongot a kasopi az egy görög rom város 2 euro a belépõ onann elmentünk a nikopolisi romhoz ahol ha jól tom césár gyõzedelmeskedett oda nem volt belépõ majd onnan pargára ez 190 km a kocsit egy napra vettük ki ami azt jelenti egyik nap 9.20-tól másik anp 9.20ig így másnap reggel felmentünk ali pasa várába ami 5 km pargától fent a hegytetõn reggel 8kor a kutya se volt ott így ingyen néztük meg és parkolásért sehol se fizettünk és nemvolt csak kb 2 fajta térkép amit az autóhoz adtak meg szerztünk andreától
# 1128
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41444 Üzenet linkje2007-08-15 19:37:52 

Helló Wéreb!
Itt a Sakis belseje:

# 1129
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41448 Üzenet linkje2007-08-15 19:56:41 

Sziasztok!
Elõször próbálkoztam a levegõböl fotózni egy ejtõernyõ segítségével úgy hogy utána a vízbe szálltam le így vízalatti tok védte a gépet. icon_smile.gif icon_lol.gif
ITT LÁTHATÓ:

# 1130
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41534 Üzenet linkje2007-08-16 10:54:44  Válasz a #41425. hsz-ra Előzmény #41425

Kazoo! Nagyon köszönöm a részletes leírást. Mi is mindenképp megnézzük ezt a hajós utat, nagyon érdekel.
Annyiból könnyebb lesz, hogy mi autóval megyünk, de a többi része nagyon érdekel. icon_lol.gif icon_lol.gif
Szerintem nem fogjuk kihagyni!

Trompos! A páromnak ugyanezt javasoltam, hogy majd kipiheni magát itthon, vegyen ki több napot!! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1131
Wéreb
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41561 Üzenet linkje2007-08-16 12:56:13  Válasz a #41444. hsz-ra Előzmény #41444

Trompos! Köszi a Sakis szobákról a képeket, gondolom egy légtérben van minden (konyhasarok, fürdõ)!? Nem néz ki rosszul, persze nem a szobában akarjuk tölteni az idõt, de mégis megnyugtató, hogy nem valamilyen lepusztult helyen kell nyugovóra térni. Érdeklõdéssel olvasom a kirándulásokról feltett véleményeiteket, tapasztalataitokat, sokat segít nekünk abban, hogy a nyaralást már valamilyen tapasztalatok figyelembe vételével tervezzük. Már nagyon várjuk, sajnos nem sikerült augusztusban elmenni, mivel minden hely foglalt volt, de reméljük szeptemberben is jó lesz (már voltuk utószezoni nyaraláson, és jó volt).
# 1132
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41604 Üzenet linkje2007-08-16 14:50:28 

trompos írta:
Helló H.Apci!

Kérek jó tanácsot!

Bocs, de csak most találtam rá a beírásodra! icon_redface.gif Amint látom, azóta rájöttél. icon_lol.gif Ha van gond, csak szólj! icon_wink.gif

# 1133
Kazoo06
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41762 Üzenet linkje2007-08-17 16:01:49 

busaianiko! nincs mit nagyon szivesen ha van még kérdésed szívesen válaszolok ha tudok......
# 1134
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41798 Üzenet linkje2007-08-17 22:24:55  Válasz a #41762. hsz-ra Előzmény #41762

Köszi kazoo! Lehet, hogy még indulásig élek a lehetõséggel, most egyenlõre úgy érzem, mindent tudok már, ami érdekel. Persze az utolsó pillanatban biztos, hogy eszembe jut majd csomó minden, ami most nem, de azért még addig olvasgatom a fórumot!!! icon_lol.gif icon_lol.gif

Köszi még egyszer!

# 1135
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41806 Üzenet linkje2007-08-18 02:06:10 

Sziasztok!

Én még új vagyok, de szeretnék kérdezni gyorsan 1-2 dolgot. Mi hétfõn indulunk Pargára autóval. Négyen megyünk a barátommal és egy másik párral. A Sirénben fogunk lakni.

Sajnos még csak most volt idõm végig olvasni a fórumot, de ahogy az írásaitokból megismertelek titeket, biztos kapok gyors választ... icon_wink.gif

Azoktól kérdezném, akik átmentek Lefkadára, hogy a Preveza mellett levõ nagy öblöt teljesen meg kell kerülni, vagy ott át lehet menni valahol máshol? Sajna a térképek nem mutatják jól. icon_sad.gif Utána tényleg van egy alagút? Annak mennyi a díja?

Én szintén Porto KAtzikit szeretném megnézni, illetve felkeltette a figyelmemet a két vízesés Nidri mellett. Porto Katziki hány kilométerre van Pargától?

