Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11911
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo

Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194769 Üzenet linkje2012-08-28 16:05:43  Válasz a #194763. hsz-ra

Szia Márta!

Off a téma, de ha itt tetted fel a kérdést, itt megy a válasz:
Mi november közepén voltunk a Peloponnészoszon, és egyik legjobb "nyaralásunk" volt. Sokat esett az eső, majdnem minden nap volt egy zuhé, de egyébként sokat és melegen sütött a Nap is. Gyönyörű zöld volt minden, érett a narancs és a citrom, illatos volt a levegő. Napozni lehetett, fürödni nem nagyon. De lehetett sétálni, hosszan reggelizni a tengerparton és nagyon kellemes volt. Esténként hűvös volt, kellett a vastag pulcsi és nem minden nap ettünk kint, sőt: volt olyan este, hogy a légkondit fűtésre állítottuk.
Szerintem ki ne hagyd, amint járóképes leszel feltétlenül menjetek!

# 11912
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194770 Üzenet linkje2012-08-28 16:16:22 

Szia Medi!

Amint a szentember azt mondja kelj fel és járj, én meg se fogok állni! icon_lol.gif
Köszönöm Nektek, hogy jelzitek a tapasztalatotokat!
Nagyon bízom benne , hogy sikerül, és bár annak ellenére, hogy júniusban azt mondtam soha többé nem utazom, most azon jár az eszünk, hogy hová icon_lol.gif
így is (a kiállók vasaim ellenére is autózunk, de csak itthon egyelőre és szigorúan egy héten 1x 2 x max3x icon_lol.gif , hogy ne menjek a Lipótra, ha vége a hercehurcának icon_wink.gif
minden ötletet örömmel várok

# 11913
Wolfi2

Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194774 Üzenet linkje2012-08-28 17:22:55  Válasz a #194713. hsz-ra Előzmény #194713

Hahó.

Elalvás ellen nagyon jó módszer a tökmagozás icon_lol.gif
Kamionos barátaimtól tanultam. icon_idea.gif Nekem bevált icon_eek.gif

# 11914
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194777 Üzenet linkje2012-08-28 17:35:06  Válasz a #194770. hsz-ra Előzmény #194770

Kénytelen leszel meggyógyulni, mert a Lipótot már öt éve bezárták!

Ha elég időt tudtok rászánni, akkor szerintem Kréta, vagy Rodosz is jó választás lehet. Én még nem jártam télen arra, de el tudom képzelni milyen szép lehet, ha vége a nyári forróságnak és felfrissül minden.

Én már sok-sok éve nem motorozom, de sokszor eszembe jut, hogy újra kéne kezdeni, és milyen jó lenne motorral csavarogni Görögországban. Egy darabig figyeltem a motoros topicot is, de a nyár elején már nem értem rá. Nem olvastam mi történt Veled, csak most, hogy ide is írtál. Mielőbbi felépülést kívánok Neked, hogy tavasszal újra gépre pattanhass!

# 11915
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194778 Üzenet linkje2012-08-28 17:46:23  Válasz a #194777. hsz-ra Előzmény #194777

Szia Titi!

Köszönöm a tipped és a jókívánságod!
Nem motorozunk többet, mert ez a "kicsi" esés gyakorlatilag a térdemet és a lábszáramat meg a combcsontom alsó részét rommá tette (egyébként tényleg nem volt nagy esés),és még koránt sem biztos, hogy a térdemet tudom használni valamikor is.Ennek tükrében úgy gondoljuk, hogy bármennyire is fáj a szívünk, de ezt a korszakunkat lezárjuk!(Egyébként írtam beszámolót a görög motoros útról, de a moderátor a végét nem találta elég frappánsnak-jegyzem a taknyolással volt vége)

# 11916
Melus16

Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194832 Üzenet linkje2012-08-29 17:51:53 

Friss útinfója lenne valakinek?
Az útfelbontások érdekelnének. Meg terelések, és vajon a maciknál felmart út, esetleg készen van-e? Vagy még mindig számíthatunk rájuk?
Holnap megyünk...

# 11917
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194860 Üzenet linkje2012-08-29 21:21:46  Válasz a #194832. hsz-ra Előzmény #194832

Ez ugyan nem friss infó, de: az elmúlt hetek hozzászólásai és a három héttel ezelőtti tapasztalataim szerint most is hasonló a helyzet:
- Belgrádig sima az út, két helyen volt sávelhúzás, nyilván az évek alatt lestrapált régi pályaszakaszt javítják, ez még így lesz egy darabig, de nem okoz gondot.
- Belgrádban és környékén mindig változik valami, ezt nem lehet kiszámítani. Simán lehet menni a városon keresztül
- A szerb autópálya vége és a határ közötti szakasz sem fog jelentősen változni amíg át nem adják azt a 20 km-es részt, ami már tavaly is majdnem késznek látszott, de még most sem az. Az elég lassú, ha utolérsz egy szabályosan közlekedőt (60-as tábla van), de egyébként lehet menni gyorsan is, mert jó az út. A többi részen marad a megszokott út 1-2 útszűkülettel és sebességkorlátozással tarkítva
- Macedóniában sem lehet sok változásra számítani a korábban leírtakhoz képest, szerintem a javítások betartanak a szezon végéig, az meg nem sokat jelent, hogy éppen melyik pár kilométeres szakasz van felmarva. Ettől függetlenül Macedóniában lehet haladni, a felmarások kezdetén és végén van 1-1 döccenő, amire figyelni kell.

# 11918
Melus16

Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194863 Üzenet linkje2012-08-30 07:36:15  Válasz a #194860. hsz-ra Előzmény #194860

Titi!

Köszönöm az összefoglalót. Kb. ilyesmire számítottam, de az ember mindig reménykedik, hátha javul a helyzet náluk. icon_rolleyes.gif
De így legalább számítunk a döccenőkre, és igyekszünk nem röptetni az autót. icon_wink.gif
Meg jó így együtt látni a dolgokat, mert meg tudom mutatni, a többi sofőröknek is. icon_lol.gif

# 11919
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194876 Üzenet linkje2012-08-30 10:58:07 

Mint a képen is látszik, sajnos hazaértünk icon_cry.gif

A képen a fontos infók rajta vannak, az állásidőből le kell vonni kb. 30 percet, mert annyit shoppingoltunk a dutyifrí boltban a görög/maci határon, de vagy nettó két és fél óra az tiszta szopás volt a határokon icon_sad.gif

Valamiért az időzóna váltás megzavarta a Primo rögzítését, ezért az indulási és az érkezési idő nincs fent, de valamikor 11:15 körül indultunk (helyi idő szerint) és valamikor 2:30 körül értünk haza.

Mint látható, száguldás nem volt, ez a fogyasztáson is meglátszik, le sem írom az értéket, mert kitörne háború icon_wink.gif Az autó lecserélését fontolgattam, de a fogyasztás láttán rájöttem, hogy hülye lennék más kezébe adni ezt a kincset icon_lol.gif

# 11920
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194880 Üzenet linkje2012-08-30 11:42:49 

Belgrádról pár szót a visszaút irányából nézve (este 11 óra körüli forgalmi viszonyokat nézve). Belgrád előtt szunyókáltam és a barátnőm vezetett az autópálya hosszú szakaszán. Egyszer csak nagy sikítva közölte, hogy itt a belgrád előtti fizetőkapu. Mondtam neki, hogy nosza rajta, akkor vezessen szépen tovább. Úgyhogy Belgrádban nem én vezettem, így volt időm nézelődni icon_wink.gif

Aki az elkerülő úton akar menni, annak a fizetőkapu után kb. 800 - 1000 m-re azokat a sárga táblákat kell sasolni, amelyek a kamionok útját mutatják, a kamionokat ugyanis erőteljesen ráterelik az elkerülőre.

Aki Belgrádon akar keresztül menni, annak teendője nincs, menni kell tovább egyenesen az autópályán. Nem sokkal az elkerülőre való ráhajtási lehetőség után 80-as korlátozás lesz az úton. Bár szinte autópálya szélességű ott is, de korlátozás van rajta, a helyi menők se száguldanak rajta, tehát ezért van az, hogy időben alig gyorsabb átmenni Belgrádon, mint az elkerülőn.

Amikor beértél a városba, akkor most két helyen van korlátozás, két helyen a szembe forgalom át van terelve a befelé menő irány oldalára. Ezeken a helyeken 60-as korlátozás van, előtte sok dugóra figyelmeztető tábla van, napközben biztos nagy dugók vannak, de este még csak lassítani sem kellett.

A tereléseket elhagyva az út tökéletesen eseménytelen, menni kell a széles úton egyenesen előre, csak arra kell figyelni, hogy a 80-as korlátozás mellett ha a magyarok 90-el mennek, a lassú haladással ne zavarják a helyi menőket icon_rolleyes.gif

Mivel a barátnőm vezetett, ezért a Belgrádból történő kihajtásnál a navira hallgatott és a régi klasszikus úton mentünk ki a városból Újvidék felé. Próbáltam mondani, hogy nem arra kéne menni, de egyrészt közölte velem, hogy egy utasnak mihez van joga az autóba icon_redface.gif , másrészt az útjelző táblák is mutatták, hely lehet arrafelé menni Novi Sad felé, ezért nem forszíroztam a dolgot. Szóval kifelé lehet menni a régi megszokott úton is, csak éppen nem érdemes. Végig 60-as korlátozás van rajta, a lámpák miatt annyival sem lehet menni (van ugye vagy 8-10 lámpa azon az úton). A végén becsatlakozik abban az útba, amelyen az új szakaszról és az elkerülőről érkező forgalom is jön.

Szóval Belgrádban éjszaka jól lehet autózni, semmi gond sincs icon_smile.gif

# 11921
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194884 Üzenet linkje2012-08-30 12:35:44 

Tegnap ennyiért tankoltuk a gázolajat:

Macedonia : 74,5 dénár/liter
Szerbia: 156,9 dínár/liter

Hogy ezt hogyan számolják át magyar forintra, azt még nem tudom, mert csak a tranzakcióról jött meg az értesítés (helyi fizetőeszközben), a terhelés majd 2-3 nap múlva fut be, akkor tudom megmondani, hogy forintban mennyi az ár.

Macedoniában továbbra is trükköznek a kártyás fizetéssel (vagyis nem akarják elfogadni a kártyát és eurót kérnek), csak nem értem, hogy miért, már Macedoniában is 20-30 km-enként vannak a kutak az autópálya mellett (sűrűbben, mint nálunk az M5 mellett icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif ), ha valahol nem fogadják el a kártyát, akkor megy tovább az ember.

Szerbiában ilyen gond nincs, nem láttunk/hallottunk olyat, hogy valahol ne fogadnák el a kártyát.

# 11922
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194885 Üzenet linkje2012-08-30 12:40:21  Válasz a #194876. hsz-ra Előzmény #194876

Üdv itthon...

Akkor jól láttam hogy hazafele a régi úton is vissza lehet térni a pályára ha Belgrádból jövünk kifele.. De igaz nincs értelme arra jönni, jobb
a reptérnek majd úgy fel az elkerülőre... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif ..

# 11923
Apaxp

Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194899 Üzenet linkje2012-08-30 17:00:04 

Belgrádon keresztül jöttem haza kedden délután. Az első átterelés sávjában koccanásos baleset volt és ez mindjárt adott egy félórás cammogást. Miután ezt elhagytuk megelőzött egy 4-es konvoj (francia törökök icon_biggrin.gif ). Ezek jöttek kifelé a régi úton, én meg a reptérnek. Már elhagytam kb. 5 km-rel a régi úti csatlakozót amikor a konvoj ismét megelőzött. Ebből azt szűrtem le hogy a régi út hanyagolandó. Ha a sáv átterelésnél baleset van akkor meg úgyis sz*pás van.
# 11924
Pancsika01

Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194934 Üzenet linkje2012-08-31 09:51:01 

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy szombatonként még mindig nagy a tumultus a határokon? Illetve Halkidiki felé bedugul a pálya? Holnap indulnánk Potideába és szeretnénk "felkészülni" icon_smile.gif

Köszönöm!

# 11925
KOJAK

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194945 Üzenet linkje2012-08-31 13:19:23 

Sziasztok!
Pécs-Eszék-Belgrád 4 óra. Eszék-Lipovac 55 kuna, Sid-Simanovci 3€. Belgrád éjjel 1 és este 9-kor is 25 perc volt, az új
elkerülő és a fizető kapu között (29 km ). Szerbiában a benzin 166 dinár, a kaszinónál 1.4 €.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 794 795 796 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu