Kakadu,
nagyon jó utat és szép nyaralást kívánok nektek!
Csalódni biztosan nem fogtok. Megértem a lelkesedést, én is így vagyok egy bizonyos szigettel kapcsolatban. Igaz, még csak háromszor jártam ott, de bármikor és bárhányszor nekiindulnék újra.
Köszi a hasznos infokat az útviszonyokról. Nektek hány órát tartott az út?
Földrengések, sztrájk? Remélem nekünk nem lesz részünk ilyenekben.
Meleg már a tenger most is? És merre jártatok kirándulni? Meganissi, Ithaka, Kefalónia?
Majd ha lesz idõd, teszel fel képeket? A tavalyiak is gyönyörûek, már 50-szer végignéztem.
Élelmiszer árakat tudnál mondani? Pl. pékáru, felvágott, gyümölcs, ásványvíz, dobozos üdítõ, dobozos sör, gyros pitában.
Az oda- és a visszaút is 22 órás volt, a határoknál nem volt gubanc. A tenger isteni finom, a nyugati part eleinte hideg volt, de mire mi mentünk, már kellemes, hûsítõ. Kirándulások: Meganissi (szívünk csücske 3x, Ithaka és Kefallonia helyett idén inkább Kassost és Kalamost választottuk egy M/S Christina nevû "kis" (30-40 személyes) vitorlással, az ára duplája a többinek (svédasztalos kaja és italok is benne foglaltatik), de nagyon klassz volt, aki teheti, menjen el rá. Egyébként ezeknek is felment az ára, a kirándulóhajók 25 eu-ba vannak, a Christina 45-be (elõbbi egy bizonyos helyen csak 22:-)).
Élelmiszerárak: kenyér-0.60/1.20, gyümölcsöknek most kezd lemenni az áruk, nektarin elsõ nap 5 eu volt, eper is kb.,õszibarack 4, görögdinnye 2, sárgadinnye 2, para 1.60, ubi 0.40, de ezek 2 hét után felezõdtek!! Mindennek fantasztikus íze van, meg kell kóstolni mindent!! 2 kg-os tzatziki 6 eu, sörök 0.30-1.20-ig, 1.5-ös cola 1.30-1.70, APPLE PIE a Kominatos pékségekben (kötelezõ megkóstolni:-)1 eu, szezámmagos gyûrû 0.50, különpéle sós pie-ok 1.50-2.00-ig, 6-os víz 2 eu, gyros 1.80-2.00-ig. Ezek Nidri árai. Ja, és a kedvenc tavernánk az egyetlen, amelyik tartja a tavalyi árait: tzatziki 2.30, sajtlabdák 2.40, cukkini fried 2, mussaka 4, bifteki 4.50, stifado (jajjjjjj)5.50, swordfish 7.50, feles házi bor 2.50, és minden másnap a ház vendége voltunk még egy fél literre. 15 és 25 közt volt egy vacsi 2 fõre. Máshol nem ilyen barátiak az árak (!!!), nyugodtan számolj ehhez 50-60 %-ot!
Jó hogy mondod ezt a Kassos, Kalamos kirándulást, eddig még senkitõl sem hallottam, hogy van ilyen program is. Talán idén vezették be? Szóval azt mondod, hogy érdemes. Hm, kíváncsi vagyok, gondolom, majd láthatunk képeket tõled errõl a kirándulásról is.
A taverna neve Ionian, és a kompkikötõtõl kell sétálni dél felé, egy pálmafa van elõtte egy nagy, téglából készült tartóban. Csak a parti út választja el a tengertõl, lila futóvirág borítja a kerítését, és egy óriási fehér táblán a taverna elõtt kinn vannak az árak. Ha megrendeled a kaját, a rendeléssel együtt kihozzák a számlát, és a sótartó alá teszik, azt rögtön le is meózhatod. Nagyon diszkrétek, és nem tolakodóak (egy bolgár fiú a couveres, egy jóképû 30-as pasi az italos, és egy aranyos duci 30-as fekete lány az ételes és a fizetõpincér), fizetés után elmegy a lány, a számlát és a visszajárót visszahozza és leteszi az asztalra, majd azonnal távozik, nem ácsingózik a tárcád felett, hogy mennyi borravalót adsz. És akkor Te szépen eldöntöd, hogy mennyit szánsz borravalónak, és vagy az asztalon hagyod, vagy megvárod, míg személyesen odaadhatod (ez utóbbi esetben sem nézegeti, hogy vajon mennyit adtál, hanem elteszi megtekintés nélkül). Szóval olcsó, és egyszerûen a legjobb, legkorrektebb taverna, amiben eddig megfordultam. Feltétlenül próbáld ki, és ha nem válik be, nyugodtan elküldhetsz...
Tavaly Koson is elõfordult ilyen, hogy az étteremben/kávézóban amikor kihozták a rendelést, hozták a számlát is egybõl, egy kicsi pohárba tették bele. Mi elõször zavarban voltunk, hogy most hogyan kell fizetni? Beletegyük a pohárba? És hagyjuk az asztalon? Vagy vigyük oda valamelyik pincérnek? És tényleg, amikor odaadtuk a pénzt, meg sem számolták.
A Kassos-Kalamos hajóútra a kikötõben fizethetsz be, évek óta csinálják, nem az iroda szervezése. Nem olcsó, de annál szebb és különlegesebb. Egy kis vitorlás (30-40 személyes), M/S Christina a neve. Más programja is indul, attól függ, melyik napon akarsz menni, van amikor vitorlát bontva teszi meg az utat, de errõl érdeklõdj külön, ha ilyesmire vágysz. Reggel kávé-tea-üdítõ, délben pedig svédasztalos bõséges ebéd van borral-üdítõvel. A szigeteket alig páran lakják - egy másik magyar párnak nagy mázlija volt, hosszan parádézó óriási delfinekben gyönyörködhettek közvetlenül a hajó mellet vagy fél órán át.