Hmm..'86 ban hajtottam először Stambulig(akkoriban gold,bőr,farmer),bejáratós Zastavával,bizony 24 Ft/DM szerette mindenki,az Autoclubnál kellett benzinjegyet venni,hogy Bulgáriában tankolhass..
#1914302012-07-17 19:55:51 Válasz a #191423. hsz-ra
Nem kívánom vissza, arról nem tehetek, hogy nem éltem meg. Egyszerűen annyi, hogy a tök egyenes útra felesleges a gps szerintem, ja sajnos nemcsak a tök egyenes úton nem tudja hol van, hanem van olyan, amelyik Görögországban sem. Azért abban egyetérthetünk, hogy túl van lihegve kicsit a két ,,barbár" országon való átkelés.
Úgy látszik, vannak ,,maradiak" van, aki kártyát nem használ, a másik készpénzt, van aki csak euro-t, más csak helyi valutát, én vegyesen. Bár én maradi vagyok, mert nincs gps-em, nincs rá szükségem, biztos mert utakkal foglalkozok, jól tájékozódom.
A lényeg, hogy megyünk, jó hogy megtehetjük, bár lennénk többen, tehetnék meg többen.
Ja, ha érdekel, Szerbiai látnivalók: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=649
Én meg nem értem miért lett itt divat "bunkónak" lenni!
Ez miért is a fórum tönkretétele? "Autóval Görögországba"
És én kérek elnézés a többi autós nevében, akik nem olyan "vér profik" mint itt egyesek! Már becsukott szemmel is lementek!Gratula!
Miért fáj ez nektek ennyire, ha nem érdekel ne olvasd!
És egyébként mit várnál itt témának mert kb.: 10 év múlva is ezek a kérdések lesznek mivel mindig vannak újak van aki más felé kalandozik és ahhoz kér infót....stb
Eddig segítőkészek emberek voltak/voltatok nem értem miért kell beszólogatni!
Most már talán csak is szigorúan a Görög határon átérve felmerülő kérdéseket kellene feltenni !?
Vagy nem ? Vagy igen?
Nem szoktam az ilyen és hasonló vitákba beleszólni, pedig olvastam már párat, de rájöttem hogy kevés a hozzászólásom ezért hát én is hozzászóltam most, gondolom sokan csak hasonló okok miatt szólnak hozzá vagy be!
3-án mentünk és ma érkeztünk vissza. Hát elszomorodva olvastam az elmúlt 14 nap hozzászólásait. Ma ez az út visszagondolva az 1980-as első útunkra csak játék. Persze van sok útjavítás, korlátozás, de veszélyes útszakasz nincs. Tőlem az elmúlt 32 évben se égőkészletet, se vontató kötelet, se mellényt, se poroltót nem kért senki. Természetesen van, de ez az én érdekem. Hogy hol mivel fizetek azt én és a pénztárcám dönti el, nem a hozzászólások. Mindenki tudja hova megy és milyen kerettel rendelkezik.
Sok útépítés van, de ez nyáron mindig így van. Zárva a Duna híd régi oldala, Batajnicánál tovább építkezenek, Belgrág után a fizető kapu előtt komoly lezárás van, Presevó előtti 24 km még mindig nincs kész, Velezsnél az alagútnál és utána hegyoldalt erősítenek, illetve két völgyhidat erősítenek. Szerintem 15-20 nap alatt készen lesznek.
Lefele 145,80 dínárért tankoltam, ma vissza 151,90-ért, Macedóniában 64,50 volt lefele, ma 68,50.
Ezek diesel árak. Lefele Tompának mentünk, ahol a határőr elkérte a forgalmi engedélyt, ami nem volt probléma. Utána kérte nyissam fel a motorháztetőt, mert az autó nincs 4 éves, ezért ellenőrizni akarja a motor és alvázszámot, ami természetesen nem a motortérben van, hanem a jobb hátsó ajtóban és ez számára problémát jelentett, mert halvány fogalma nincs melyik típusnál mi hol van elhelyezve.
Sziasztok!Tegnap érkeztünk haza.Olympic Beachről-Röszkéig 9 óra alatt értünk haza!Sok az útjavítás Szerbiában,2 héttel ezelőtt ennek még nyoma sem volt!Nem igazán volt forgalom ,köszönhető annak hogy nem turnus váltáskor jöttünk!Mind a Belgrád elkerülő ill.a Belgrád bevezető út jól haladó volt.
Mi is régi autósok vagyunk Görögországba és több útvonalat is átéltünk már, voltunk román-szerb-makedón úton, de NEM AUTÓPÁLYÁN...annó...igazi fedezt fel az országot volt és még GPS sem volt akkor...kb 20 órás volt az út úgy hogy számtalanszor megállítottak a szerb rendőrök és belekötöttek valamibe, pedig anyukám perfektül beszéli a nyelvet de így is veszteglés és kapitányság volt a vége 3 óra várakozással...de ezek ilyen régi sztorik és mondom ha NEM AUTÓPÁLYÁN megy az ember....mi az utóbbi időben Románián keresztül megyünk és csak Belgrádnál megyünk fel az autópályára és őszintén kritikus városok Arad és Temesvár....mindig, GPS sem segít, és nem tudja az ember, hogy a táblának vagy a GPS nek higgyen mert őszintén néha ennek néha annak kell hinni....szóval nekünk nem volt még olyan utunk, hogy ne néztünk volna el egy táblát és ne mentünk volna várostnézni...főleg, ha az ember éjfélkor betéved Thessaloniki belvárosába...ember legyen a talpán aki csak a táblák alapján kikecmereg...de tény, hogy az utóbbi időben jól tábláznak (kiv: Románia)...szerintem kell a GPS és a térkép és a tábla akkor biztos a kritikus pontoknál nem tudod, hogy "kire hallgass"...a navigáció, a navigátor sokszor üti egymást.. De ezért élmény autóval menni
Mi is hazaértünk vasárnap éjjel.
Indulásunk egybe esett a török invázióval, így 8-án vasárnap hajnalban indultunk, 3 órát álltunk Röszkénél, majd 2,5 órát araszoltunk Nis előtt a fizetőkapuig. Nappal szerettünk volna átjutni Macedonián, hogy kicsit nézelődjünk is, mert szerintem csoda szép! A visszafelé vezető utat regisztráltuk, ezért figyeljetek hazafelé: éjjel sötétben Macedóniában a második kaputól az út kátyús, igen rossz minőségű (nem jelzi tábla, szerintem balesetveszélyes). Aki megéhezne és még akad néhány eurója és nem rettenti el, hogy Macedoniában megáll, itt jóllakhat, hasonló áron, mint Görögországban: Bellov 112 csak bátran, óriási adagot adnak, gyorsak, udvariasak és a kilátás is pazar!
Aki még csak most tervezi az utazást Chalkidiki környékére, annak jó tanácsként: menjen hétköznap! Chalkidikire péntek -esestétől özönlenek a helyi/hétvégi nyaralók, vasárnap pedig indul a népvándorlás vissza. Majdnem olyan, mint az M7-es...
Oda 20,5 órát mentünk (csak tankolni és a Görög határon kávézni szálltunk ki a kocsiból), haza 13,5 óra alatt jutottunk (kényelmesen út közben megebédelve, időnként 10-perces pihenőkkel).
9 óra Paráliától-Röszkéig!Nem volt várakozás egyik határnál sem!Hétfőn indultunk amikor nincs turnus váltás egyik országnak sem,mi is csak azért indultunk így mert + 2 napot még ráhúztunk!Ja és a Szerbeknek elég volt csak felmutatni,érdekesnek találtuk!140-150-es tempóban mentünk!