Gyöngyi! Örülök, ha segíthettem. Mi is voltunk már busszal is, de többször autóval. Menetidőt nem igazán tudok írni, mert először több helyen megálltunk, utána nem közvetlenül Makryba mentünk, szóval nem akarok hazudni, de szerintem 12-14 óra alatt nyugodtan oda lehet érni autóval, úgy, hogy betartjátok a sebességkorlátozásokat, és ha a határon nem sokat kell várni. Ezzel még mindig szerencsénk volt, soha nem kellett 5-10 percnél többet várnunk a határokon.
A határőrök is mindig rendesek voltak, mosolygósak, szerencsére soha nem volt gondunk, remélem nektek is így lesz!?
Mi még Sartiban nem voltunk, de az olvasottak alapján szerintem Makrygialos csendesebb, nyugodtabb hely, de autóval nem lehet unatkozni. Rengeteg hely van a közelben, ahová érdemes kirándulni, és egy nap akár többször is be lehet menni Paraliára, Olympic Beach-re, Katerinibe, Thessaloniki is közel van.
Ami kihagyhatatlan az Olympos hegység, Dion, nincs messze Platamonas, a hegyoldalban Paleo Panteleimonas, Edessa, Vergina. Szinte felsorolhatatlan, ahol már jártunk Makryból kiindulva.
És nekünk maga a falu is nagy kedvencünk, remélem Ti is megszeretitek majd!? Az Angelika apartmant nem ismerem, hol foglaltátok?
Szia Aniko!
Az Angelika a mienk,a travell hellaszon,a szallas ajanlok kozt Makrigialos apartmankent szerepel.Ez a Dias apartmantol folfele van par apartmannyira.
...Elég sok változatot olvastam már, volt, aki azt írta, hogy 20 óra, volt aki 15-öt, de olyan is akadt, aki 8 óra alatt...
Aki 8 órát írt, az vagy hazudik, vagy diplomata, vagy repülővel ment
(vagy vagány és hihetetlen szerencséje volt, hogy 700 km-en keresztül nem vették észre, hogy kb. 200-zal megy)
1100km/8óra az 137,5 km/h átlagsebesség lenne, ami kanyarok, kereszteződések, határ (mégha 5 perc is, de van 2x3 db = 30 perc), pisi, ... maitt legalább 170-180-as tempó kellene, ami szinte biztos szerb rendöri intézkedést hozhat.
De ilyen a NET, bármit lehet mondani, csinálni, mert azt hiszik el tudnak bújni az ismeretlenbe.
Szerintem minden információt ellenörizz le!
Csatlakozva az elöttem szólóhoz: már a 90-100 -as átlagsebesség is kiemelkedően magas, pont a határok, tankolás, pisi-kaki miatt, de ne felejtkezzünk meg a szerb nem autópálya szakaszról sem, ahol nem csak hétköznap, de még hétvégén is könnyű kifogni egy kamion konvojt (hűtő és élő állat szállító kamionokra nem vonatkozik a hétvégi stop)
Sztem a 12 óra is kiemelkedően jó (Szent Kristóf végig ott dekkolt melletted és ezerrel dolgozott is ), a reális és gyors menetidő az inkább 14-16.
Az előzőkhöz.
Tavaly Makrigialoson nyaraltam. Este 9 kor indultunk pestről. Másnap 11-kor megérkeztünk. Végig kényelmesen, többszür megállva, pihenve.
Sokszor utaztam messzire. Ennyi idő alatt kényelmesen és szabályosan csak éjszakai autózással lehet megtenni. Nappal már egy csomó gyorshajtást is bele kell tenni, ha ennyi idő alatt pihenéssel is ide akarsz érni. Nappal az utakon sokan vannak, a határátkelések is hosszabbak. ( Én azt szeretem ha nincs sor. Az átkelés annyi időt vesz igénybe ameddig az iratokat kezelik.) Éjszaka még a törökdúlta időkben is csendesebb. Akkor a pihenők a borzasztóak. Ott alszik mind szanaszét ( Legalább nincs az úton).
Sziasztok!
Lehet az ut hossz 8-8.5-9 ora.
Igaz nem nyaron.
En most jottem vissza Makrira idefele 10 ora volt,a baraton reggel 7 kor indult,es es magyar ido szerint 3 kor volt nalunk.
Mi Tompanal megyunk att a hataron nem roszkenel.
Igaz en a hatartol 90 km-re lakok.de tompa fele rovidebb az ut valamivel.
Szerintem sem lehet olyan gyorsan leérni. Mi mindig éjjel utazunk azért írtam a 12-14 órát, de inkább a 14-16-ra szavazok én is. Az kényelmes, és tényleg kell hozzá az is, hogy a határokon gyorsan át lehessen menni, és sehol ne fogjunk ki kamionos, török konvonjt.
Én mindig annyira várom, hogy odaérjünk, hogy még ez a 14 óra is borzasztó hosszúnak tűnik, a görög határ után már nem bánom mikor érünk a helyszínre, ott már leesik egy mázsás kő a szivemről és bármeddig elautóznék, ott már mindig elfelejtem nézni az órát, hogy mikor is érünk oda pontosan, általában "saccolni" szoktuk.
Ja, bocs, ha csak a határtól néznénk, akkor az csak 900 km, de akkor is 112 km/h lenne az átlagsebi. Nagyon határeset.
Mi visszafelé, nappal, 11 óra = 100-as átlag, de csak itthon álltunk meg Tompán, no meg tankolni az úton 3 helyen. Mert nekünk nem végtelen
És ez is csak akkor jöhet ki, ha néhol kissé gyorsabb a tempo.
Persze van olyan autó, aminek a tankja nagy és azzal sok időt lehet spórolni.
Volt olyan útitársunk, aki csak átkapcsol gázra és tankolás nélkül lement volna.
Anikó, mi egy szerb rendör autót fogtunk ki, és ott jött mögöttünk (autópálya nélküli szakasz, tele 50-nel) 25 km-en keresztül.
Ratio! Nem irigyellek, gondolom "szuper" lehetett úgy autózni, hogy mögötted megy a szerb rendőr!?
Mi még mindig csak az út mellett láttuk őket, azt viszont még éjjel is, nem is egyszer, ezért próbáltunk mindent betartani, így nem volt gond sosem!
Szerintem érdemes odafigyelni a táblákra, mert ha megállítanak az még nagyobb időveszteség, nem beszélve a büntetésről.
Tavaly, Szegedről indultunk. (Megaludtunk barátainknál.)
Reggel 7 órakor értünk Röszkénél a határra.
Délután fél 5-kor Paralián, a Rena előtt álltunk.
Hozzá kell tenni, hogy csak magunk voltunk, nem társasággal, így nem kellett sokszor megállnunk.
Ezt a 9-10 órás időt legtöbbször sikerül megfutni, csak nagyobb útépítés, baleset, dugó esetén csúszunk egy kicsit.
Bocs, ez egy kicsit off itt, de viszonyítási alapnak talán jó lesz.
Makrigialos igazan hamisitathatatlan halasz falu,lehet ezt nem turista szemmel lehet latni,es nem is egy het alatt.a parton levo halaszhajok leginkabb ejjel mennek ki halaszni,es hajnalban szedik fol a halokat,nagyreszt a vizi rendorseg miatt,de aki a soleparlo fele megy,lathatja a kikotot,ott vannak a nagyobb halaszhajok,es par kicsi is,igazabol ott lehet belelatni a halszok eletebe.aki pedig kozelebbrol szeretne latni a munkajukat,ahogyan a kagylotelepen dolgoznak arra is van leheteoseg,egy nagy halaszhajo,kifejezetten turistakat visz a kagylo telepekre es meg is mutatjak a munkajuk menetet,es a partrol is par halasz kiviszi a turistat ha szepen megkerik.
az teny Makrigialos es Paralia osszehasonlithatatlan,mig Paralia nyuzsgosebb,bulizni vagyo,vasarolni vagyo utazok igenyeit szolgalja,addig Makrigialos a pihenni vagyoket,es azoket akik szeretik a nem egyhangu,de annal valtozatossabb tengerpartot.
A Napfenytura egyreszt azert jott letre hogy megismerjek Makrigialost es Eviat,egyik helyet sem sok iroda kinalja,sokan jmeg nem is hallottak rola.Es az itt eloknek pl Makrigialoson az a jo ha jonnek az emberek es megszeretik a falujukat.Itt elve latni mennyire buszkek ha csak az interneten egy kepet mutatsz nekik Makrigialosrol.
Evia szinten gyonyoru sziget,es egy kombinalt ut megismertetheti mindkettot az emberekkel,akik szeretik gorogorszagot,es akik most utaznak ide eloszor.De az biztos elmenydussan fognak hazautazni.Mint fel szervezokent,es gorogorszag imadokent,en biztos resztveszek az utazason.