A szerb utak csodálatosak lettek, öröm volt rajta végig menni.
Tegnap nem találkoztunk csak 1-2 helyen szerb rendõrökkel, de nem is igazoltattakcsak az út mellett álltak. Szóval elismerésem velük kacsolatosan idén. A Macedón rendõrök sokan vannak kint a pályán, és amikor mi láttuk, csak magyarokat állítottak meg állandóan. Vigyázni velük. A korlátozások miatt büntiznek rendesen, be kell tartania a korlátozásokat, ahol olyan hely van, hogy meg tudnak bújni.
A hátároknál mi pár perceket vártunk. A zöldkártyát a szerbek nem kérték tõlünk, a macedónok pedig csak belépésnél. A csomagteret, pedig csak itthon nézték meg. A benzin ára kifelé OMVnél 95-ös 85,10. visszalé MOL 86 dinár.
Több megállással 12 óra alatt letudtuk. Nagyon kellemes, nyugodt utunk volt.
Szia Bopis
Ott helyben már elmászkálunk én mindíg csak a letérésnél félek ne,hogy túl menjünk. Macedon térkép rajta van, persze utca szerint nem néztük.
Gondolom a sok olvasás és a Szekeres I. beszámolója szerint már térkép nélkül is oda kellene találnunk., és így is lesz! mert 3 nap múlva ott leszünk!!!
Kriszta35 Az Uj Videk utani szakaszt, ami ha jol emlekszem majd Belgradig rossz volt es javitottak is kesz? Azon kivul nekem egyetlen egy kifogasolni valom volt, hogy nincs a Macedon hatarig palya:P
Tavaly az egy rémálom volt Belgráddig. Most minõségre olyan mint az M5, 2 helyen van még félpályás terelés, de az is 5 km-nél biztosan nem több.
Én nagyon örülnék ha itthon is ennyit haladnának az útfelújítással mint a szerbek bizonyos szakaszokon.
Nistõl pedig nem olyan rossz, hogy nincs pálya, mert normális az út, de ott hegyekbe akkor se tudnál többel menni szerintem, bár fene tudja.
Hat nem tudom, szerintem jobban lehetne haladni, mivel nagyon sok korltozas volt pl tavaly ervenyben es mind betartottam. Nem szeretek a zsaruknak fizetni... Igy kb ha lenne palya ugy lehetne haladni mint a macedonoknal...
Egyebkent koszi a gyors infot
Én is attól féltem, hogy túlmegyek a letérõn Nei-pori felé, meg azt sem tudtam, hogy egyáltalan lesz-e leágazás. Ezért inkább letértünk a platamonasi várnál és platamonason keresztül mentünk, de felesleges volt, mert Nei-porinál nem a klasszikus autópálya fut, hanem van szintbeli keresztezõdéses letérõ. Ezért írtam, hogy menjetek túl a váron s utánna kell majd figyelni néhány km-en belül a Nei-pori táblát.
Jó utat Nektek!
A macedón rendõrökkel kapcsolatban; Szerbia felõl egybõl vigyázni kell; a legelsõ falu végig 60 km-es táblával védett és oda-vissza mértek, büntettek!
Amikor mi voltunk, szerencsére nem voltak, de én nem is emlékszem rá, hogy falun keresztül vezet az út. A macedónoknál mi egy településen sem haladtunk keresztül.
Szia Patics!
IGO program van a GPS-eteken? Mert mi PDA-val voltunk, nagyon friss programmal, és Katariniben, mint akit elvágtak: Paraliáról már semmi nem volt. Szerbia és Macedónia csak az E75, semmi több, Görögországban is csak a nagyobb városok voltak meg utcaszinten (Athénban nagyon jó volt), de különben 30-50% lefedettség. Nekünk nagy csalódás!
Tavaly az itteni közösségnek köszönhetõen zökkenõmentes utunk volt Sarti-ba.Ami a Szerb részt illeti az valóban katasztrófális volt azt hittem soha nem jutunk el Nis-ig.Én is szabályosan közlekedtem de ugye autópálya nem igazán volt azon a szakaszon.Ha jól olvastam Kriszta leírását akkor ebben lett végre változás.Idén szeptemberben Nei Poriba készülünk.Remélem ez is olyan jól sikerült nyaralás lesz.Addig is figyelemmel kisérem a fórumot.Még valami a végére...lehet, hogy írtátok már de összesen mennyi szerb dínár kell az autópályákra idén?
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Bocsi Attila lehet félreérthetõ voltam, határ- Novi Sad- Belgrád részen van felújított út, és kb. 2 helyen van még telelés. Belgrád- Nis között nincs változás, ill Nis és Mac határ között.