Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1126
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hokka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170070 Üzenet linkje2011-07-18 07:24:58 

Sziasztok!

Szeptemberben életünkben elsőnek fogunk repülővel utazni Krétára.
Tudnátok abban segíteni, hogy feladható poggyász pontosan milyen méreteket nem haladhat meg?
Malév repülővel fogunk utazni, az oldalukon megtaláltam a kézipoggyász súlyát és méretét, de a feladható poggyásznak csak a súlyát.
Köszi előre is a válaszokat.

# 1127
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170086 Üzenet linkje2011-07-18 11:08:57  Válasz a #170070. hsz-ra Előzmény #170070

Szia hokka!

Ha a feladható poggyásznak nincs mérete, akkor azt azt jelenti, hogy ez nem lényeges, bármilyen méretű bőrönd(ök)be, táská(k)ba pakolhattok.
Azért az a 20 kg nem olyan sok, nem lesz az a bőrönd olyan nagyon nagy icon_smile.gif

# 1128
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hokka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170089 Üzenet linkje2011-07-18 12:13:01  Válasz a #170086. hsz-ra Előzmény #170086

Köszi a választ...
azt hittem pedig, hogy a feladható poggyásznak is meg van határozva a mérete, de így meg vagyok nyugodva, nem kell bőröndöt venni, jó az ami itthon van. icon_biggrin.gif
Nem szoktunk nagy málhákkal nyaralni menni, bőven elég lesz az a 2x20 kg nekünk, sőt... icon_rolleyes.gif

# 1129
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170093 Üzenet linkje2011-07-18 12:21:32 

Mi már megbeszéltük a párommal, hogy az ő bőröndjébe lesznek a közös dolgok, az enyémbe meg a saját cuccaim: ruhák tömkelege és minden, amit egy nőnek vinni kell magával a nyaralásra icon_smile.gif Szóval lehet, hogy nekünk kevés lesz a 20 kg-s korlát icon_biggrin.gif
# 1130
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170095 Üzenet linkje2011-07-18 12:43:53  Válasz a #170055. hsz-ra Előzmény #170055

Malév válasz kettő az illeték eltörlésével kapcsolatban (2x irtunk nekik, mivel nem reagáltak.....), az első válasz az volt, hogy ránk nem vonatkoznak az eltörölt illetékek, ez pedig a második válasz, igen érdekes:

Tisztelt .......

Tájékoztatjuk, hogy a Vezérigazgatóság megerősítette,semmilyen hivatalos
információt nem kaptunk a görög hatóságoktól a taxok visszafizetését illetően,
sajnos nem tudjuk visszafizetni az illetékeket.

További kérdéseire szívesen válaszolunk,

Reméljük, hamarosan utasaink között köszönthetjük.

Üdvözlettel:
............
Duna Club
Malév Customer Service Centre

# 1131
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170100 Üzenet linkje2011-07-18 13:04:24  Válasz a #170089. hsz-ra Előzmény #170089

Hokka, azért vigyázat! Az a táska-bőrönd-csomag amit fel akartok adni, legyen strapabíró, mert a rakódómunkások nem kímélik...
# 1132
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170101 Üzenet linkje2011-07-18 13:12:05 

tothrita írta:
Mi már megbeszéltük a párommal, hogy az ő bőröndjébe lesznek a közös dolgok, az enyémbe meg a saját cuccaim: ruhák tömkelege és minden, amit egy nőnek vinni kell magával a nyaralásra icon_smile.gif Szóval lehet, hogy nekünk kevés lesz a 20 kg-s korlát icon_biggrin.gif

Szia Rita!
Azért nem kéne a fél ruhásszekrényt elcipelni. Még akkor sem, ha több mint egy hétre mentek. Sztem fejenként 10 kg is bőven elég.
Nem akarok most részletekbe keveredni, mert volt már erről szó (vita?) valamelyik másik topikban.

# 1133
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170102 Üzenet linkje2011-07-18 13:12:39 

Ha megrongálják a bőröndöt, akkor kifizetik az okozott kárt? Volt már ilyenre példa valakinél? És olyan, hogy eltűnt belőle valami?
# 1134
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170105 Üzenet linkje2011-07-18 13:16:00 

Szia Mediterraneo!
Természetesen azért nem ruhával fogom telerakni, de nem is mindenből egyet fogok vinni. Nem akarok vitát nyitni, főleg ha már volt róla szó korábban. Egyébként soha nem repültem még, így fogalmam sincs, ha telepakolom az általam fontosnak vélt dolgokkal, akkor mennyit fog nyomni, de majd csinálok egy főpróbát icon_biggrin.gif

# 1135
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170186 Üzenet linkje2011-07-18 21:03:15 

Sziasztok! A Malév honlapján az áll, hogy a feladott poggyász 23 kg-ig díjmentes. A kárfelelősségről az üzletszabályzat tájékoztat részletesen. A 20 kg-os súlyhatárt azonban nem érdemes túllépni annak aki az Aegean valamelyik járatára száll át, ott ugyanis ennyi a súlyhatár az olcsóbb osztályra. A kézipoggyász is 8 kg-ot nyomhat az Aegeannél.
Így ha a Malév visz a célállomásig, utasonként 33 kg-ot lehet cipelni, egy átszállással viszont 28 kg-ot. Én cakkumpakk viszek körülbelül 15 kg-ot icon_smile.gif

# 1136
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170188 Üzenet linkje2011-07-18 21:19:52  Válasz a #170095. hsz-ra Előzmény #170095

Sajnálom Adri, ez nem jó hír. Próbáltam utánajárni az illeték eltörlése történetének, és eljutottam 2010 májusáig, vagyis elvileg akkor töröltek valamilyen illetéket az athéni reptér kivételével a görög reptereken. Tehát a dátum 2010 májusa és a hír "A görög miniszterelnök bejelentése a SETE általános ülésén

A cikket készítette: Kostas Delezos

Az Athéni Nemzetközi Repülőteret kivéve az ország valamennyi repterén a reptéri illeték megszüntetését hirdette ki az idei nyári szezonra vonatkozóan Giorgos Papandreou miniszterelnök A Görög Turisztikai Szövetség (SETE) tegnap esti általános ülésén. A rendelkezés célja, hogy még több turista charter járatot vonzzanak az országba, mivel ezzel az intézkedéssel a görögországi utazási csomagajánlatok vonzóbbak lesznek, hiszen a légitársaságok, különösen az alacsony költségvetéssel rendelkezők legalább 10 millió eurót takarítanak majd meg. A turizmus erősítését segítő megszorítási intézkedések között a miniszterelnök megemlítette az országos repterek földi tevékenységének szabad piacát is, továbbá a hidroplánok ügyének külön kezelését.
(...)"

# 1137
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170203 Üzenet linkje2011-07-18 22:41:39  Válasz a #170188. hsz-ra Előzmény #170188

Szia BoAt!

Köszi a fáradozásaidat icon_wink.gif Lehet, hogy még ezt az infót is el fogjuk küldeni a malévnak, hogy "művelődjenek" icon_razz.gif

Nem vártunk semmi anyagi visszatérítést, de egy korrekt tájékoztatást azt igen, persze félrebeszélés nélkül. Nos ezt a válaszok alapján nem sikerült megkapni. Párom nagyon berágott, most írt a görög nagykövetségnek is és megkérdezte, hogy milyen infót kommunikáltak ki hivatalosan. Úgysem érünk el semmit, de legalább oktató célzattal el akarjuk nekik küldeni a választ, hogyha már kamuznak, akkor tegyék módszeresen és ne "fizessenek ki" úgymond üres mellébeszéléssel icon_rolleyes.gif Ja és ha már két különböző osztály válaszol, akkor próbáljanak meg már egységes infót adni, mert ez így elég ciki volt icon_wink.gif

# 1138
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171339 Üzenet linkje2011-07-29 09:12:41 

Sziasztok,
visszatérve a pár héttel ezelőtti Ryanair-es poggyász-méret kérdéshez (55*40*20cm) leírnám, hogy mit tapasztaltam, hátha valakinek még hasznos lehet. Tehát: odafelé Pozsonyból repültünk, a priorityn egyáltalán nem foglalkoztak a kézipoggyász méretével. Én persze kipróbáltam a kalickát és az kb. 62*42*22 cm-esnek bizonyult, tehát kb 2cm ráhagyás van a szélesség és a vastagságnál és kb 5-7cm a magasságnál.

Visszafelé Gran Canariáról mindenkinek bele kellett tenni a csomagját a kalitkába, nem engedték "gyömöszölni", ha erőltetni kellett már kiállították a sorból és csak utoljára szállhattak fel, miután kifizettek + 40€-t....ja és azt hiszem, hogy a csomag sem az utastérbe, hanem a raktérbe került.

Tapasztalat: azóta a Ryanair NAGYON-NAGYON KEDVEZŐ ajánlatokat küld pozsonyi indulással, érdemes nézegetni a honlapjukat. Bp-Pozsony kb 200km, ha saját kocsival mentek találtam egy jó áron dolgozó, biztonságos, korrekt, magyarul beszélő parkoltatással foglalkozó céget. Napi díj 5€/autó, reptéri transzfer (oda-vissza) 8 €. Azt hiszem ezek nagyon barátságos árak és ennek fejében a kocsi zárt, fedett, őrzött területen áll! Ha valakit érdekel az elérhetőségük írjatok.
+ még egy tapasztalat: kicsit tartottunk a szlovákiai indulástól, de semmi negatívat nem tapasztaltunk, mindenki nagyon segítőkész és barátságos volt...
+ ja és még valami: a Ryanair booking.com-os ajánlatokat is küld, több ezer szállást fél vagy még alacsonyabb áron. Megnéztem, ha csak simán megyek fel a szálláskereső oldalára ezek az ajánlatok nem jelennek meg...

# 1139
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171478 Üzenet linkje2011-07-31 09:44:05  Válasz a #171339. hsz-ra Előzmény #171339

Szia Döme:) Ők lennének azok? Egy ideje szorgosan nézegetem a ryanair honlapját, az uticélok miatt. Idén több út nem fér bele a költségvetésbe és a szabadságkeretbe, de talán jövőre megpróbálkozom velük. Lesznek fotók erről az utazásról? Én tavaly jártam ott egy wizz- iberia kombinációval (madridi átszállással), és nagyon tetszett a sziget, jól éreztem magam:) A ryanairral kapcsolatban mondanál pár szót? Kényelmetlen az utazás velük hosszú távon? Mert ettől tartok a legjobban.
# 1140
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171490 Üzenet linkje2011-07-31 12:44:59  Válasz a #171478. hsz-ra Előzmény #171478

Szia BoAt!

Igen, Ők azok. A megadott számon magyarul is beszél a hölgy.

A Ryanair szerintem teljesen ok, háromszor repültünk idáig velük, csak kisebb késések voltak. A fedélzeten fizetős a kaja és az ital is. Az ülések nem dönthetőek, de ennek ellenére én simán végigaludtam az 5 óra körüli utakat...Ha az első üléssorokban választasz helyet kissé vásári a hangulat, állandóan el akarnak adni valamit: hol órát, hol szeszt, hol bármi mást...de ez hátrébb már egyáltalán nem zavaró.
Én a priority opciót szoktam választani: pár € +-ért nem kell sorba állni és a jó helyekért harcolni, és általában a csomagokkal is elnézőbbek-bár ez utóbbi azért nem törvényszerű. Ha észnél van az ember és a megfelelő időben foglal nagyon remek árakat lehet elérni. Kár, hogy Magyarországról már nem repülnek.

Teszek fel majd pár képet Gran Canariaról, de nincs túl sok mert ez csak egy rövid 4 napos kiruccanás volt ami úgy indult, hogy bepöccentem azon, hogy egy hasonló időtartamú, észak horvátországi út (igaz csak pár héttel az út előtt tervezve) 2 fő esetén, saját kocsival, valami kicsit igényesebb helyen kb. ugyanennyibe került volna ... icon_cry.gif és akkor azért már inkább a Canary Szigetek... icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 75 76 77 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu