Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Estella | #19834 Üzenet | 2007-02-01 22:32:29 |
Köszönjük Zeus az információt. Érdekes, hogy a hordó miatt kapta a 12-es számot icon_eek.gif Most, hogy írtál az Ouzoról szívesen megkóstolnék egy 50%-os alkoholtartalmút is. Eddig még nem volt szerencsém hozzá icon_wink.gif
  Kyra | #19837 Üzenet | 2007-02-02 07:14:26 |
zeus írta:
Lányok ne vegyétek sértésnek!
A fõzési tudományáról csak annyit, hogy a legjobb szakácsok, séfek a férfiak.


zeus


A legjobb szakácsok a háttérben maradnak. Mert egyszerre több állásban dolgoznak(takarítónõk, gyermeknevelõk, beszerzõk, ügyintézõk=feleségek). Míg az úgynevezett "legjobbak" csak egy feladatra koncentrálnak. Igy könnyû a legjobb séfek-nek lenni. Félreértés ne essék kedves Zeus ,nagyra becsülöm a Benke Lacibácsihoz hasonló mesterszakácsokat . De ha egyszerre több feladatot kellene nektek a teremtés koronájának megoldani akkor csúfos kudarcot vallanátok! icon_biggrin.gif
  Kyra | #19838 Üzenet | 2007-02-02 07:22:18 |
Helló Rebeka!

Én igen, kimérõs fûszert még nem vettem Görögországban. Nem is nagyon találkoztam ilyennel. De Korfun és Rodoszon is rengeteg helyen árulták a csomagos fûszereket. Ha idén eljutunk én is alaposan feltöltöm a készleteimet. icon_wink.gif
  Csutek | #19840 Üzenet | 2007-02-02 07:29:38 |
Zeus!

Szerintem a nõkben nincs elég elszántság ahhoz, hogy versenyeken induljanak. Ráadásul, ahogy Kyra írja, egyéb elfoglaltságaik is vannak az átlag házasságokban, ami általában kitesz egy második mûszakot.
  Zeus | #19855 Üzenet | 2007-02-02 11:52:48 |
Nem akartam lekicsinyíteni a nõk munka bírását, sõt ellenkezõleg fõt hajtok nekik minden estben.
  Banyaveron | #19881 Üzenet | 2007-02-02 15:07:56 |
Az Ouzo 12 az mennyei
ezelõtt 3 évvel még sosem ittam ilyen finom aromájú, izletes és egyben ütös italt
hozzá képes a hazai pálesz kutyafüle . én már ittam kinn igazi hazai 50%ost és annál jobb nincs
  Zeus | #19895 Üzenet | 2007-02-02 18:51:21 |
A házi pálesz neve cipura.

Azt már Én is kóstoltam és isteni volt ,fõleg fekete kagylóval és osztrigával

zeus
  Banyaveron | #19943 Üzenet | 2007-02-04 18:40:18 |
ez cipura is rémlik hogy hallotam már
sõt lehet ittam is icon_cool.gif
ki tudja , nem emlékszem mi mindent kóstoltam meg már
jah és még az urzusz . lehet nem így kell leirni de igy ejtik
nah nekem az is nagyon fincsi volt icon_redface.gif
egy ouzo egy urzusz igy ment kb. icon_razz.gif icon_razz.gif
  Csutek | #20269 Üzenet | 2007-02-11 21:09:08 |
Nos az én baklavám a következõképpen készült tegnap.

Mivel elég nagy a tepsim, az adag is nagyobb a kelleténél:
2 csomag réteslap, fél kg darált dió vagy mandula, 30 dkg méz, 1-1,5 dl víz, 15-20 dkg olvasztott vaj, fahéj.
A tepsi aljára terítek két réteslapot, mindegyiket megvajazom. Megszórom a fahéjas dióval vagy mandulával, megint egy vajazott réteslap és újra a töltelék. Addig folytatom, amíg a hozzávalók elfogynak, de réteslap legyen a tetején minimum 2 lap. Kockára vagy rombusz alakúra vágom és beteszem a sütõbe 180 fokra. Addig sütöm, amig szép aranybarna színe lesz.
A mézet a kicsi vízzel felforralom és még forrón a meleg sütire öntöm, hogy mindenhol érje. Aztán hagyom a tepsiben kihülni és már fogyasztható is.
Szerintem a legegyszerûbb sütemény, nem kell vele pepecselni, csak összedobálni.
  Csutek | #20274 Üzenet | 2007-02-11 22:57:31 |
Idõnként szoktam beletenni egy pici õrölt szegfûszeget. Láttam már úgy elkészítve, hogy minden darabba beleszúrtak egy egész szegfûszeget és úgy sütötték meg.
  Lacka | #20277 Üzenet | 2007-02-12 09:45:26 |
Legközelebb próbáld ki úgy is, hogy keversz a dió/mandula közé egy kávéskanálnyi vagy teáskanálnyi õrölt kardamomi magot (bár már régen vettem, a Herbáriákban talán még ma is lehet kapni; ki kell hámozni a kis fekete bogyócskákat a maghéjból, és kávédarálóban le lehet darálni. Nagyon erõs szúrós szaga van, óvatosan szabad csak beleszagolni). Kávéba is lehet tenni belõle egy késhegynyit, érdekes, friss ízt ad neki.
  Csutek | #20279 Üzenet | 2007-02-12 10:18:02 |
Szia Lacka!

A kardamomt rendszeresen használom. A a családomat látogatom Pesten, akkor mindig letámadom a Nagycsarnok alagsorát. Ott mindenféle fûszert be lehet szerezni nagymennyiségben és olcsón.
Nem tudom, hogy honnan, de a húgom vett már kardamom teát is.
Nagyon érdekes fûszer, amit fõleg húsokhoz használtam eddig. Legközelebb kipróbálom a baklavában is.
Köszi!
  Csu | #20281 Üzenet | 2007-02-12 10:36:04 |
Én eddig úgy tudtam, hogy a cipura egy hal. Még jó, hogy nem így kértem az étteremben, meglepõdtem volna, ha a jó kis vacsim helyett pálinkát kapok! icon_rolleyes.gif
  Zeus | #20289 Üzenet | 2007-02-12 12:31:04 |
Igen jól tudod!!!

Én többszöri rákérdeztem a pálesz nevére és a kiéjtésére a halász mindíg meg erõsítet a kiejtésbe.
lehet hogy én fonetikusan irtam le. A végére már nem tudom hányszor mondtam ki a pálasz nevét, de az biztos sikerûlt az ízét is megjegyezni . Az biztos másnapi napozás nem esett jól.
  Csutek | #20290 Üzenet | 2007-02-12 12:36:06 |
Szia Zeus!

Azért most biztosan szívesebben napoznál másnaposan egy kiadós cipura parti után, mint itthon senyvedj ebben a "jó" idõben? icon_lol.gif icon_lol.gif
Nekem már hiányzik a Mithos és az ouzó koktél.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu