Szia Josza!
Teljesen egyetértek veled! Azért megyünk nyaralni, hogy kikapcsolódjunk és jól érezzük magunkat. Nagyon aggódtam, hogy nekünk messze lesz az apartmanunk a parttól de már megbékéltem vele és ha katasztrófa nem történik igenis jól fogjuk magunkat érezni mert duzzogni a lakásban is tudok és nem kell megtenni 1200 Km-t.
Szia Anikó!
Láttam a blogodban a kirándulási terveidet.Szeretnék segíteni.Nagyon jó ötlet Xanthi szombaton érdemes menni akkor van piac,ami nem egy hétköznapi látvány akkora területen van,hogy a végét sem látszik.Hatalmas sátor város. Építészetileg is csodás ,keverednek a törökö és a görögök.Szerintem csodálatoos volt .Korán kell indulni de vissza felé minden bejárható Kavala,Philiphi,Kavalán nagyon szép a vár.A fõ térröl megy ingyenes kis "Duttó" körbe a városon. Nagyon jól használható uti könyv a Marco Pólós.Remélem sikerült érdeklõdésedet még inkább felkelteni. Ha bármiben tudok szivesen segítek.
B.ocsika! Nagyon köszönöm ezt a tippet is. Elraktároztam a többihez, jó lesz az út folyamán.
Szeretem én is a piacokat nyaralás alatt, hatalmas élmény volt még mindig. Keveredtek a szinek, ízek, hangulatok, teljesen más, mint egy itthoni piacra kimenni, pedig itt is szeretem.
Jól emlékszem,hogy Stavroson is van piac a héten, talán csütörtök? MIntha azt olvastam volna?!
Márta! Egy napot nem vagyok itt, és máris mennyien írtatok. Én is próbálom magam mindenhol jól érezni, és Görögországban ez még mindig sikerült.
Elõször tavaly volt az,hogy az odaérkezés napját elrontotta a szállás minõsége, de megpihenve, a napsütésben ébredve már nem láttam olyan sötéten a dolgokat.
Kicsit áttakarítottam az apartmant, és megpróbáltam magam túltenni a dolgon. A normális ablak hiányzott, de mivel nagyrészt a teraszon üldögéltünk, vagy a medencénél, vagy úton voltunk, így azon is túltettem magam. Azon a csodálatos helyen nem akartam folyton azzal foglalkozni, hogy mi hiányzik a szállásról, vagy hogy mi lehetett volna,....
Szerintem úgy nem érdemes elutazni tényleg, ha folyton csak a hibákat keressük, a szépet kell megtalálni, azt pedig nem nehéz szerintem Görögországban.
Szia Anikó!
Kezd fellendülni a topic mert egyre sürübben jelen van valaki.
Viszem a domesztoszt és ki takarítok, ez legyen a legnagyobb probléma.
Mivel még nem jártunk itt azért tartok sok mindentõl de nem hagyom, hogy elrontsa bármi is a nyaralást. Bízom, hogy minden rendben lesz.
Sziasztok!
Megnéztem a Korali weblapját , hát, van ilyen is olyan is. Erre szokták mondani, hogy kinek a Pap kinek a Papné!
Nei Poriba egyszer ettünk valahol,de utána mindíg az Éhes Medvébe jártunk pedig a pincér nem beszélt magyarul és minden alkalommal kaptunk ouzot vagy ciporót, gyümölcsöt. A sétányon több helyen invitáltak magyarul de mégsem azokat választottuk. A gyerekeink jártak máshol is de ez volt a nyerõ.
Én legjobban az Andreas taverrnát ajánlom, fõleg, ha tengeri herkentyût akarsz enni, de minden finom és mérsékelt árú nála. Ha csak girsozni akarsz a fõ utca és a Fedra tours utcájának a sarkán nemrég nyílt egy klassz hely ahol szilveszterkor 2 euroért extra hatalmas és príma Girost lehetett kapni.
Velem az a baj, hogy én semmi féle tengeri herkentyût nem eszem, tehát marad a póri gyros-féleség, Nei-be nagyon finom pizzát is kaptunk, itt sem fogok éhen halni.