Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11626
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Luna1110
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188201 Üzenet linkje2012-06-21 08:37:26 

Jajcica!

Mennyi pénzt költöttetek az 1 hét alatt kb. (bocs az indiszkrét kérdésért, csak viszonyítási alapnak kérdezem)? Fakultatív programon voltatok?

Luna

# 11627
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188202 Üzenet linkje2012-06-21 08:40:16 

Luna1110, megírom privátban, jó? icon_smile.gif
# 11628
Luna1110
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188203 Üzenet linkje2012-06-21 08:42:40  Válasz a #188202. hsz-ra Előzmény #188202

Rendben, köszönöm.
# 11629
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188204 Üzenet linkje2012-06-21 08:44:52  Válasz a #188199. hsz-ra Előzmény #188199

Szia jajcica!

Köszi a válaszokat, akkor jól tettük, hogy kértünk fix ülőhelyet a buszra, az elmúlt évben úgy gondoltuk nem szükséges de tényleg nem mindegy hová ülünk. Az út akkor kb 24 óra ez kibírható, korfura hajnal 3-kor indultunk itthonról és másnap 11,30 körül érkeztünk meg. Ez a beach bár milyen, csak italokat vagy valami eszikét is lehet ott vásárolni? Az étkezést hogy oldottátok meg? Főzni nem nagyon szeretnék, azt lehet itthon is. Fakultatív programokról is van tapasztalatod.

Üdv. Rozi

# 11630
Marcsipán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
121 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188207 Üzenet linkje2012-06-21 09:09:12 

Kedves Jajcica!
Megosztanád velünk azt a finom Emanuelles tzaziki receptet? Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nekem sosem lesz olyan, mint az "ottani". köszi!!!!!

# 11631
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188213 Üzenet linkje2012-06-21 10:15:27 

Rozi56!

Valami nasit biztosan lehet, de őszintén szólva ezt nem tudom, mivel mi mindig csak innivalót vettünk. A sör mellé jár egy kis tálka popcorn, a frappé mellé (mint mindenhol) fél liter ásványvíz és egy kis keksz. Ennél többet nem tudok sajnos. :S
Mi úgy mentünk ki, hogy abszolút pihenni szeretnénk, és nagy barátai vagyunk a mediterrán konyhának is. Így mi a legtöbbször naponta kétszer, de minimum egyszer a faluban ettünk. Vittem itthonról zacskós tésztát, kétszer ettünk olyat, mert nem volt kedvünk elindulni a nagy melegben a központba.
Nem tudom, mennyien mentek és mennyit terveztek költeni, de nem vészesek az ételárak. Nagyjából ugyanennyi lenne itthon is étteremben. Ha spórolni akartok, ajánlom a gyrost: átlagosan 2-3 euro és sokkal nagyobb adag, mint az itthon kapható változatok, meg persze finomabb is. A nagy melegben úgysem bír az ember sokat enni. A sokak által ajánlott Ovelix tényleg tuti hely, mindenképp keressétek fel, mert olcsó és finom. Ha jól emlékszem, 2.70 körül volt a gyros, de olyan adag, hogy estig nem vagy éhes utána, ha dél-egy körül eszed. Vannak különböző tálak is, ezek közül mi többnyire görög tálat ettünk, ami 11 euro 4 féle hússal, krumplival, pitával, 4 féle szósszal és két választható üdítővel. Erről annyit, hogy a párom nem éppen kis étvágyú, de nekünk egyszer sem sikerült teljesen elfogyasztani a tálat...icon_smile.gif

Fakultatívokról nem sokat tudok mondani, mivel mi csak kalózkodni voltunk. De akkor leírom most, amit a beszámolóban terveztem:
az idegenvezető hölgy roppant erőszakosan viselkedett ez ügyben. Mikor kiderült, hogy mi befizettünk a kalózkodásra, valósággal ledorombított, hogy ezt mégis hogy képzeltük. Mondtam, hogy én ezt már kinéztem magamnak és nem is volt kérdés, hogy megyünk-e, mire elkezdte mondani, hogy nagyon meg fogjuk bánni, ő csak negatívumokat hallott erről a programról, és kérjük inkább vissza a pénzünket, amíg lehet, mert nála még be tudjuk fizetni a Blue Lagoont. Olyan utálkozó volt, és annyira lekezelő, hogy szívesen veszekedtem volna vele, de nem akartam problémát. Mondta, hogy biztos, hogy rossz élmény lesz, ráadásul rossz időt mondanak egész napra. Erről annyit, hogy 34 fok volt és felhőtlen napsütés...
Mások is mondták, hogy a hajókiránduláson (Blue Lagoon) is így viselkedett, lépten nyomon ócsárolta a Kalózhajót, meg azokat, akik arra mentek...Továbbá akik a megállók során merészeltek nem az általa megadott fagyizónál fagyizni, vagy máshol vásárolni, azokat mindenki füle hallatára teremtette le.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nekik üzlet, de ez a viselkedés mélyen felháborított...hallottam, hogy sok hiszékeny ember van, akik tényleg teljesen az idegenvezető tanácsára hagyatkoznak és csak azokra a helyekre mennek, amikről ők azt mondják, hogy érdemes. ILYET NE TEGYETEK! Fedezzétek fel Sartit magatok, sokkal nagyobb élményben lesz részetek.

A fakultatívok közül még a Meteorákról tudok annyit nyilatkozni, hogy nem indult...kevesen lettek volna rá. Én nagyon szerettem volna menni, de kiderült, hogy hétfői napra tűzték ki...kedden meg ugye utaztunk haza. Tudni kell, hogy 2x5 órás buszozásról és egész napot nézelődős programról van szó.

Véleményem szerint egy hajózós kirándulásra mindenképpen érdemes menni, és mint mindenki, én is a kalóztúrát ajánlom...de ugyanakkor a Blue Lagoon mellett is szólnak érvek: van wc a hajón, sokkal több mindent néznek meg, átmennek pefkochoriba is...szóval ott több mindent lehet látni. Árban ez 2 euróval több, mint a kalózhajó (kalóz 28, blue lagoon 30 euro).

# 11632
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188215 Üzenet linkje2012-06-21 10:21:21 

Szia marcsipán!

Természetesen. icon_biggrin.gif
Először is, fontos a tradicionális elkészítési mód, amit sokan figyelmen kívül hagynak. Ez a következő: a tejfölt (nem joghurtot, nem kefírt) konyharuhába kell csavarni (gyakorlatilag batyut kell készíteni a ruhából, abban van a tejföl), majd szűrőt és egy tálat tenni alá és egész estére a hűtőben hagyni, hogy kicsöpögjön a savó. Ezután a tejföl sűrűbb és szárazabb lesz, ezt kell összekeverni natúr joghurttal. Ez az alap. Ehhez jön nyilván az uborka és a fűszerek, és itt a trükk: Petiék tesznek egy csipetnyi mentát és oregánót is a szokásos só-bors-fokhagyma kombó mellé. Fontos még az olívaolaj (extraszűz), ezt sokan kihagyják.

Én hamarosan tartok egy görög estet itthon a családnak (amíg még van a Tsipuróbólicon_biggrin.gif) és akkor elkészítem. Sok sikert Neked is hozzá, ha megcsinálod!

# 11633
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188218 Üzenet linkje2012-06-21 10:34:27 

Ja, majdnem elfelejtettem!

Ez mindenkinek hasznos infó lehet: a Sarti Beach Hotel előtti strandon VAN ZUHANY!
Máshol nem nagyon láttam, és tudom, hogy itt is sokan kérdeztétek (én is kérdeztem még régebben). Ez nyilván nem vígasztalja azokat, akik az ófaluban lesznek, de jól jöhet azoknak, akik a beach részre mennek. Egyébként szerintem az ófaluból is érdemes párszor átsétálni a beachre, mert sokkal kellemesebb a part. Mi végigfürdötük az öblöt, de mind közül a Sarti Beach előtti kis rész jött be a legjobban...szerencse, hogy itt volt a szállásunk is. icon_smile.gif

# 11634
Marcsipán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
121 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188219 Üzenet linkje2012-06-21 10:48:17 

Jajcica! (de fura ezt leírni)
Nagyon köszönöm a receptet, így már értem, hogy az enyém miért nem lett olyan finom. Ez a recept minden képzeletemet felülmúlta. Köszi!!!! (Máris összefutott a nyál a számban)

# 11635
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188220 Üzenet linkje2012-06-21 10:52:54 

marcsipán!

Hát igen, nálam is nagy sikert aratott, amikor megkóstoltam. icon_biggrin.gif

A jajcica név története meg aranyos, de nem túl érdekes sztori...viszont felfedeztem, hogy van Pesten egy ilyen nevű bolt a belvárosban. Jót somolyogtam rajta magamban. icon_smile.gif

# 11636
Marcsipán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
121 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188222 Üzenet linkje2012-06-21 11:06:48 

Jajcica!
Többször is sikerült magunkat degeszre enni Eman.-ban, de valahogy a tzaziki kimaradt. De augusztusban bepótolom!
Ettetek ott "piritóst"? Nekem szinte mániám lett, egyszerűen imádom. Pedig semmi faxni.

# 11637
Fate08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
414 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188223 Üzenet linkje2012-06-21 11:13:41 

Szia Jajcica!

Látom élményekben gazdag nyaralásod volt! icon_smile.gif

# 11638
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188224 Üzenet linkje2012-06-21 11:14:12 

Marcsipán!

Na, nekünk meg a pirítós maradt ki...icon_smile.gif Mi souvlakit ettünk, rántott tintahalat, meg valami nagy sertésgrillt (ezt nem én ettem, hanem a párom, de láthatóan nagyon élvezte). Többször csak iszogatni tértünk be, mert isteni a vörösboruk...meg persze a fehér is, a fenyőmagos. Ez utóbbihoz kaptunk sajttálat is, fantasztikus volt az ízhatás. icon_smile.gif

# 11639
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188225 Üzenet linkje2012-06-21 11:16:17 

Szia Fate08!

Hát az biztos. icon_biggrin.gif Annak ellenére, hogy alig kirándulgattunk.
Szóljatok, ha idegesítően sokat írok, hajlamos vagyok belelovalni magam, és akkor észre sem veszem, hogy több lett
1-2 sornál...icon_biggrin.gif

# 11640
Rozi56
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188226 Üzenet linkje2012-06-21 11:28:15  Válasz a #188213. hsz-ra Előzmény #188213

Jajcica!

Ezek megint nagyon hasznos infók voltak, mi mindig úgy készülünk, hogy reggelire itthonról pakolunk és a főétkezést vendéglőben, vagy kifőzdében tudjuk le.
A kalózhajót már beterveztük, mert annyi jót olvastam itt a fórumon, Meteorákhoz nem tervezzük, voltunk már, tényleg látni kell, de nekem egyszer elég volt, és ez ugye egész napos program. Még a szigettúrán gondolkodunk, átmennénk Neos Marmarasra mivel ott van piac.

Ja és a zuhany az nagyon jó hír, valamint, hogy ez a legjobb partrész.

Köszi még egyszer, ha még valami eszembe jut akkor itt leszek a fórumon, úgyis olvasom naponta.

Üdv. Rozi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 775 776 777 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu