Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11296
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zezi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217781 Üzenet linkje2014-06-12 09:09:59  Válasz a #217534. hsz-ra

Szia!

A saját tapasztalatom, Paraliaval kapcsolatban, hogy zajos. Van aki ezt szereti, mi nem. Paraliatól 2 km Olimpic Beach. Itt a nyugalom volt, lehetett pihenni, kirándulni, évekig jártunk vissza.
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz.

Üdv.

# 11297
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217786 Üzenet linkje2014-06-12 10:27:57 

Egy hete jöttünk haza OB-ről, de meg kell cáfolnom ezt a 2 km-t. Az egyik topikba már leírtam, hogy jártunk. Itt kaptam azt a javaslatot, hogy induljunk neki, mert egy kellemes 20 perces séta OB-Paralia, egy kiépített sétányon. A sétány stimmel, és mi fiatalok + edzettek vagyunk, de ez minden volt, csak kellemes nem. A két település SZÉLÉTŐL gyalog 40 perc (az idősebbek + gyerekes családok még lassabban haladtak, mint mi!), de a két központ simán van egy óra! De az utazási irodás szállások egyik helyen sem a falu szélén vannak. központtól központig nyugodtan lehet számolni min. 1 órával.
Beírtam egyébként most google útvonaltervezőbe, 4,7 km!
Azért 5 km-nek nekiindulni, + vissza, az vásárolgatás nélkül is 10 km, már egy túrával felér, ezt nem javaslom mindenkinek. Főleg hogy útközben árnyék nem nagyon lesz, vagyis vannak bokrok, de azok alá beállni/ülni nem lehet. Padok vannak, de a tűző napon. A pálmafák nagyon kopasz, silány példányok azon a szakaszon, nincsenek gondozva, szóval árnyékot nem adnak.
Mi még előszezonban mentünk, kellemes idő volt, de nem döglesztő meleg. Ne induljon útnak a nagy nyári melegben, aki nem bírja, mert az alatt az egy óra alatt simán napszúrást kap. Éttermek, beach bárok vannak, de bolt csak 1, az viszont jó drága, mivel nincs konkurenciája.
Első alkalommal gyalog mentünk a LIDL-be, majd 1,5 óra volt az út oda. Aztán megpakolva, részben fagyasztott cuccokkal irány haza. Ezután még 1x átmentünk busszal (jegy: 1,10), meg quad-dal.
Aki teheti, inkább az utóbbiakat válassza. A buszjegy 330 ft-nak felel meg, a quad drágább, de élmény, a kismotor viszont elég olcsó. Még egy kis plusz költség is jobb, mint egy napszúrás, ami tönkreteszi a nyaralást.
Egyébként Paralia nekünk sem jött be igazán, már előszezonban is voltak sokan, de később nagyon durva lesz, azt mondta az idegenvezető. Csak az válassza, aki bulizni megy. A központban a strandszakaszok nagyon szűkek, és sokan vannak, nem lehet pihenni, de rendesen strandolni sem, mert kerülgetni kell az embereket.
OB-n jobban lehet pihenni, 3 perc sétával már egy jó széles homokos szakaszon vagyunk, ahol nincsenek ott a bárok napozóágyai, és a leterített törülközőinktől 10-20 méterre volt a következő törölköző.
Bár OB-n is a központi részen sokan vannak, az idióta szerb család simán lepakol úgy mellént, hogy elkezdenek homokozni szélben, és górják ránk a homokot, meg ordibálnak egyfolytában. Akármelyik fórumot olvasom, úgy látom, Görögországot most ellepték a szerbek, és nincsenek figyelemmel másokra. De tényleg, ha kicsit kijjebb megyünk, a kutya sem zavar.

# 11298
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217807 Üzenet linkje2014-06-12 12:28:46 

Sziasztok!

Fakultativ programokkal kapcsolatban szeretnek segitseget kerni.
Apollonnal utazom Paraliara. Már jartam ott tobb alkalommal,de elmult pár évben nem, igy nem tudom az aktualis helyzetet.
Mennyivel dragabb ha a sajat idegenvezetomnel fizetek be egy kirandulasra ( Athen, Saloniki, Skiathos, Gorog est), mint ha mondjuk a kinti Discount travellel tenném mindezt?

És az olcsobb valtozat (Discount travel) nem jelent rosszabb szinvonalat?
Gondolok itt pl. egy atheni vagy skiathosi utnal a szervezesre, utazas hosszara stb...

Elore is koszonom a segitseget.

Még annyit, látom sokan emlitik Olypmic Beachet.
Én eddig majdnem minden alkalommal,amikor Paralian nyaraltam, akár főszezonban is, este 6 felé ásétaáltam 1szer Olympic Beachre. Akkor már nem tűz a nap, kellemesen fuj a szél. Gyonyoru.
Olyankor Olympic Beahen megvacsorazom, mert nagyon szeretem a tengeri herkentuket és ott feleannyiért tudok enni egy nagy vegyes tálat.
Utána kicsit még nézelődöm, vásárolgatok,majd este 10-11 felé busszal vagy taxival visszamegyek Paraliara.

Amugy valo igaz, nem 15 perc a séta a 2 telepules kozott, nekem Paralia kikotojetol Olympic beach kellemes setaval, nezelodessel olyan 45 perc, de rengeteg pad van, lehet venni utkozben jegkremet,sot még nyilvanos wc-k is vannak,ha valakinek igenye van rá. Én nagyon szeretem.

# 11299
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217832 Üzenet linkje2014-06-12 19:04:21  Válasz a #217807. hsz-ra Előzmény #217807

Szia!
Mi az Ibusz-al megyünk júli 1-től és a fakultatívra azt javasolták, hogy kint válasszunk, mert olcsóbb, és lehet alkudozni is. Más utazási irodánál is lehet választani.
Az OB.-re írt leírásod hasznos volt.
Köszi

# 11300
Buda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217833 Üzenet linkje2014-06-12 19:33:05 

Szia Emici! A Discount travel jó csak nincs magyar idegenvezető,ami pl egy Atheni kirándulásnál már szerintem probléma!Alkudozni egyáltalán nem lehet,fix árak vannak,van ahol olcsóbb és van ahol drágább ugyan az a kirándulás!De mindenképpen rá kell kérdezni hogy milyen nyelven lesz az idegenvezetés.
# 11301
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217940 Üzenet linkje2014-06-14 13:01:20 

Sziasztok!

A réna ház elhelyezkedevel kapcsolatban tudtok nekem kozelebbi infot adni?
Annyit tudok,hogy a Cocus beach-en van. Anno laktam már a Menta2-ben és az Ino-ban is a Cocuson. Ehhez viszonyitva a Réna hol helyezkedik el?

Vagy mondjuk a Cocus Beachen a nagy ABC-hez képest merre keressem? Kozelebb vagy távolabb a városkozponttol?

Probalkoztam google street view-val,de nem talalom, lehet már az az utca be sincs kamerazva.
Azt azért nem szeretnék,hogy még az Inotol és a Menta2-tol is tavolabb legyen,ami a városkozpontot illeti.

Koszonom szepen a segitseget.

# 11302
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217952 Üzenet linkje2014-06-14 17:01:31 

Sziasztok!

Esetleg van valakinek információja, hogy az Ermis Apartmanházban van wifi és lift?
Kint közterületen van wifi szolgáltatás amit esetleg egy hétre ki lehet váltani?

Segítséget előre is köszönöm

# 11303
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217969 Üzenet linkje2014-06-15 00:18:44  Válasz a #217940. hsz-ra Előzmény #217940

Szia Emici !

Nos, nem én vagyok a szerkesztések mestere...sőt icon_biggrin.gif De a szándék az megvolt icon_redface.gif icon_smile.gif

Bejelöltem a térképen hogy kb. mi merre található !
itt el is érheted majd elvileg. :

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140615/Rena_Ap._Paralia_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

# 11304
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217970 Üzenet linkje2014-06-15 06:31:03  Válasz a #217969. hsz-ra Előzmény #217969

Yakomo18 , koszonom szepen!

A narancssarga vagy a piros pont jeloli a Renat? icon_lol.gif

Szép hétvégét!

Okés, kozben megtalaltam. koszonom.

# 11305
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217982 Üzenet linkje2014-06-15 11:41:08  Válasz a #217970. hsz-ra Előzmény #217970

Örülök neki hogy sikerült icon_smile.gif

Igen most veszem észre kicsi megkavartam... icon_biggrin.gif
Narancssárga a Rena, A Piros meg a Sárga bolt icon_smile.gif

Köszönöm szépen !!
Nektek is kellemes hétvégét kívánok !

# 11306
Potyka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217992 Üzenet linkje2014-06-15 15:53:54 

Sziasztok!
Olympic Beachre megyünk augusztusban, saját szervezésben. A Bookingon foglaltam 2 szállást, de még nem tudtam dönteni, hogy melyiket mondjam le: A Harisis Apartments deluxe szobája vagy az Athena Haus maradjon? Ha valaki járt már ott, vagy van infója a helyekről, kérem, írja meg!
Előre is köszönöm!

# 11307
Kriszti186
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218351 Üzenet linkje2014-06-20 06:51:34 

Sziasztok! Dias Zeus Travelnél találtam a Menta apartmant.Van 9 éjszakás turnus és tengerparti.Ismeritek ezt a szállást?A válaszokat előre is köszönöm!
# 11308
Zocse
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218358 Üzenet linkje2014-06-20 09:49:35 

Sziasztok!
A Skiathosra induló programok honnan indulnak, illetve hol szállnak fel az emberek a hajóra?
Próbált már valaki egyénileg, pl vonattal kirándulni Athénba?

# 11309
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218413 Üzenet linkje2014-06-20 19:58:26 

Szia Zocse !

Tavaly a Lidl parkolóból indult a Skiathos program. Jó korán...kicsit nehézkes is volt felkelni. icon_smile.gif
A busz nem vár, volt olyan aki nem ért oda a megbeszélt időpontra,ugye hiányzott a jelenléti ív alapján. De mivel messzire van, így nem igazán fér bele késés.
2,5 óra buszozás, majd onnan még 2,5 óra hajókázás Skiathosra. Ami mondjuk izgalmas volt. Voltak Görög táncosok, később ők Metaxát is szolgáltak fel.
És igen, majdnem kimaradt...mi Glyfa-nal szálltunk fel egy Hermes nevezetű hajóra.

# 11310
Zocse
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218479 Üzenet linkje2014-06-21 23:05:40 

Köszi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek