Szia kelemen 77 (Tibi)! Köszönjük az értékes infókat! Még annyit árulj el nekünk, hogy a Tasiontravel hol található? Igen kedvezőek az árai. Mi az apollon-nal megyünk Paráliára, de pl Athén 45 E, Meteora 25 E, Olympos 10 E..., szóval nem mindegy... Előre is köszi! Jó pihenést nektek!
Szia Gabi!
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a templommal háttal állva jobbra az első utcán Katerini
irányába indulva a bal oldalon található.
Magát a szórólapot a templommal szemben állva balra indulva kb. 20 méterre található
kis "bódé" szerűségből vettem el.
Üdv, Tibor.
Szia Gabi!
A templommal háttal állva jobbra az első utcán (Katerinibe vezető főút) haladva a bal oldalon a 2. keresztutca után kell keresni. Elég nehéz meglátni, mert sok iroda van egymás mellett, ezért figyelni kell nagyon.
Üdv, Tibor.
Szia Tibi!
Köszönöm az infókat,várjuk a bejelentkezéseidet.A fórumról még rajtam kívűl 2-en biztos jönnek 17-én.Egy vmi még érdekelne,főutca,templomtól felfele /Beach fele/ talán 3-dik utca lefordulva jobbra/ingatlanos iroda,kis gyógyszertár,orvosi rendelő/és az utca végén egy szerb rostélyos kajás helyet láttatok.2 euró körül volt nagy lepényben a pjeskovica.,ezt láttátok? Isteni grillezett pogácsa,mindent előttünk készítettek,teli szerbbel,de tényleg jó,mi évekig még ott ettünk,Kosta gyrosa mellett az a kedvencünk.Remélem megvan még.Szép napot! Zita
Szia Zita!
Körbejártunk jó sok utcát. Szerintem megtaláltuk a szerb kajás helyet, de maradtunk az első napi helyen (a kedvencednél) . Rengeteg szerb, román, bolgár van itt.
Üdv, Tibor.
Szia Zita!
Tegnap este elmentünk előtte (szerb kajálda).
Narancssárga székek tömkelege van náluk. Szépen kivilágított hely, nem lehet eltéveszteni.
Üdv, Tibor.
Sziasztok!
Tegnap Platamon-ban és Nei Pori-ban voltunk.
A várba nem mentünk fel (orvosi okok miatt nehéz lett volna).
A part nagyon szép kavicsos. (Itt volt egy szabad parkolóhely.) A víz rendkívül tiszta, viszonylag nagyon hamar mélyül.
Volt homokos partszakasz is, de nem volt parkolóhely sehol, így tovább mentünk.
Olyan széles, homokos partot, mint Nei Pori-ban van, még nem láttam.
(Szabad autó-parkolóhely rengeteg volt.)
Igaz, közvetlen a parton kb. 10 méter szélesen és több kilóméter hosszan napernyő-erdő és ágy volt.
Mi a széles, homokos részen táboroztunk le.
A víz egyenletesen mélyülő és tiszta, tengerifű mentes.
Nekünk jó volt.
Míg ott voltunk kicsit beborult az idő és dörgött is rendesen, de eső nem esett.
Visszafelé autópályán jöttünk Kateriniig. (2 Euró volt a kapupénz. Megérte, mert így gyorsabb volt.)
Üdv, Tibor.
ui.: elnézést, ha nem pont idepasszolt a hozzászólás, de itt vagyunk Paralia-n.
#2342842015-08-11 09:55:53 Válasz a #234281. hozzászólásra
Köszi Szépen , nekem jól jön az infó mert lehet nekünk is ez lesz az egyik napi program, hogy átmegyünk Nei-Poriba. Kocsival leszünk
Azt olvastam, hogy a vár Nei Pori partján sétálva is megközelíthető.
ez valós állítás? Tudunk sétálni, de azért lesz velünk egy másféléves is, tehát mondjuk 5-10 km-eket azért nem sétálnánk
#2342972015-08-11 11:49:22 Válasz a #234284. hozzászólásra
Valóban megközelíthető sétával is Nei Poriból a vár Bár ha a google maps-on megnézed, akkor Platamontól még jócskán lehet menni hozzá. Viszont van lehetőség Poriba kis vonatra szállni is... Mi valószínűleg bringát bérlünk majd. Gyalog Én sem merném
Köszi Szépen , nekem jól jön az infó mert lehet nekünk is ez lesz az egyik napi program, hogy átmegyünk Nei-Poriba. Kocsival leszünk
ez valós állítás? Tudunk sétálni, de azért lesz velünk egy másféléves is, tehát mondjuk 5-10 km-eket azért nem sétálnánk
Tavaly mi vásarolni,mentünk át gyalog Platamonba,nem mondom,hogy könnyű volt.Szerintem kis gyerekkel necces. A várhoz bringával mentünk,de egy idő után tolni kellett. Kb fél óra alatt vánszorogtunk fel, és öt perc alatt gurultunk le.
Ez a Gíropagida nevű hely merre is van pontosan srácok?
Szia aXXon!
A templommal szemben állva balra indulva található.
Nem kell megijedni, több utcasarokra található.
Lelkesen kell haladni, megéri.
Üdv, Tibor.
aXXon!
A 3. utca után található.
Egy magyar (Kostas) kajálda után keressed!
Piros színű táblára van írva a "Gyros". Maga a név messziről nem látható.
De amikor odaértek, jó széles, asztalokkal telerakott helyet láttok. Tegnap este
annyian voltak, hogy várni kellett szabad asztalra.
Üdv, Tibor.
Nagyon köszönöm neked - illetve a másik válaszolónak is!
Szia Tibi!
Köszönöm az infokat
Meg tudod mondani, hogy a Tasiontravel merre található?
További szép napokat Paralián!
Betti
Szia Betti!
A templommal háttal állva jobbra az első utcán (Katerinibe vezető főút - Nikis az utca neve) haladva a bal oldalon a 2. keresztutca után kell keresni. Elég nehéz meglátni, mert sok iroda van egymás mellett, ezért figyelni kell nagyon.
Ennek a Nikis utcának az elején áll meg a Katerini-ba tartó busz és innen indul tovább.
Itt van a kisvonat megállója/indulása is.
Üdv, Tibor.
Szia Eperke!
Én nem javaslom a gyaloglást.
Vitathatatlanul szép az útvonal, de gyerekkel a hőségben nem tartom jó ötletnek.
A vár lábánál meg lehet állni autóval és onnan fel lehet gyalogolni.
Te döntesz.
Üdv, Tibor.
Bár nem nekem szól a kérdés, de tudok segíteni.
A kisvonat Olympic Beach-ről (a parti főtérről) indul este 18 óra után kb fél óránként. Paraliárol pedig az említett buszmegállóból. Két szerelvény közlekedik kb 23 óráig.
2,5 EUR a jegy 5 éves kor felett. Ezzel a jeggyel oda-vissza utazhatsz egyszer OB-Paralia között. Mindegy, hogy melyik településen szállsz fel, odafele kiadja a jegyet és visszafele kettétépi.