köszi mindenkinek a biztatást, most még sikerült egy jó kis repülős utat kifognunk ,de sajnos nagyon elszálltak az árak a repülős utaknál. én már következő nyaralást tervezem, merre lehetne menni ami megfizethető , a gyereknek is jó,és persze nekünk is . szóval nagyon szemezek nei porival , kettőt néztem ki az egyik a grand toursnál a papa john apartman (kedves gyula így ismeretlenül is várom majd az élménybeszámolódat !!!) a másik meg az apollonnál a dóra apartman.
üdv mindenkinek ,
gémike
#2003212013-03-25 09:32:38 Válasz a #200298. hsz-ra
Szia Gémike!
Valóban az Apollon Toursos Dora Apartmanról van szó. Nincs sok szobája, mivel "állandó" lakói is vannak, gondolom közösen építhették fel az apartmant. Mi első látásra beleszerelmesedtünk, gondold el; először két hét, utána egy hónap, most majd hat hét. Sajnos többet nem tudunk spórolni egy évben. Nagyon vendégbarát hely, hiszen gyalog is lehet szép sétákat tenni. Görögországba a szüleim 3 (három) unokával is mentek, a legnagyobb a lányom volt, hét évesen, a legkisebb pelusos. Hatalmas élményekkel telítődtek a gyerkőcök. Két lányzó és egy ifjonc. Állítólag nem volt hajlandó belepisilni a pelusba, hanem a határoknál papával kipisilték a kukoricát. Nagyon élvezte, hogy Ő már felnőtt férfi!! Tehát egészen kicsi gyerkőcökkel is lehet utazni, bár a húsz (20) órás út azért megszenvedteti Őket. Bár engem jobban megvisel, mint a gyerkőcökről hallottam. Megérkezés után egy napig minden kijön belőlem. De utána... minden OK és élvezem az életet. Az idén már bicajt is viszünk, bőröndbe hajtogathatót. Azzal aztán lehet közlekedni. A környék csodálatos. Ha a kicsitek még elég kicsi hozzá, akkor nagyon hasznos lehet egy "kenguru", amibe bele tudjátok ültetni, ha már fáradt. Az árak nem nagyon különböznek az itthonitól. Mint már másnak is írtam, minden pénteken van az erdő melletti utcán egy hatalmas piac, ahol MINDENT meg lehet vásárolni, ami szem-szájnak ingere. Alapvető élelmiszertől kezdve a rengeteg GYÜMÖLCS!!! Sajnos a mániám, hiszen tavaly kb. 30 kg gránátalmát faltunk fel, plusz amit még haza hoztunk magunkkal. Az illatos sárgadinnye maga a csoda. A kenyerük fantasztikus. A fagyi viszont szívás, 3 euróért hívtam meg az uramat fagyira. Jobban járt volna, ha cipurót kap, (görög törköly pálinka, másfél liter kb 55-60 fokos 10-12 euró). Mi átjártunk Platamon óvárosába a Larissa nevű közértbe joghurtot vásárolni. Füstölt árut nem találtunk. Bár lehet, hogy volt. A Nei Pori templom jobb oldalán van egy Platon nevezetű taverna, ahol Zsombor a pincér, természetesen tud magyarul. Kb. 8 euróért ketten az urammal ettünk egy nyelvhalat, dupla sültburival és egy-egy pohár borral. Isteni volt. A kisgyermekeket imádják!!! Nagyon szeretik őket. Amennyiben van még bármilyen kérdésed, ha írsz privit, mindenre válaszolok. Üdv. neipori (Erzsébet)
#2004812013-03-28 13:38:59 Válasz a #200300. hsz-ra
Szia AGICA2!
Most olvastam, hogy Platamonba utaztok. Onnan Pori csak 4 kilométer, a parton jobbnál-jobb helyek a fürdésre is. Igaz nap közben nagy a meleg. Én tavaly előtt blúzon keresztül leégtem. Bár ha a kisvonattal gondolod, akkor megértelek, hiszen gyönyörű szép az út.
Szeretettel üdvözöllek: Neipori
Mi tavaly előtt mentünk át Platamonasba kisvonattal. Főleg este volt hangulata,amikor jöttünk vissza Nei Poriba. Ráadásul egy magyar hölgy adta a jegyeket, így egy kis idegenvezetést, s a helyi népszokásokból kalauzt is kaptunk. De ha az emlékeim nem csalnak, drága volt a jegy. De egyszer mindenképpen érdemes kisvonattal utazni.
Mi leginkább gyalog tettük meg ezt a távot. Közben nézelődtünk, elbeszélgettünk. Észre sem vettük és már odaértünk. Szerintem egyáltalán nem vészes. Az időnkbe belefért. A két település között van egy kertészet. Egyszer betértünk szétnézni. Sok szép virágot láttunk. Aki szereti a növényeket, javaslom nézzen be ide.
#2005692013-03-31 12:34:46 Válasz a #200489. hsz-ra
Helló!
Az említett virágkertészet tényleg csodálatos a szemnek!De..., ha vásárolni szeretnél egy hosszabb ott tartózkodás idejére bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, tárkonyt, (ami alapvető a görög kajákhoz, sőt még van vagy 8 féle, ami jelenleg eszembe sem jut) jobban teszed, ha egy hűtőtáskát telepakolsz a piacon vásárolt kicsi cserepes magyar növényekkel, és a szállodád, apartmanod, sztudiód ablakában tartod - vagy az erkélyen - mivel így a hűtőtáskányi élő növényed kerül annyiba, mint ott egy darab.
Próbáltam venni egy darab kicsi - mikroszi - babércserjét, hát annyiba került volna, hogy inkább beszereztem máshol (séta közben a Platamon vár irányába le és fel, le és fel, ahogy mondja a nagy hohohorgász kukaca a csali szerepében. Tényleg. Az ember azt hinné, hogy ott olcsóbbak a görög fűszernövények, de rá kell ébredni, hogy az utónevelt nálunk sokkal olcsóbb. Viszont az a kertészet, szemben a katonasággal, tényleg szemnek gyönyörködtető. Mi is jártunk arra naponta, és oda párszor "nyálat csorgatni". Ami tény. A gránátalma. Hát igen. Ott ezer grammot kaphatsz az itthoni egy darab áráért, ami nálunk éretlen, savanyú, ott viszont tobzódhatsz az ízekben. A mini vasúton megspórolt 2 főre oda-vissza napi 8 eurót inkább gránátalmára költöttük, vagy sárgadinnyére. Szerettem arra sétálni. Az idén is legalább negyvenszer megtesszük majd az utat, hiszen hosszú időre megyünk, de most bicajjal. Úgy gyorsabb lesz. Nem állítom, hogy nem lesz megerőltetőbb, legalább is számomra, de legalább olyan élvezetes lesz. A várba viszont nem vagyok hajlandó bicajjal felmenni, nem fog sikerülni!
Kívánok számotokra csodálatos görög nyaralásokat, bármerre jártok, legyetek nyitottak, és akkor Ők is szeretni fognak titeket.
Mi történt Drága Nei Pori "szerelmesek"!?
Hová tüntetek?! Könyörgöm valaki reagáljon legalább naponta egy-egy ember, aki bár csodálja, de nem szereti kategóriában - de ír!! Nem szeretném, ha életem megaranyozóját, Nei Porit hanyagolnátok. MESÉLJETEK!!! Hátha tudtok olyan dolgot is mondani, amit még érdemes lesz megkeresnünk szerelmetes párommal. Hiszen a harmincadik házassági évfordulónkon a tengerparti naplementében, az eredeti esküvői ruhában szeretnénk megerősíteni eskünket. (Igen harmincadik 30.) Ennyi év után is nagyon szeretjük egymást! Jelen lesz egy hajóskapitány, aki ugyan édesvízi, de azért kapitány és Tóth Ottócska a tanú, aki egy imádkozó sáska, de mindkettőnk tanúja lészen. Az esemény meztéllábat kíván, estélyi ruhát és zsakettet egyáltalán NEM!! Az időpont attól függ, hogy a "Kapitány ÚR" mikor lesz józan a szertartás levezetéséhez
#2006102013-04-01 19:29:45 Válasz a #200603. hsz-ra
kedves neipori:)
Nagyon meghatott amiket írtál, gratulálok!Más: Kisvonattal is és gyalog is voltunk a két falu közt, és igen , annó is drága volt, azt hiszem 2.50... de ez évekkel ezelőtt... olyan furcsa,mert már csak 75 nap, és indulunk, de itt olyan hideg van, és nehéz elhinnem, h meleg is lesz idén..
Ha már gyaloglás a két falu között a téma,egyszer menjetek a parton,míg a régi vasúti sínt eléritek,a platamoni várdomb alatt megy át az alagút,arra készüljetek nem sima járdát találtok,de Poriért mindent ..
#2006472013-04-02 12:49:42 Válasz a #200600. hsz-ra
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk először Nei Porin, és most ismét tervezzük, hogy augusztusban nekivágunk! A Grandtoursnál néztük ki a Marianna apartmant. Volt már ott valaki? A kétlégterű apartman tényleg kétlégterű? Mert mi hárman mennénk a párommal és a kislányommal, meg egy közös barátunk jönne még. Tavaly az Ibusz megszívatott minket, a kétlégterű apartmannál, a konyha volt csak külön......
Mi tavaly voltunk először Nei Porin, és most ismét tervezzük, hogy augusztusban nekivágunk! A Grandtoursnál néztük ki a Marianna apartmant. Volt már ott valaki? A kétlégterű apartman tényleg kétlégterű? Mert mi hárman mennénk a párommal és a kislányommal, meg egy közös barátunk jönne még. Tavaly az Ibusz megszívatott minket, a kétlégterű apartmannál, a konyha volt csak külön......
Köszi, aki tud segíteni!
Tudom nem ezt kérdezted, de az apollonnál a Dora és a Kalliope biztos "rendesen" két légterű