Olyanon gondolkoztam még, h esetleg az Ion hajóutat be lehet e fizetni Nidriben is. Odáig el tudunk menni autóval, így a busz árát megspórolnánk. Sajna muszály lesz spórolni, mert diákok vagyunk, így a kirándulásokat magunk szeretnénk megoldani. Kivéve a hajósokat, mert a kocsink sajna csak a tenger fenekén úszna... icon_smile.gif

Ja, még egy kérdés: Prevezában merre van a Lidl? Könnyû megtalálni?

Ne haragudjatok, h ennyit kérdeztem rögtön, ezek merültek fel bennem. De szeretném nagyon megköszönni a sok infót. Öröm titeket olvasni.

Szerintem Anikóék pont minket fognak váltani. Csak azt sajnálom, h így már nem fogunk tudni megismerkedni icon_sad.gif . Elvileg az egyik apartman a mi idõnkben pont nem lett lefoglalva, úgyh remélem, h kiválaszthatjuk a legjobb apartmant....

Elõre is köszönök mindent! Remélem minden rendben lesz, én már egy kicsit ideges vagyok...nem is kicsit...nagyon... icon_eek.gif

# 1136
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41809 Üzenet linkje2007-08-18 08:12:59 

Szia
Nem sokat tudok segíteni mert mi busszal voltunk.Annyit tudok, hogy Ion szigeti hajótúra/Nidri Star I/ Nidribõl délelõtt 10-kor indul.Általában a jegyeket elõzõ este kell megvenni, de szerintem ha odamentek mondjuk reggel 8-ra szerintem kaptok még jegyet.Vagy esetleg kérdezzétek meg Andreát, hogy nem-e lehet azt csinálni, hogy nektek csak a hajójegy árát kell kifizetni és nem busszal mentek odáig hanem kocsival./úgy tudom 18 vagy 20 Eur maga a hajójegy/
Nagyon jó nyaralást és ha hazaértetek várjuk ám a képeket icon_cool.gif

# 1137
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41811 Üzenet linkje2007-08-18 08:51:54 

Helló Trinity!

Pargáról az E55-ös úton mész Preveza felé, akkor kb 15-20 km-rel elöbb már kilesz írva az alagút, arra tarts végig. Utána lesz egy repülõtér azután ha jobbra tartaszakkor egyenesen Lefkadára érsz. Útközben Preveza elött ki lesz írva Lidl, de Lefkadán is van, megtalálható. icon_smile.gif icon_lol.gif
Az alagút 3-3 euró-ba kerül! icon_sad.gif
Porto kb 130 km-re van Pargától, de nagyon - nagyon megéri, mi kb 3és fél órát autóztunk, de a látvány kárpótolt mindenért. icon_lol.gif icon_lol.gif
Nézd meg a fotóalbumban a Parga az én szememmel !
Az autókat mi 130 - 140 euróért béreltük 3 napra, A kategóriás.

# 1138
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41922 Üzenet linkje2007-08-18 23:14:12  Válasz a #41806. hsz-ra Előzmény #41806

Trinity! Örülök, hogy tetszik, amiket itt "kínunkban" össze (vissza) írogatunk! Remélem szerencsés utatok lesz! Megértelek, hogy izgulsz. Mi is tavaly voltunk elõször, és bizony nagyon féltem én is. De semmi gond nem volt, pedig rengeteget autóztunk még kinn is!
Most megint félek kicsit, mert messzebbre megyünk és a Pindoszon is át kell kelni, de azért bizakodó vagyok, mert már sokan megjárták elõttünk és nem volt semmi gond szerencsére!

Én is sajnálom, hogy épp elkerüljük egymást, mert biztos hasznos dolgokat tudnál mondani nekünk!
De a fotóidat remélem meglátom, amikor hazaérünk, és majd sírva nézegetem az enyéimmel együtt, hogy milyen szép helyen voltunk!!

Most még azért várom nagyon, és izgulok!! Már folyton ott jár az eszem, már a hellasz.hu sem mindig segít, annyira kínlódok!!

Szia, jó utat nektek és csodálatos nyaralást!!! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1139
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42044 Üzenet linkje2007-08-20 12:04:43 

Sziasztok! icon_cool.gif

5 óra múlva indulok Pargára! icon_biggrin.gif

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és azt a sok-sok információt, amit tõletek olvashattam!!!

Nagyon szeretek fotózni, úgyhogy remélem el tudlak majd árasztani titeket a rengeteg képpel, ha hazajöttem.

Üdvözlök mindenkit, és mivel már addig nem beszélünk, Anikóéknak jó utazást kívánok!!! icon_smile.gif

# 1140
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42051 Üzenet linkje2007-08-20 12:27:12 

Szia
nagyon jó utat és csodás nyaralást. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió