Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 1141
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112722 Üzenet linkje2009-08-05 13:56:36 

Sziasztok!

Megérkeztünk Svájcból, a sors a tenyerén hordozott bennünket, csak oda és vissza szakadt az eső. A teljesség igénye nélkül láttunk sok szépet, a 10-napos út során,és megtettünk 4000-km-ert. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 1142
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112791 Üzenet linkje2009-08-05 20:39:50 

Most hogy haza érkeztünk élem át igazán az élményeimet, soha nem gondoltam volna hogy bele szeretek a hegyekbe,de amikor megláttam a Lauterbrunnen völgyet, háát a könnyem kicsordult, én még ennyi szépséget nem láttam, Vojandi biztos csuklott annyit emlegettem. Akkor ott úgy határoztam naplót írok, és elmesélem nektek ennek a tíz napnak a történetét. icon_smile.gif icon_smile.gif
# 1143
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112920 Üzenet linkje2009-08-06 17:32:26  Válasz a #112791. hsz-ra Előzmény #112791

Üdv újra itthon Timba! Épp a napokban voltál eszemben, hogy merre járhattok!?
Várom az utinaplót, és persze a fotókat! Kíváncsi vagyok! icon_lol.gif

# 1144
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113124 Üzenet linkje2009-08-07 23:12:02 

Szia Anikó!
Az utinapló készül,és a rengeteg fotó is feltöltésre vár, most már biztos te is izgalomban vagy nagyon közeledik az indulásod dátuma.

Svájcról előszóban írok egy kis információt az árakról,minden ár CHF-ben értendő, 1fr 180-FT-ért vettem.

fél kg kenyér 1,25
sör 0,59
1 éves autópálya matrica 40
1kg banán 1,
1tábla csoki 0,59-től
1kg nektarin 1,8
1 lityi 95-ös benzin 1,54
2 lityi ice tea 1,5
1 kg cukor 1

A WC használata díjtalan, a parkolás 90-percre a kék zónában díjtalan, a genfi tó partján a fürdés zuhany díjtalan, a túrisztikai látványosságok parkolói díjtalan,kivétel a parkolóházak, ott 1 órara 1fr, Genf nelvárosában 1-óra 1fr. A Trümmelbach gleccservízesés belépő+ lift 11fr.
Fogaskerekű a Jungfraura 8-napig érvényes retur 53fr.Hirtelen most ennyi jut eszembe, de nyugodtan kérdezzetek,ha tudok válaszolok.

# 1145
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113127 Üzenet linkje2009-08-07 23:32:14  Válasz a #113124. hsz-ra Előzmény #113124

Úton a Jungfraura

# 1146
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113301 Üzenet linkje2009-08-09 23:08:57 

Szia kedves Vojandi!
Hazafelé Münchennek vettük az irányt, de a torlódás miatt le kellett jönnünk az autópályáról, így észak Tirolnak jöttünk.Végig ömlött az eső es úgy villámlott hogy azt gondoltam ketté szakadnak a hegyek, de a látvány elképesztő volt. Nincs messze Tőletek, szerintem megéri Nektek is hogy ellátogassatok a Jungfraura, az maga a csoda,nem drága, és sok- sok campindg van, a fogaskerekű 9-napig érvényes, nem vagyok jó fotós, de amit csak lehetett lefotóztam, majd rakom fel a képeket, n

agyon ajánlom!!
Már elmondtam, nem tudom hogy kell új oldat nyitni ,de ha bárkit érdekel, szívesen megírnám az élményeimet,ha valakit esetleg érdekel icon_redface.gif ,mert én itt irogatnék icon_redface.gif icon_rolleyes.gif ,de senki nem válaszol, háát...

# 1147
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113302 Üzenet linkje2009-08-09 23:12:50  Válasz a #113301. hsz-ra Előzmény #113301

Szia Timba,

engem pl. nagyon érdekel! icon_smile.gif Éppen tegnap kerültek a kezembe prospektusok szívfájdítóan gyönyörű képekkel, rögtön feltámadt bennem a vágy, hogy ilyen helyekre kirándulhassunk... szóval ne fogd vissza magad, mindenre kíváncsi vagyok! icon_smile.gif

# 1148
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113304 Üzenet linkje2009-08-09 23:29:32 

Szia Verka!
Köszönöm hogy válaszolsz,ez az út maga volt a csoda,ha érdekel mindent megírok, kérdezz bátran ,kocsival mentünk, mindent magunk szerveztünk, és ez az egész 10.-nap csak egész kevés összegbe került,és még mindíg csak ámulatba ejt, most kezd a nyakam kiegyenesedni, csak ismételni tudom magam, ez egy csodás mese, emberbarát,szépséges, és nem DRÁGA: Kérdezz és én válaszolok, csak Svájcban 1880-km- tettünk meg,és a 10-napos útunk 400-CHF be került.
üdv timba icon_smile.gif icon_smile.gif

# 1149
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113340 Üzenet linkje2009-08-10 07:25:03  Válasz a #113304. hsz-ra Előzmény #113304

Szia Timba!

Ez tényleg egészen hihetetlenül olcsó, ez gondolom fejenként értendő? Mi van benne, tényleg a teljes út költségvetése volt ennyi? Mert ha igen, akkor azon nyomban útnak indulunk mi is! icon_smile.gif

Egy olyan útitervet vagy útinapló félét, amit említettél, jó lenne, ha írnál, hogy melyik nap hol voltatok, mit csináltatok, mit láttatok a tíz napban. Nekem az a rész teljesen ismeretlen, semmit sem tudok róla, szóval egy-két fotó is jól jönne. icon_smile.gif

Mi az, ami a legjobban tetszett? Hol laktatok? Gondolom, kocsival mentetek(?).

# 1150
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113508 Üzenet linkje2009-08-10 18:20:16 

Szia Kedves Timba!
nagyon el vagyok havazva. Azt sem tudtam, hogy elmentetek-e már, nem hogy vissza is jöttetek. A bejegyzésed is csak most olvastam. Nagon is érdekel. Valcsi nyitott Svájc-topikot, oda írj róla részletesen. Képeket is várunk.
Érdekelen, hogy az osztrák tervek sierültek-e???
Puszi, Andi

# 1151
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113740 Üzenet linkje2009-08-11 23:11:04 

Szia Andi!

Nagyon belenyult az időjárás az osztrák terveimbe,ömlött az eső oda is és vissza is,hát az egy másik kirándulás lesz.De Svájc kárpótolt minket 10-gyönyörű napos meleg idővel, az összes hegytető még a Jungfrau is ragyogott ragyogott a fényben.

# 1152
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115358 Üzenet linkje2009-08-25 12:10:21  Re:

timba írta:
...Úton a Jungfraura

Szia Timba!

Nem találok egyetlen fotót sem a Jungfrau nyeregről fentről, s a túloldalról az Aletsch-gleccserről! Csak nem megálltatok félúton az átszállónál még az Eigerfal előtt!? Ha igen, nem tudod, mit vesztettél...

Legutóbb h.apci szerkesztette (2009-08-25 12:19:14), összesen 1 alkalommal
# 1153
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115363 Üzenet linkje2009-08-25 12:18:44 

# 1154
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115428 Üzenet linkje2009-08-25 22:22:38 

Kedves Zsebkuty!
Utazási irodával voltunk. A Wizz-zel mentünk Hollandiába (Eindhovenbe), a repülőtéren várt bennünket egy belga busz, azzal csináltuk a körutat Hollandiában, majd átmentünk Belgiumba és Brüsszelből szintén a Wizz-zel jöttünk haza. Nagyon jól összeállított volt a program. Mindkét ország gyönyörű, rengeteg látnivalóval. Hollandia a maga különlegességével és tisztaságával kész csoda. Sokat vártam az úttól, sajnos nem azt kaptam amire számítottam. Töredékét láttuk annak, ami a meghirdetett programban szerepelt. Az idegenvezető szerint "mindegy mit írt oda a kislány az irodában". Ez nem is okozott volna problémát, ha tudott volna helyette jobbat mutatni. Néhány példa a bajokból: Alsmeerben lekéstük a világ legnagyobb vágott virág piacát, Goudában a sajtpiacot stb. Mindezt tetőzte, hogy a hat napból a második 3 napon lázas voltam. 20 éve nem voltam lázas, most sem tudom miért.
Lényeg! Ezzel az irodával soha többet. Nagyon jó körútjai vannak, de úgy tűnik, az idegenvezetőivel valami miatt melléfog. Tavaly szintén velük volt ugyanilyen problémám Boszniában. Adtam nekik még egy esélyt, de már több nincs.
Szeretnék visszamenni a tavasszal tulipánvirágzáskor, de akkor már saját szervezésben teszem. Még az út előtt találtam rá egy magyar családra Amszterdamban, náluk szeretnék megszállni és alaposan szétnézni.
Üdv. Éva

# 1155
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115434 Üzenet linkje2009-08-25 23:15:53 

Szia h. apci!
Örülök hogy szerencsésen haza érkeztetek, remélem minden rendben volt. Sajnos a Jungfrau csak félig sikerült, az átszállónál nem mentünk tovább, igy is merev fáradt vagyok, de legalább van indok a jövő évi folytatásra, hisz még annyi mindent nem láttunk. Most egy kicsit pihenek Sartiban,és ha vissza jöttünk folytatom az utinaplót. Svájc olyan gyönyörű hogy gyakorlatilag rá is szerelhettem volna a fejemre a kamerát, és tíz napig csak így közlekedni amerre csak jártunk. De igy sem tudom elmondani az emberek kedvességét, az ország tisztaságát, és egyáltalán ahogy ott megélik az életüket,nem pedig túlélik, ahogy mi ezt itthon tesszük. http://sv.jan-es.digifotoalbum.hu/

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 76 77 78 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu